И на моево дете му излегоа четворки, на 16,5 месеци. Двете долни и горе лево се гледаат убаво забите, а горе десно е отечен ама уште го нема забчето. Не беше страшно, малку нервоза пред да пробијат и рацете во уста цело време, понекогаш и двете наеднаш до крајници
Од вчера имаме заб. Доле десно. Не му беше потечено местото, само повеќе се лигавеше и гризе. Е ноќва лошо ја поминавме. Со често будење и бара на цице да е. Инаку он ноќе не цица.
Излезе осмото запче вчера-последната двојка. Со плачење, нејадење, нешто стандардно за секое запче до сега. Сега се на ред тројките и четворките, тешко нас
Ние со тие 4κи(κои се во фаза на ниκнување сеуште)завρшивме со воспаление на уво и тт тρи дена κонстантно. Дај Боже да не ве фати нашево,да ниκнат без пρоблем.
Kolku meseci ste? Bebus na 6m odednas 6 zabcinja za eden mesec izvadi, pa se prasuvam dali kje stagnira malku sega... Inaku super ni e so 6 zabi, mu davam biskviti si gricka sam od 7m
14 месеци Во 5 недели му излегоа 6 запчиња (од 6 и пол месеци до 7 месеци и 3 недели), до пред 2-3 недели имаше пауза, не излезе ниедно запче, дури сега долните двојки. @LaDyDoLl , се надевам нема, ама како се одвива работата, за секое наредно запче се повеќе и повеќе болки има По цели ноќи со плачење се будеше од болка. Апетит 0. За имунитетот да не зборувам, многу му опаѓа, сега 40 температура имаше. Очекувам такви работи за тројките и четворките, се спремам уште од сега
Мамички имаме кецови доле и кецови и двојки горе.Ме интересира кои запчиња се следни,знам дека на сите не им излегуваат исто ама отприлика.Мн е нервозен рацете му се нон стоп во уста,не ми дава да видам,а колку што можам да видам ништо не се заприметува.Со претходниве се познаваше како бело подуено па после ке му никне.Иначе првото запче ни никна на 8,5 месеци а шестото на 11 месеци отприлика.Сега имаме пауза без забче месец и нешто.
Na 6 meseci i edna nedela ni izleze prvoto zapce dole kecot nemamse nekoj poteskoti malku ligavenje racinjata vo usta pocesto budenje navecer ama se bese vo granici na normalata
Здраво, му го најдов првото запче на внукми. И секако јас му го видов прва... Па слушам му се купувало нешто? Што би ме советувале да купам ??
Bela bluzicka. Belo da e. Imas na tritex mnogu ubavi beli so zvezdicki tegetni sitni.260 denari a materijalot mnogu ubav.Jas takva kupiv,ne najdov cisto bela.
Девојки моево бебе веке 3 вечери по ред се буди со силно плачење и веднаш ставам од оној гел за десни и пак заспива.Јас мислам дека ке биде запче бидејки ја смирува тоа и плус цела ден сака да става се во устата ја чеша.Само што не сум приметила дали е подуенко а и не знам како ке изгледа ако запче пробива
Проби запчето,убаво поминавме,баба и дедо пресрекниИмаме 5 месеци и 2 недели Сум згрешила во неделите,2 недели сме а не 3,од возбуда повеке сум напишала