Првите запчиња

Discussion in 'Бебе' started by mtb, Dec 2, 2009.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Ете сме исти,плус и 4ките доизлегуваат,наеднаш дете со уста полна заби :D :D :D
    Се мислев дека покасно излегуваат.

Kaetana likes this.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Ние периодов вадиме тројки и единствено со нив мака поголема видовме! На правта тројка и тт имавме и пролив, па истиот период малку и настината беше! Сега ја гледам двете тројки горе се излезени (не целосно) а долните не можам да видам во каква ситуација се! Сеуште сме во процес на излегување но бар страшното поминам и некако посмиренами изгледа!
    Се мачеше,кенкаше, плачеше и одбиваше да јаде, за среќа за брзо време апетитот и се поврати! Добра е сега, туку се прашаувам дали веднаш почнуваат и долните тројки или нема правило? А петките кога се?

3. irenna

irenna Популарен член

Скроз исто, уште не излегоа четворките како што треба, се појавија и тројките :)

4. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

6 месеци и 3 недели пробија и горните двојки :) Сосема случајно ги приметив. Гледам бебуш пика прсти до кецовите и викам да проверам да не има уште некое запче. Кога тоа не едно туку двете двојки :D

mariz, Kaetana, Sky-butterfly and 2 others like this.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

6 месеци и 3 недели една единица горе. И втора се гледа, само што не пробила. Ама мнооооогу бавно оди. Месец дена не спиеме преќу ноќ. Кога и да погледнам тоа за милиметар напредок има. Дали жлабината е тврда, не знам, ама тешко и бавно оди :sweat:.
    Со долните единици не беше оваква мака, скоро не ги ни осетивме.

galapce, joy1 and Kaetana like this.
  6. Mila moja

Mila moja Истакнат член

Ние имаме 14мес. и две единици доле и една горе. Доле двојките две се до пола, а горе двојките гребат на допир, но од едната единица ни трага ни глас :( Дали и кај некој од вас ова се случило, па подоцна и единицата излегла или да си го носам детето на стоматолог?

7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Би те посоветувала да го однесеш не е на одмет да го видат.Имам пријател кој нема горни двојки ни млечни му никнале ни трајни,го однеле неговите го снимале им рекле дека нема ни да му никнат.Сега е голем дечко од 28 години кој специјализира стоматологија.Има кецови па тројки,тројките му се малку повлечени накај единиците ама сепак има празен простор му се познава.

Mila moja likes this.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

9ти Јануаρи - пρвото запче на моето бебе буцκо (долу десно!) На 7 и пол месеци! Ама дуρи денес убаво се виде, иаκо не е излезено цело! Втоρото изгледа ќе биде веднаш по пρвото, затоа што се гледа напуκнато непце! Не беа многу изρазени симптомите. Но, мама најмногу беше загρижена што не јадеше бебе. Малκу неспиење, чешање увца и мнооооогу цицање!

9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Кај нас беше некако слично. Прво единици горе, па двојки долу, па една единица долу, и после тек излезе единицата друга долу, па сега гледам двете двојки горе пробиле.

Mila moja likes this.
  10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Седмото забче пробило, на 6.5 месеци.
    Двојка доле.

11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Знам дете што нема една двојка горе. Сега е голем дечко. Носеше протези па не му се ни познава.

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Мами израснати му се сите единици. Денес е страшно вознемирен, цел ден плаче, да може од кожа да излезе. Сега качи тт 38. Бевме болни, ама денес воопшто не кашла. Кога ќе го намачкам со гелчето малку се смирува. Му ги гледав вилиците и ми се чини дека горе лево ќе никне заб. Но не одма до единицата, туку малку повнатре. Можно ли е ова или лошо гледам?:| Може ли прво тројки, па после двојки да никнат? Ве молам поискусни мислење.

13. Kaetana

Kaetana Популарен член

И двете двојки горе пробија.
    Значи сега ги има сите единици и сите двојки. Наредно веројатно чекаме четворки??

danichap likes this.
  14. azelea

azelea Популарен член

И ние исто,и јас мислам дека четворки треба да ни излезат

Kaetana likes this.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Јас вчера случајно погледнав во устата на син ми (велам случајно оти намерно не ми дозволува ни за жива глава) и што да видам. Скоро цела уста полна заби. До вчера одвај запче да ѕирнеше, сега наеднаш сѐ никнало. И тројки и четворки.
    Којзнае колку му било тешко на детево, и болести и заби... :(

azelea and Kaetana like this.
  16. pilenka

pilenka Популарен член

@Tajnaotrovna @darcy до кај сте со запчињата. Мојата уште нема, ама во процедура се сите четири единици одеднаш:D

17. darcy

darcy Популарен член

Ништо кај нас... не ми личи ни дека почнува :^)

pilenka likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Izvadivme 4 gore, dve dole od 5 do 6m i sega od drugite aber nema, a 9ipol meseci ima, si napravi golema pauza, kako trgna togas rekov odednas sve kje izvadi hahaha :D Mislam za brzo deka kje pocnat drugite, mnogu e napnat... Vcera se cudime sto mu e crveno raceto, on da se grizel (facepalm)

Nikita7 likes this.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

И кај нас се уште ништо на повидок, немаме ниту едно запче, а во февруари ни е роденден.
    Си ги чуваат и после оп наеднаш ко кај вас. Само со лесно и без мака pilenka да поминете.

pilenka and darcy like this.
  20. pilenka

pilenka Популарен член

А јас па мислев дека само мојата остана. Како што тргнале сите тројца, за прв роденден без заби ќе бидат :P:party: