Мене историска тема ми станаа забиве пред месец дена тропна првото запче и еве излезе до пола, дури и како малку накосо. Нема ниедно друго, ништо не тропка. Веќе е 17ипол месеци..ми рекоа сите штом касно вади, набрзо ќе ги извади ама еве не е баш така.. и дали и на вашите им растело малку накосо? Долниот лев кец инаку, само со тоа сме
Ние сме со 4 заби од 12 месеци навака. Сега е 15 ++, абер нема за други. Гризе со кецовите како зајаче и да едниот кец доле е малце закосен.
a mozno li e taka da hrci i moevo od toa iako nema zabi seuste, 4 meseci sme ama premnogu se ligavi i racete ne gi vadi sve zivo stiska so nepcata duri i se rasplakuva nekogas nervozna e od sto grize , inaku nisto drugo niti temp. nema ama hrci premnogu so noseto veke 3 nedeli konstantno..
Ние така бевме додека не излезе. Нити темп, нити кашлица, нити настинка. Влечење со носко само и Синомарин.
Иначе имаат и орална фаза тој период. Ништо чудно да се заби, ама ретко ролку рано излегуваат. Мислам дека е фазата повеќе.
Истово е од 2 месеци некаде со бебево, со првото беше исто па заб извади на 9 месеци, а мислевме заб заб, ништо..
da da znam non stop citam se educiram kolku mozam povishe da se zapoznaam i so skokovi i regresii i chuda i vragovi ama ova so nosov me cudi nitu ednas do sega ne sme nastinale za ovie 4 polni meseci a hrci mnogu preku nosot konstantno 3 nedeli pa zatoa si rekov da ne e nesto povrzano znam deka e mozno i podocna da dojde zapceto ama citav deka povremeno otekuvale nepcata pa popominuvale pa najverojatno toa gi maci taa e fazata e sega nekoj odma zapce nekoj na 12 meseci a do togas neka ni e so lesno na site haha
Ne ,ne na suvo jas so fizioloski cistam pa zatpa prasav dali odposle so toa sinomarin ne sum go koristela do sega , ok blagodaram mnogu
Zdravo 6 ipol meseci sme Od vecerva Bebe mi Kaci temperatura 37,6 ne kasla ne I tece nos da ne e zapce ? Zaspiva I se budi so kemkmanje Posle nekoe Vreme pa oak zaspiva pak kemka ne mi pravela vaka nikogas … Ima li nekoja so slicno iskustvo
Пред неколку дена истото цела ноќ се будеше кенкаше.Сабајлето стана со температура кенкав стигна и до 38.5.Му дадов сируп за темп за 30мин како нов беше.Не е настинат дента имавме закажамо на педијатар го прегледа кажа забите се.Следен ден немаше температура.Деновиве знае да закенка ама го мачкам со гелчето ма фризидерм и одма се смирува.Се надевам за брзо ќе излезе забче.