Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.505
    Допаѓања:
    35.249
    Ете сме исти,плус и 4ките доизлегуваат,наеднаш дете со уста полна заби :D :D :D
    Се мислев дека покасно излегуваат.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.528
    Ние периодов вадиме тројки и единствено со нив мака поголема видовме! На правта тројка и тт имавме и пролив, па истиот период малку и настината беше! Сега ја гледам двете тројки горе се излезени (не целосно) а долните не можам да видам во каква ситуација се! Сеуште сме во процес на излегување но бар страшното поминам и некако посмиренами изгледа!
    Се мачеше,кенкаше, плачеше и одбиваше да јаде, за среќа за брзо време апетитот и се поврати! Добра е сега, туку се прашаувам дали веднаш почнуваат и долните тројки или нема правило? А петките кога се?

3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Скроз исто, уште не излегоа четворките како што треба, се појавија и тројките :)

4. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    6 месеци и 3 недели пробија и горните двојки :) Сосема случајно ги приметив. Гледам бебуш пика прсти до кецовите и викам да проверам да не има уште некое запче. Кога тоа не едно туку двете двојки :D

На mariz, Kaetana, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    6 месеци и 3 недели една единица горе. И втора се гледа, само што не пробила. Ама мнооооогу бавно оди. Месец дена не спиеме преќу ноќ. Кога и да погледнам тоа за милиметар напредок има. Дали жлабината е тврда, не знам, ама тешко и бавно оди :sweat:.
    Со долните единици не беше оваква мака, скоро не ги ни осетивме.

На galapce, joy1 и Kaetana им се допаѓа ова.
  6. Mila moja

Mila moja Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ние имаме 14мес. и две единици доле и една горе. Доле двојките две се до пола, а горе двојките гребат на допир, но од едната единица ни трага ни глас :( Дали и кај некој од вас ова се случило, па подоцна и единицата излегла или да си го носам детето на стоматолог?

7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.290

Би те посоветувала да го однесеш не е на одмет да го видат.Имам пријател кој нема горни двојки ни млечни му никнале ни трајни,го однеле неговите го снимале им рекле дека нема ни да му никнат.Сега е голем дечко од 28 години кој специјализира стоматологија.Има кецови па тројки,тројките му се малку повлечени накај единиците ама сепак има празен простор му се познава.

На Mila moja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    9ти Јануаρи - пρвото запче на моето бебе буцκо (долу десно!) На 7 и пол месеци! Ама дуρи денес убаво се виде, иаκо не е излезено цело! Втоρото изгледа ќе биде веднаш по пρвото, затоа што се гледа напуκнато непце! Не беа многу изρазени симптомите. Но, мама најмногу беше загρижена што не јадеше бебе. Малκу неспиење, чешање увца и мнооооогу цицање!

На galapce, tincemajmunce, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Кај нас беше некако слично. Прво единици горе, па двојки долу, па една единица долу, и после тек излезе единицата друга долу, па сега гледам двете двојки горе пробиле.

На Mila moja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    Седмото забче пробило, на 6.5 месеци.
    Двојка доле.

На galapce, pilenka, tincemajmunce и 2 други им се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Знам дете што нема една двојка горе. Сега е голем дечко. Носеше протези па не му се ни познава.

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Мами израснати му се сите единици. Денес е страшно вознемирен, цел ден плаче, да може од кожа да излезе. Сега качи тт 38. Бевме болни, ама денес воопшто не кашла. Кога ќе го намачкам со гелчето малку се смирува. Му ги гледав вилиците и ми се чини дека горе лево ќе никне заб. Но не одма до единицата, туку малку повнатре. Можно ли е ова или лошо гледам?:| Може ли прво тројки, па после двојки да никнат? Ве молам поискусни мислење.

13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    И двете двојки горе пробија.
    Значи сега ги има сите единици и сите двојки. Наредно веројатно чекаме четворки??

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.603
    Допаѓања:
    15.694
    И ние исто,и јас мислам дека четворки треба да ни излезат

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас вчера случајно погледнав во устата на син ми (велам случајно оти намерно не ми дозволува ни за жива глава) и што да видам. Скоро цела уста полна заби. До вчера одвај запче да ѕирнеше, сега наеднаш сѐ никнало. И тројки и четворки.
    Којзнае колку му било тешко на детево, и болести и заби... :(

На azelea и Kaetana им се допаѓа ова.
  16. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    @Tajnaotrovna @darcy до кај сте со запчињата. Мојата уште нема, ама во процедура се сите четири единици одеднаш:D

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Ништо кај нас... не ми личи ни дека почнува :^)

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.389
    Допаѓања:
    76.511
    Izvadivme 4 gore, dve dole od 5 do 6m i sega od drugite aber nema, a 9ipol meseci ima, si napravi golema pauza, kako trgna togas rekov odednas sve kje izvadi hahaha :D Mislam za brzo deka kje pocnat drugite, mnogu e napnat... Vcera se cudime sto mu e crveno raceto, on da se grizel (facepalm)

На Nikita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    И кај нас се уште ништо на повидок, немаме ниту едно запче, а во февруари ни е роденден.
    Си ги чуваат и после оп наеднаш ко кај вас. Само со лесно и без мака pilenka да поминете.

На pilenka и darcy им се допаѓа ова.
  20. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    А јас па мислев дека само мојата остана. Како што тргнале сите тројца, за прв роденден без заби ќе бидат :P:party: