Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    38
    I mojava sea 7m pravi za dva dena i uste nemame nisto a podolgo vreme e taka isto i so jazikot si gi trla nepcata i ne dava da vidam mozebi deka im se vospaleni i gi boli koga gi cepkame , ligi eden ton, placki isto eden ton i cel den u race kaj mama plus sega sme u faza kako se odalecuvam da zemam nesto vristenje poso misli deka nema da me vidi pak haha dusicki..i mojava plus nekako cudno pravi smatka so ustata si ja cica sve im e od nepcata jas si pretpostavuvam :(:D

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    141
    Дали некоја мајка продава Дентокинд таблетки?
    Малиот за 5 дена прави 4 месеци, ама мислам заби излегуваат. Се лигави, се чеша со цуцлата, со глодачките плачи , го мачкам дентинокс, но и тоа го нервира.
    И 4ти скок и заби - тешко нас..

3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    11.956
    Орална фаза е, нормален дел од развојот, не го мачкај и не давај сешто.

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mammamia16

Mammamia16 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    15
    Дали може бебе да качи температура 38,2 поради никнување на горни предни заби? Во еден наврат само качи и веднаш се симна со сирупче за 15 минути. Цело време става нешто во уста и се лигави. Запчињата се подиспаднати, се гледаат веќе. Нема други симптоми.

5. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    539
    Така идат, во пар. Ден два разлика имаше меѓу првите две запчиња.
    Ги извади на 6 м, а сега се спремаат горните и жива мака е. Со првите не се нервираше толку.

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    2.647
    Готово, го извади и другото запче после два дена. Сега после месец пак мачиме со двојките доле. Пред некој ден му искочи третото запче, и сега чекам четвртото да никне, али многу е потешко цело време е кенкав, плаче повеќе, се лигави, рацете му се во уста и дури заплакува ако го пипнам со прст тоа место, којзнае колку го боли. Се надевам за брзо ќе искочи и тоа запче. Горе сеуште нема ниедно иако и таму му е набабрена вилицата. Се му се собра и петти скок и запчиња, и плус почнавме да пробува храна, ај што едвај отвара уста за да пробува туку и ми ја плука :|

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    5.082
    На 6м долни почна. Едното е скоро цело излезено, за 2 дена почна и второто. Пак е со некоја вироза, заби и не знам што му е друго ама многу е кенкав, тешко заспива и цело време во раце.

8. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    25
    Mnogu tesko vadime zabi;( Imame gore i dole kecovi i sega dvojkite , bese bolna do skoro so paracetamol malaksana, sega zabite se spoi, dadov pak pola doza paracetamol samo toa pomaga, ama cela nedela so terapija i od bolesta edvaj jade, gelovi ladno ne pomaga nisto, ima.li drugo care da ne pie samo lekovi:(

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.203
    Допаѓања:
    27.360
    Да пробаш со осанит гранули, ако најдеш.
    Мојава тројки вади најлошо до сега. Вакви маки со други заби сме немале.
    Ама тројкиве се ужас.

10. Mammamia16

Mammamia16 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    15
    Леле исто сме и ние, 4 дена беше со висока температура и колку толку јадеше, дали оти и давав парацетамол за температурата. Денеска и вчера бидејќи не пие парацетамол воопшто не сака да јаде. Штом ја виде лажичката веднаш ја врти главата и го стега муцето. Горните двојки се модри и мноогу набабрени. Исто беше и кога ги вадеше горните предни заби, 2 ипол недели се мачевме со јадењето.