Само да ве утешам, дека тројки се ужааааас кога ги вадат. 8 заба одеднаш вадеше, ама како тројка ауууу…
Давате нешто на бебеињата против болка при вадење на запчиња? Бебе изгледа ке вади. Синоќа се истепа од плачење, претхпдните ноки се штрецнуваше во сон, слабо јаде... Дали давате блок макс?
Давате нешто на бебеињата против болка при вадење на запчиња? Бебе изгледа ке вади. Синоќа се истепа од плачење, претхпдните ноки се штрецнуваше во сон, слабо јаде... Дали давате блок макс за болка?
Сируп не се препорачува да се дава ако нема температура над 38.5 ама знам викаат ако ептен има болка пред спиење може да се даде да олесни. Јас мачкам фрезидерм гелче и преку ден кога се жали и ноќе ако стане со плачки обично помагало. За првите заби имав и ладни глодалки од фрижидер вадемо во сред ноќ и тие ме спасиле исто неколку вечери кога беа плачките
Некои даваат. Јас лично не сум давала на првото дете ама ако ептен се мачи и е ретко можеш да дадеш. Блокмакс не е само за температура, за болни уши пример без температура ни го давале, смирува воспаление исто.
Дадов сега за тројките. Нив најнај ужасно и тешко ги вади. Пола доза. И педијатар ми има дадено дозвола, за болка можам да дадам.
Што сте давале за запчиња да олесни? Ваѓаме први кецови, гелче Frezyderm кога тогаш го смирува, но не секогаш. Осанит гранулите ама баш никаков ефект.. додека е буден глодалки едно друго се лади се чеша ама за спиење јачи кутрото во сон и се штрепа, 5 дена дме веќе вака. За колку време да очекуваме запче? И сака само исправен да спие, а го легмеш во лежечка положба, плачки еден куп.