kaj nas dve zabi nikna odednas plus skokot vo 12 meseci sto uzasno bese nedelata. inaku imame 6 zabi dve edinici gore i 4 dole edinici i dvojki.
Ние сме единствени од цел форум без забче А имаме 10+ месеци Така беше и со првото дете после годината почна да вади заби
Ете @joy1, не сте единствени. Некој и на 13 месеци (ако не се лажам) нема ниту едно запче. Инаку пак ќе кажам, мене на 17 ми излегло првото. Фала @babyane18 , кај вас уште полесно да избиваат, мака да не видите.
И ние се пријавуваме во тие што сеуште немаат ниедно забче штрбла на мама Еднаш на лекар уште на 4 месеци ни рекоа дека и се набабрени непцата, а ни трага ни глас од забче.
Конечно проби и четвртото запче, единицата горе лево Сомнителна ми е и другата, можно е скоро да излезе.
Малиов уште пред 1 месец ги изваде 2та кеца долу, значи на 5 месеци, ама еве уште нема најава за горните....ај да излезат сите побргу и да завршиме со таа проблематика
Majki, koristela li nekoja od vas nekakov propolis mast ili gel, ne znam tocno kako e, za smiruvanje na nepcata? Mi spomnaa da sum zemela takvo nesto, ama deka propolis pa malku mi e strav...
Прополис над годинка, т.е кога ќе проба мед, оти може да даде алергиска реакција.. До тогаш има гелчиња специјално за непца за бебиња, Дентинокс, Гел за десни, или пак Осанит гранули. Тоа по избор.
Првото запче на помалиот син му излезе на 8 месеци. Доле кецот, од лева страна. Минатиот месец, односно на 9 месеци, му излегоа уште две запчиња. Двете горни запчиња. Денес полни 10 месеци и веќе неколку дена чекаме да му излезе и четвртото запче, односно кецот доле десно. Освен што кенкаше цело време, друга мака немаше. Поминавме без температура.
Денес после доооооооолго очекување се појави седмото запче. Двојка доле. Се изнамачивме и ние и бебуш
majki na bebcevo moe raceto mu e postohano vo usta nervozno e i dolnite dve zabcinja se oteceni malku i e nepceto belo koga ke pritisnam. pocna da belee i nepceto od zadnata strana nakaj jaziceto. i stavam cat pat gel za nepca priroden so karanfilce. svekrva mi i go kupi i ne znam dali ima care go probav i jas i otrpnuva malku na.mestoto kase se macka no ne mi se dava se i sesto na bebceto . dali pomagaat kilibarni gerdancinja ili glodalka da i zemam? imame pet ipol meseci
За килибарно герданче не знам, не користам. Јас друг гел користам (Дентинокс), еден на Чико (на база на камилица) и еден шведски тука што го купивме. На сите пишува да се користат на секои 4-6 часа. Јас го мачкам многу ретко, само кога ќе видам дека е ептен нервозен и не се смирува. Еднаш на неколку дена. Избегнувам да го мачкам, и така дејството му е само 10-15 минути, барем кај малово мое толку држи. Глодалки би помагале, ако ги глода и ги става во уста Моето не сака глодалки, не сака ни оние цуцли за чешкање непца.....ништо не сака. Пробај со глодалки, можеш претходно во фрижидер малку да ја ставиш да се излади, од ладното малку ќе му помогне. Пребарај и по интернет, може ќе наидеш на некој подобар совет
На мојава ништо не и помагаше. Ниту глодалки, ниту гел, ништо... Само цицање. Последните две - три недели пред да излезе запчето буквално по цел ден сме со цицето во уста.