Мајки здраво ние сме 5 ипол месеци Пробав со лажичка да тропнам и тропкаше а вака на око нема ништо ептен ептен мала бела точка и на рака гребе од еден агол само Кога да очекуваме да никне убаво?
Zdravoo , da prasam nie izgleda vadime zabce i toa prvo gore 8++ sme dole nema seuste nisto ( iako pedijatarka kaza deka dole i se pocnati ) no jas gore gledam veke Inaku dali se mozni simptomi , tecenje na nos , zapusen nos , uspusta zvuci su usta i ligi i se zakasluva od vreme na vreme kako da i zaletnuvaat ligite , blaga temperatura 37.5 do 38 i toa ne postojano. Fala vi , prvo bebe mi
5.5 meseci sme, mnogu e nervozna ,slabo spie i se budi celo vreme samo cicanje ja smiruva. Se ligavi mnogu i mi izgledaat malce crveni nepcata, mislam deka e od zabcinja. Sto da i dadam ?
Гелче може да ја мачкате Frezyderm, Dentinox, ако имате можност некој да ви донесе Osanit гранули од Германија или Бугарија или може преку една жена ја има по групите на FB да нарачате, она носи од Бугарија. Се вика Фросина Ефремова можете да и пишете, ќе ви прати по карго.
Моето девојче е годинка и два месеци. И никнуваат 4ки горни и 3ки горни. Навечер многу немирно спие се превртува по сто пати, 2-3 дена бевме и со температура и досега со секое запче сме со температура, но овој пат воопшто не сака да јаде само вода и млеко и по 3 лажички карпести. Знам дека ја боли но многу се нервирам што не јаде. Колку време трае оваа мака
Мајки, дали ги четкате од самото никнување и со каква четка? Бебе има едно само, еве и друго почнува да ника а за две недели годинка
Првично можеш со стерилна газа навлажнета да му ги чистиш, а откако ќе излезат повеќе со четкичка. Јас од чико бебешка имам и со неа ги чекам сега, 8 запчиња има.
13 месеци е мојава, вади заби горе. Ништо не јаде освен леб, банана и млеко. Кога ќе види храна бега, врти глава, или ако успеам да и ставам во уста плука. 2ра недела вака тераме.
13 месеци сме имаме само единиците горе и доле, сега приметив горе како 5 да излагаат дали е можно без двојки да излезат 5ки??
Дали е можно дури цица да гризе силно со жлебини, а да ме боли како да има заби? Ужасно ме боли ко ќе ме стисне деновиве, проверувам нон стоп нема ништо пробиено.
И мене веќе 2 недели ме приболува кога цица како на почетокот кога се учеше..немаме и ние ниеден заб, а сме 15м
Моето прво девојче извади кецови, па 4ки Еве сум пишувала тогаш тука.. Инаку мојава изгледа ќе нема една 2ка. Пред 7,8м и излегоа сите други три 2ки.. оваа ја нема, нема ни побелено, ни надуено. Паднав во муабет за забите со на прв братучед жена, па немало и нивното дете една 2ка доле.. има 2ипол години. Имало на таа страна до кецот, 3ка Ќе видиме ама така и кај нас личи, дека ќе го нема забот. Јас сум без една 4ка родена.. ни млечна имав, немам ни трајна 4ка Мојава па на цврстото заспивање ме загризува неколку пати веќе.. ептен јако, што крцнува дури... Сега баш ме гризна, ме боли.. со дупчиња ми е од заби