Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    2.264
    Има една жена по форумов ја пишуваа дека носи од Бугарија. Јас нарачав од кај неа, на фб може да се контактира - Фросина Ефремова, праќа по карго. Ама искрено не знам дали ни помогнаа нас, и давав на малава навечер сега дур вадеше четворки ама пак многу ми се будеше ми плачеше.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    9.260
    Да и јас разбарав по групите и ја најдов нејзе. Ќе пробаме, јас не знам мојов дали е од забите ваков (сега вади втор) или од скокот или од болен што беше (втор пат ми се разболе, не знам дали е поврзано со забот, со првиот исто беше болен), ама тежок е. Ако вади вака секогаш заби тешко мене. Фала сепак

3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    2.264
    Исто е и кај нас, проследено со премногу мрсули… секој нов заб се потешко го вади, еве со четворкиве сега хаос беше, понатака со 3ки и 5ки не знам како ќе тераме

4. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    45
    da probate mundisal gel od grcija? vikaat najefikasen bil

5. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    48
    Screenshot_20260708_180906.jpg
    Дали за брзо би пробиле забчиња ?
    Дали вака изгледа непцето пред пробување или поинаку ?

6. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    45
    Jas mislam deka za nekoja nedela bi probile zavisno nepceto na bebeto( posledniov mesec vakvi i bea na mojata)
    nie se izmacivme 10.5 meseci i duri vcera slucajno slusnav so lazicka kako nesto tropna i imame zapce haha, ama ja boli i drugiot kec i ne dava veke 1 mesec da gi vidam sve samo na dopir, inaku ne dozvoluva mojata vaka da ja slikam :D:D:D

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    5.195
    Како дупче доле имаше мојата, не изгледаше вака кај нас

8. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    45
    Kaj nas isto vakaaa bea i poslednava nedela imase kako violetovo/sivo linija mesto bela pod nepceto i vcera ni probi ama ne znam moze i da e razlicno kaj site i so razlicen intenzitet da probiee :)

9. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    48
    Вака е некое време веќе, ништо не се смени ]:)
    Плаче затоа сум ја сликала убаво :makeup: иначе не дава уста да и се отвори .
    Моево ни забче има ни коса има еве ја 10 месеци веќе .

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    5.195
    Првото на 10 и искочи8) Ќе излезе, после ќе те каса:(:D

На Mama_na_Darija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    115
    И ние 7 полни месеци имаме и чекаме прво запче. Како што читам, далеку сме изгледа уште иако се мачи веќе долго време. Непцето издуено, плунка, глодање колку ти душа сака, ама запче немааа :D:D:D

12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    18.529
    Мајки ние сме веќе 11 месеци сеуште немаме запче, уште една недела 11ипол месеци. Непцето си е отечено веќе подолго време, секој ден проверувам да не има запче. Последниов период е страшно нервозна, цело време писка на цел глас, па се смее, па писка, се гледа дека нешто ја мачи, не јаде како претходно, навечер спиењето ужас, на секој 5-10минути се буди со плачење, па продолжува и се така до утро. Мислам дека сме и во скок, не знам дали ваквата промена се должи на развоен скок или пак ќе вади запче или нешто друго. Како се однесуваа вашите бебиња кога вадеа запчиња??

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    9.260
    Ужасно, и температура креваше. И јас не знам што попрво му е. Скок, регресија, заби... Пред да избие неколку дена, кога апла се гледа забот ама уште не е пробушено непцето, само приплакува, крај не му се фаќа. Ние од 7 ипол имаме прв заб, после уште 1 му никна само. Сега е скоро 10 месеци, чекаме трет да избие, бело и подуено се гледа веќе неколку недели ама мнооогу споро ги вади, и овие што ги има не му се скроз пораснати до цела должина. Првото дете на 9 мес извади заб, на година веќе имаше 4 фул никнати, овој 3 дали ќе има не знам, а порано почнаа да му никнуваат. Првото дете само со првиот заб имаше плачки, после сите ги извади без никаков проблем, ова е потерсене за забите..

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.