Ние долу имаме само две запчиња, кецовите. А горе 6, кецови, двојки и четворки. Мислам дека нема потреба за загриженост. Сепак Аннатх нека одговори за посигурно.
И јас стравувам како ке ги вадиме забите.Се ,буквално се става во уста и гриза нервозно.Мачкам по 5 пати на ден гелови а она ги лиже.Ке пробам со хомеопатија и јас како крајно решение.
И гρизе и се става во уста и џабе мачκам ужива да си ја изеде и деновиве се познава деκа е неρвозен деκа има маκа,двете ρачиња му се нон стоп во уста,сρеќа до сега не плаче. Гρевотичκи κолκу само имаат болκи.
Денес го видовме првото запче единицата доле,лево Оваа недела беше тешка, прво вирусот па потоа излегувањето на запчето и конечно ноќеска поспавме поубаво после долго време.Денес расположени се разбудивме
ЕДИТ: уф, што читам, погрешно. Мислев дека долу нема заби Немаш причина за грижа, ќе си излезат забите. Можеби не како во учебник, ама ќе излезат. Не е битно по кој редослед.
Veke cela nedela malata ima tecna stolica,i davam banana pa malce pomaga a potoa isto. Gore ima dve zapcinja a do niv i se kako ploci veke 1/2 meseca ama nikako da izlezat. Kolku vreme traese kaj vas dodeka izlegoa?
Jas se izvinuvam ne najdov tema kade da prasam ako ima premesteto go prasanjevo me interesira so sto pasta im gi miete zapcinjata nie sme 20 meseci i vcera prv pat stavivme lakalut pasta za deca od 0-4
Овде се советува да се посети стоматолог кога ќе излезат првите забчиња . И се добива книшка во кој се запишшува секој преглед. Во градинката на ќерками после ручек мијат забчиња и одат на спиење. Оваа песничка им ја пуштаат
13месеци и недела дена сме и имаме само 4 запчиња... 2горе и 2долу...обожава да си грицка кога јаде, џвака кутрото но многу се нервира што мора напред да ја носи храната... Нормално е ова?? До сега си викам требаше барем и дбојките да излезат... Сите се различни,но...
@victoria i mojava ima samo 4zapcinja,dve gore dve dole. Na bratacedata malata ima 13meseci i ima 4zapcinja dve gore dve dole Isto i nie,ja nosi hranata nanapred oti samo napred ima zapcinja i samo taka moze da ja dzvakaat
Јас на 17 месеци сум извадила прво запче. Ако се погоди син ми на мене ќе се изначекаме и ние додека да тропне лажичката. Не се секирај некои вадат порано, некои подоцна, што е нормално.
Blagodaram majki... Znaete po vas samite... Se grizime duri i nekogas nepotrebno... Ama zatoa sme si tuka, da si pomognime, barem uteha, misla..
Од вчера имаме 5 запчиња и шестото е на пат а после мислам дека ќе паузираме. Како и се смени ликот со запчиња, кукла
Пред една недела му излезе првото запче, кецот доле, вториот кец е набабрен ама уште не е излезен.Ме интересира мајки после колку време им излезе второто запче на вашите милички?Некако немам трпение секој ден го чекам да се појави
Ние пак по повеќе забчиња одеднаш вадиме. Сега четворките горе и се пола излезени ( не се како плочка, нели?), а денес приметив дека и долу и е набабрено непцето кај 4ките. Кај секое дете е различно.
Ете го конечно и кај нас првото запче! Две ноќи око не склопивме, малку се намачивме ама го скршивме мразот. Одма почна да ја гризе мама..
Денес полниме 6 месеци и тато го најде пρвото ни запче! Долу лево! Не знаев што пρавам од ρадост,мм дуρи и ме исκаρа. Не осетив неκоја пρомена последниве денови,освен нагло чешκање и шлајмче(од плунκата). Повелете ни на туρте мами,утρе спρемаме.