За страшно знам дека не е. Ама јас чекам двојки, кога случајно гледам 4 ка. А уште е цела набабрена по непцана, за некој ден ќе направам уште една проверка. Ако успеам де.
Официјално имаме прво запче, си тропка на лажиче. Кажете од кај да нарачам колачиња, на две места пишав дури после 1ви август имаат слободно.. Ама се распишав во темиве деновиве..
Кои се симптоми за први запчиња? Матичната ни е на одмор, а бебушка цело време раката во уста , цуцлите како да ги гризе, многу е кекнава, слабо спие, се во уста сака да става и како да е во болка такви звуци испушта. Инаку сме 3.5 месеци , знам дека е индивидуално може порано или покасно но како да знаеме дали се запчиња? И како да и се олесни дали нешто можеме да направиме ми се чини дека ја боли и дека се запчиња ама прво бебе ми е па не знам
Настрана од муабетот, морав да пишам дека почнав да се смеам како лабаво и пиша онака: Во 4 скок сте, точка. Нема ни објаснување ни ништо, никој не сака да го збори веќе тој 4 скок
И ние си имаме две забчиња на 5.5 месеци… освен тешко заспивање на вечер друга мака не видовме за среќа
Феминки Здраво.. Бебка моја има веќе еден заб доле, сега извади единица горе лево и кај и да е ќе искочи и другото забче горе.. има температура 38.6 ставив парацетамол чепче 2 пати бидејќи два пати ми качи.. Кажете ми колку дена е нормално да има температура? Иначе 11 месеци сме за 4 дена
Таа температура не е од заби. Става раце во уста заради забите, фатило некој вирус. Ништо страшно, ама зашто ставаш чепчиња кога не е премногу висока температурата? Не ти пие сируп?
Проверете крвна слика ако се е мирно тогаш температурата е од забите. На блиска другарка малата горните кецови кога ги вадеше и сега тројките имаше температура до 39. И јас се чудев како од заби може ама ете секој организам различно реагира.
Zdravo mamicki , dali e mozno bebeto ima 11 meseci do sega ne bese placlivo izvadi 4 zabcinja bez problem sega gledam deka gore mu niknuva uste edno ne spie po cela nokj i place bez prestan , koristime gelce FreezyDerm i mu dadov Eferalgan malce za da go smiri no povtorno placese se izmori i taka zaspa, sto pravite vo vakvi situacii prvo bebe mi e i bas sum isplasena , a si jade normalno samo sto pocna da placi od sinojka mnogu , od 8 casot do 2 casot placese i togas zaspa …
Може да е од запчињата... Моево трето ми е, а прво што вака тешко вади. Веќе 6м не спиеме, не сме преспале цела ноќ ниту еднаш. Минимум станување ни е 2 пати. Накај 6м почна процес на вадење заби и еве со секое мака мачи... Имаме помирни ноќи, ама имаме и ноќи каде буквално на 40мин до сабајле вришти. Ноќи каде не може да презаспие, се буди на секое и плаче, се препотува... За 2 дена ќе прави годинка, има 5 извадени заби и други надуени. И јас испаничена ја носев по лекари, се беше супер... Исто преку ден јаде, весела е (чат-пат знае да е малку нервозна), ама има бато, дада, занимации тон и не мисли на забите преку ден Пробано осанит, гелчиња, сируп Калма (за смирување на природна база), ама некоја разлика со ништо не видов. На моменти си е подобра и станува мин 2 пати со веднаш презаспивање, а на моменти плаче по цели ноќи...
Ја однесов ми кажаа дека не е од запчињата вирус е .. кажете ми од прилика колку дена ќе трае температурата?