Nie vekje imame 15 meseci i imame momentalno pet zabcinja . vo iscekuvanje sme uste drugite 5 malu pokazani zabcinja da izlezat na videlina inaku mnogu loso pomina so ova pettovo zabce so niedno od prvite cetiri nemase tolku silna bolka i tolku visoka temperatura od ova pettovo . Ni naplati za site cetiri lesno so pominavme duri i sirup nesakase da pie za temperaturata edvaj go naterav da goltne dve-tri lazicki
И кај нас проби првото забче, уште не е целосно излезено, но ѕирка по малку Се изнамачи малата, со температури, проливче, три дена не е спиена како што треба. Тешко нас акои другите заби ги вади вака.
И ние денес го почуствуваме забцето. Од сабајле рано си играме и брмчиме и ми го става мојот прст во уста и осеќам грепка, леле жива радост, го будам мм како да гори нешто и му кажувам, тој па кај го гледаш не се гледа ништо. На 3 дена пред 9 месеци прво забче долу десно единица.
И ние да се пријавиме,од пред некој ден гребка првото забче,доле левата единица,сеуште не е излезено целосно
majki ni izleze i vtoroto zapce zavcera, sega tie gore dusata ke mi ja izvadat mene , ne na sin mi nervozen, place, mu se spie a nemoze.. dusicka :/
Iako ne e izlezen na videlina, pocnuva da grebe dole desno kecot Imame 6 meseci I 5 dena I osven znacitelno izrazena nervoza poslednava nedela nemavme drugi simptomi
Ни излезе и четвртата единица, горе десно се изнамачи и она, а и ние со неа Од овие заби уплав имам кога ќе ми текне уште колку има
Денес ни излезе и втората двојка доле Јееееееее... конечно ќе можеме да здивнеме малку Сега имаме вкупно 8 запчиња.
Душички мали, сега ги разбирам малите зошто плачат штом им растат запчиња...Ми растат умниците и ми иде со главата в ѕид да удирам
мамички ние имаме скоро 15 и пол месеци и ни едно забче , има ли некој со слично искуство? нон стоп се рацете во уста си ги гризе и фустанчињата, на горните непциња има како две подуенки ама ни з од заб......
нашето долго очекувано запче излезе коначно мн се намачивме ако и за другите вака се мачиме ќе биде тешко прво ни излезе кецот десен горе убаво се гледа ама зирка и доле кецот од десна страна нашиве запчиња обратно излегуваат хаха
Имаме вкупно 3 запчиња. Се спрема и последниот ќец горе лево, кај и да е ќе искочи. И нека искочи богами бебево као кученце ми испокаса се по дома ма и прсти(чиви најде), фустан, кондури, дубак, хранилка. а цуцлата да не зборам. 2 за 2 недели
Два дена после првото излезе и второто забче, кецот доле лево. Веќе и му се познаваат и си викам да не му растат други, овие првин да подпораснат, сакам да биде како зајче малку
Мајки да ми препорачате некој стоматолог на клиника? Сакам да ја носам малава на консултација, па доколку знаете некој кој што убаво си ја врши работата, би ви била благодарна. @Annath?
Моја препорака за клиника - Оливера Саракинова (не сум сигурна дали е уште таму), Мери Павлевска или Елизабета Георгиевска.