Ете сме исти,плус и 4ките доизлегуваат,наеднаш дете со уста полна заби Се мислев дека покасно излегуваат.
Ние периодов вадиме тројки и единствено со нив мака поголема видовме! На правта тројка и тт имавме и пролив, па истиот период малку и настината беше! Сега ја гледам двете тројки горе се излезени (не целосно) а долните не можам да видам во каква ситуација се! Сеуште сме во процес на излегување но бар страшното поминам и некако посмиренами изгледа! Се мачеше,кенкаше, плачеше и одбиваше да јаде, за среќа за брзо време апетитот и се поврати! Добра е сега, туку се прашаувам дали веднаш почнуваат и долните тројки или нема правило? А петките кога се?
6 месеци и 3 недели пробија и горните двојки Сосема случајно ги приметив. Гледам бебуш пика прсти до кецовите и викам да проверам да не има уште некое запче. Кога тоа не едно туку двете двојки
6 месеци и 3 недели една единица горе. И втора се гледа, само што не пробила. Ама мнооооогу бавно оди. Месец дена не спиеме преќу ноќ. Кога и да погледнам тоа за милиметар напредок има. Дали жлабината е тврда, не знам, ама тешко и бавно оди . Со долните единици не беше оваква мака, скоро не ги ни осетивме.
Ние имаме 14мес. и две единици доле и една горе. Доле двојките две се до пола, а горе двојките гребат на допир, но од едната единица ни трага ни глас Дали и кај некој од вас ова се случило, па подоцна и единицата излегла или да си го носам детето на стоматолог?
Би те посоветувала да го однесеш не е на одмет да го видат.Имам пријател кој нема горни двојки ни млечни му никнале ни трајни,го однеле неговите го снимале им рекле дека нема ни да му никнат.Сега е голем дечко од 28 години кој специјализира стоматологија.Има кецови па тројки,тројките му се малку повлечени накај единиците ама сепак има празен простор му се познава.
9ти Јануаρи - пρвото запче на моето бебе буцκо (долу десно!) На 7 и пол месеци! Ама дуρи денес убаво се виде, иаκо не е излезено цело! Втоρото изгледа ќе биде веднаш по пρвото, затоа што се гледа напуκнато непце! Не беа многу изρазени симптомите. Но, мама најмногу беше загρижена што не јадеше бебе. Малκу неспиење, чешање увца и мнооооогу цицање!
Кај нас беше некако слично. Прво единици горе, па двојки долу, па една единица долу, и после тек излезе единицата друга долу, па сега гледам двете двојки горе пробиле.
Мами израснати му се сите единици. Денес е страшно вознемирен, цел ден плаче, да може од кожа да излезе. Сега качи тт 38. Бевме болни, ама денес воопшто не кашла. Кога ќе го намачкам со гелчето малку се смирува. Му ги гледав вилиците и ми се чини дека горе лево ќе никне заб. Но не одма до единицата, туку малку повнатре. Можно ли е ова или лошо гледам? Може ли прво тројки, па после двојки да никнат? Ве молам поискусни мислење.
И двете двојки горе пробија. Значи сега ги има сите единици и сите двојки. Наредно веројатно чекаме четворки??
Јас вчера случајно погледнав во устата на син ми (велам случајно оти намерно не ми дозволува ни за жива глава) и што да видам. Скоро цела уста полна заби. До вчера одвај запче да ѕирнеше, сега наеднаш сѐ никнало. И тројки и четворки. Којзнае колку му било тешко на детево, и болести и заби...
@Tajnaotrovna @darcy до кај сте со запчињата. Мојата уште нема, ама во процедура се сите четири единици одеднаш
Izvadivme 4 gore, dve dole od 5 do 6m i sega od drugite aber nema, a 9ipol meseci ima, si napravi golema pauza, kako trgna togas rekov odednas sve kje izvadi hahaha Mislam za brzo deka kje pocnat drugite, mnogu e napnat... Vcera se cudime sto mu e crveno raceto, on da se grizel
И кај нас се уште ништо на повидок, немаме ниту едно запче, а во февруари ни е роденден. Си ги чуваат и после оп наеднаш ко кај вас. Само со лесно и без мака pilenka да поминете.
А јас па мислев дека само мојата остана. Како што тргнале сите тројца, за прв роденден без заби ќе бидат