Само да ве утешам, дека тројки се ужааааас кога ги вадат. 8 заба одеднаш вадеше, ама како тројка ауууу…
Давате нешто на бебеињата против болка при вадење на запчиња? Бебе изгледа ке вади. Синоќа се истепа од плачење, претхпдните ноки се штрецнуваше во сон, слабо јаде... Дали давате блок макс?
Давате нешто на бебеињата против болка при вадење на запчиња? Бебе изгледа ке вади. Синоќа се истепа од плачење, претхпдните ноки се штрецнуваше во сон, слабо јаде... Дали давате блок макс за болка?
Сируп не се препорачува да се дава ако нема температура над 38.5 ама знам викаат ако ептен има болка пред спиење може да се даде да олесни. Јас мачкам фрезидерм гелче и преку ден кога се жали и ноќе ако стане со плачки обично помагало. За првите заби имав и ладни глодалки од фрижидер вадемо во сред ноќ и тие ме спасиле исто неколку вечери кога беа плачките
Некои даваат. Јас лично не сум давала на првото дете ама ако ептен се мачи и е ретко можеш да дадеш. Блокмакс не е само за температура, за болни уши пример без температура ни го давале, смирува воспаление исто.
Дадов сега за тројките. Нив најнај ужасно и тешко ги вади. Пола доза. И педијатар ми има дадено дозвола, за болка можам да дадам.
Што сте давале за запчиња да олесни? Ваѓаме први кецови, гелче Frezyderm кога тогаш го смирува, но не секогаш. Осанит гранулите ама баш никаков ефект.. додека е буден глодалки едно друго се лади се чеша ама за спиење јачи кутрото во сон и се штрепа, 5 дена дме веќе вака. За колку време да очекуваме запче? И сака само исправен да спие, а го легмеш во лежечка положба, плачки еден куп.
Јас од србија купив таблети дентокинд и доста помагаат. Дозата е 1 таблетче на 1 саат ама нели не мора да се дава толку често освен ептеееен ако е нервозно бебе и раздразливо од болка.
Zdravo dali e vozmozno prvo dvojki da iskocat pa kecovite? Inaku mojava 4ti den po red nikako ne se uspiva , premnogu place, se trie po celi denovi , oci , nos , se uspivavme lezejki se galevme sega ni taka ni vo race ni vo kolicka horor mi e bukvalno za sekoja dremka do zaogjanje place, pritoa so toa trienje si ja butka cuclata uste tolku vristi, nekogas duri i cuclata ne saka da ja zeme izgleda nepcata ja bolat a bez nejze nemoze da zaspie.. Mozno e seto ova ponasanje da e od nepcata i zabite? Inaku na 8mi pravime 7m i do sea nemame zapce nitu edno seuste.
На Мојата тек на 7ипол извади два кеца доле прв пат и на тоа остана еве ја 9ипол месеци со два заба е иначе страшна беше таа недела додека не прибија нервозна, се трескаше буквално од земја, кенкаше не знаевме што да и прајме
Stvarno ne sakam da se panicam i jas ama ne gledam druga pricina zosto vaka odednas bi pravela posebno i za densko zaspivanje i za nokjno rika zaogja.. kolku vreme odprilika vi traese toj najjjjjnervozen period? samo 1 nedela?
Бебе има 7ипол месеци, веќе една една ипол недела ужасно ја мачат забите, си го влече увото се кубе плаче, со вилицата прави некои гримаси, и дававме замрзнати цуцли и ги сакаше ама сега ни тие не ги сака, ништо не и е интересно само кенка плаче Колку време трае периодот додека да излезе скроз запчето? Значи на неа малце и е подуено непцето не е она скроз како сега да ке излезе забот. И што им давате за ублажување на болка и колку често? јас имам Дентокинд таблети од србија тие и помагаат и хомеопатски се ама не знам некако дали да и давам често или само кога е ептен нервозна... иско она поголемиот дел од денот е доста нервозна и кенкава и ке полудам јас сама сум мм е по цел ден на работа
Бебе има 4 месеци вчера видов дека веќе му има никнато запче доле, се лигавеше и се лигави премногу, рацете му се во уста цело време, го чеша непцето се нервира. Му мачкам Frezyderm, глодалки ладам и му давам. Не плаче за среќа многу често, навечер за среќа си спие. Нема тт. Дали после едно запче испаѓа одма и другото?
Леле блазесиви, јас оптеретена сум запче да извадиме ама никако да излези Мажот ми му вика на бебе, мајкати пет месеци ти буричка во устата заби ти бара хахаха 8 месеци пред два дена и нема абер а се чеша се трие веќе времиња, и со јазичето се гиба, не можам да го проверам убаво не дава, одма го крие непцето со јазичето