Kerka mi samo sto napolni 5 meseci izvadi dve zapcinja naednas,sega imame 7 m I 4 zapcinja,no I gornite dvojki I se pri kraj.
Да додадам на 9 месеци го извади второто запче единица доле десно,на 10 месеци единица горе лево и денес на 10,5 месеци и др единица горе десно.А гледам и двојките горе почнуваат да белеат...
После неколку недели нервоза, кенкање во сон, нејадење, цело време да е на цие, а последните денови и интензивно лигавење, бутање буквално се во уста и плачење како жалење, пред 2 дена ни изникнаа горните 2 кеца на неполни 9 месеци. Јас пресреќна Долните ги има уште на 6 месеци и 1 недела. Откако му изникнаа овие 2 дена како ново дете. Одма помирен, посмирен, помирно спие, станува нервозен само кога веќе му се спие. Ако вака ги вади и другите заби тешко мене.
I nie prvi dve zapcinja na 6 meseci i tri dena. Vaka ako gi vadi zabite jas ke castam za sekoj nov , ne osetivme
Go izvadi vcera i vtoroto zabce, dole desno kec, epten e sladok sea so zabcinja dve dole, kako sto se smee celo vreme znaci bez nikakvi znaci i dvata zaba, ni podueno nepce nisto taka od nigde nikade mu iskocija, ete prvoto na 2ri Otk, vtorovo na 17ti Otk, daj boze vaka lesno site da ni iskacaat
И ние да се пријавиме официјално. На 4 месеци и 6 дена ќерка ми извади дури двете единици долу Повеќе се лигави само, река тече од устата мислам и се буди повеќе навечер. Преку ден не е кенкава нешто нарочито.
Одамна ѝ се познаваа двете единици горе, како две бели линии. И едното од нив - левото го проби непцето на 9 месеци и 3 дена. Тоа беше првото забче. Во текот на следниот ден проби и единицата горе до него. Бидејќи долу нема абер за единиците, од време на време знам да ја проверам... Кога пред неколку дена, осеќам нешто рапаво - од нигде негде двојката лево долу! Ете така, во последниве 10 дена 3 забчиња. Уште ѝ се само пробиени, и некако не излегуваат многу брзо, ама официјални се.
Да си се надоврзам. Долу и втората двојка изникна. Горе единици, долу двојки. Хаос е. Кога нема, нема. Ама кога има...
Eve i kaj nas prvoto zapce. Na dolnata vilica desno nesto pocna da grebka. Slucajno denres so lazickata koga i davav kasicka zabelezav kako nesto da grebka i duri mi ja stiskase lazickta so nepcata. Sigurno ja ceskale mnogu. Ne vidovme golema maka osven mnogu ligavenje. Na tocno 6 meseci.
и нас горе ни се спремаааат подуено е и на едната страна веќе има бела цртка, како тргна синко до 1год сите заби ке искочат хахахаха
На 11 месеци и неколку дена ни излезе и петото запче,двојката лево горе денес пробила.Три дена не сме спиени.Мн плачеше навечер,носето му течеше и проливче имаше,за апетитот супер си јадеше.Како што му излегуваат до сега би требало да се читаме за две недели и за другата двојка.
Мајки мене ова чудно ми е, некако многу заби одеднаш. Пред скоро месец кецови доле извади, пред некој ден кец горе, другиот готов е и тој ке пробие... е сега го приметив двојките гребкаат и подуени се горе, многу заби за краток период јас незнаев дека вака ке му никнуваат, имам комшиче 1 забче на 1год, сега мој бебуш има повеќе од неа, a инаку 7м прави за 10 дена хахаха
^ После кецовите и двојките може и пауза од неколку месеци да настапи.Нема правило. Тројките а тек четворките излегуваат мн тешко
Ние сме до запче број 8, последната четворка која се мачи веќе цел месец да пробие. Кутрото дете многу е кенкаво. А веќе првата тројка многу подуена За среќа барем ги вади без тепература и пролив, многу ретко и тече носето, дури и не сум сигурна дали течењето можам да го припишам на забите.
Китен и нам носот ни тече заб кога вади а Т нема На 14 месеци е со пет запчиња.Горе кецовите,доле два кеца и една двојка