Со заби е мојава и ми иде у секундата да и вратам што ме гризнала 2,3 пати дури крцна, со крвче гризнато.. ми се плиплакува дури Инаку ќе боли и без заби нормално... стисок е тоа јак. Со заби, може да е поболно плус зошто се пробиваат во брадавицата
Па давам иако со страв..бисквити смоки јаде без никаков проблем, леб банана, компир, морков, риба и се другото давам парчиња колку пола кругче банана..е рендам на крупно само јаболче и круша пошо ептен ми е страв дека тврди блендирам само телешко пилешко и грашок и пченка со нив другото парченца уз ручекот
I feel you Иначе е такво гризење остро, затоа ме чуди од каде, синко така гризаше ко имаше веќе заби. Што стисок ќе имаше.. Скокам во спиење ко ќе ме гризне . А не дава други знаци, да плаче и тегне уши.
Извини малце доцнам со одговорот, ама паста не, колку што имам читано откако веќе ќе почне да разбира да ја плука тогаш. Баш деновиве јас ќе одам на стоматолог и ќе го исконсултирам, ама и логично е, дека не знае како да ја исплакне пастата.
Не е точно, по оваа логика до 4години нема да му миеш заби? Има специјални детски пасти кои не се одмиваат и плакнат.
Можеби, јас колку што имам читано на таква информација имам наидено, затоа кажав дека ќе се консултирам со стоматолог.
Јас користам на Чико, по препорака на @Feniksgirl и мојава ја обожава, додуша ја голта ама сеа тоа е Лакслут мора да е добра, квалитетен бренд се.
Да ние, океј е. Четкичката е мека ја обожава мојава хахаха. Чудно не ти дале фрезидерм во зегин, мене ултрауслужливата фармацевтка ми ја нудеше фрезидерм со сласт ама кога и реков друга сакам си отиде на каса и ми рече епа разгледај си еве ти ги пастите. Хит се со фрезидермов
Прво ми рече А нема за толку мали деца и ме збуни Викам Како бе нема сите купуваат и провери па само оваа ја имаше
Мајкички, во фаза на вадење забче сме. Бебе има 8м. Нервозни, кенкави за се што не е по негово, бебе кое спие без будење пд раѓање, сега се буди, кенка и во сонот сигурно го боли, но дали ви одбивале да јадат? Млеко скоро скроз го намали и се плашам малце.. Пиеше по 190мл, сега по 60.. кашите си ги јадеше сите домашни, сега одбива и сака само од купечките
Дајте предлог од каде да нарачам колачиња за прво запче ама да се јадат, не ми се само за сликање . За синко све што нарачував камен тврди беа.