Значи единици горе не толку намачија, ужас! Два месеци мислам траеше процес, никако да пробијат, дали дека се поголемки заби, не знам. Еве сега двете двојки долу и излезеја, двете во исто време, не ги осетивме. Еден ден ако имаше намален апетит, друг ден слабо пиеше млеко, ама ништо посебно тешко. Фала му на Бога. Значи, полни 8 месеци има 6 запчиња.
Edinica gore desno. Cetvrto zabce. Imame dve edinici dole i edna dvojka, a gore prvoto zabce. Se nazira i drugoto gore, a i drugata dvojka dole. Pocna da ja grize i mama od maka so zabive.
Posle 3-4 meseci od poslednoto zapce,cel mesec nevoza,ligavenje,prsti vo usta,grizenje se sto ke mu stigne do usta ni probi 7-to zapce i toa cetvorka dole levo,ne e ubavo rapukana ama grepka,se sprema i desnata Malku mi e cudno imame kecovi i dvojki gore,dole samo kecovi i sega cetvorkata,a dvojkite nikade gi nema ni traga ni glasInace sme 14+
Леле тинче,и мојава еве ја две недели е нервозна,не се трпи,пика прсти во уста и се лигави,и нас ни е на ред четворки,па гледам доле и се како подуени непцата,е кај мене ги има сите кецови и двојки само
Мене ми е чудно што доле нема двојки а почнаа четворките да излегуваат. Две недели беше буквално неподнослив,распука малку четворката се потсмири сега интересно му е изгледа го грепка па си ги трза горната и долната вилца.Ако е како со др запчиња за едно две недели ќе излезе и другата четворка доле а и таа баѓи му е отечена.Се спремам психички. Познавам личност без горни двојки ни млечни и трајни,како мал го однеле на снимање им кажале дека нема ни да има. Не сакам да ме најде тоа сакам синко да си ги има сите запчиња.
Е ова првпат слушам без двојки,ако можеш консултирај се со стоматолог. А каде му излезе четворка,горе или доле?
Доле лево,се спрема и десната кај и да е да излезе.Ќе почекам уште некој месец ако нема абер од двојките ќе го носам да го видат,па ако треба и се една снимка да му направат колку и да сум против.Јас мислев му се извадени дечкото е 28 години другар од девер ми кој сега специјализира стоматологија и уз муабет кажа дека он немал двојки воопшто ни млечни ни трајни,му правеле рентген снимка и виделе дека сите заби се тука освен двојките и им кажале дека нема да му излезат.Затоа ме фаќа малку паника.Да не го знаев ова немаше ни на памет да ми падне.
Конечно третото запче. Додуша уште пред една недела ама никако да пишам. Значи на полни 10,трето запче,кецот горе десно. Ги имаме и долните две единици.
Petiot zab kaj nas, edinica gore levo. So ova zabce super pominavme. Sledno se ocekuva dvojka dole levo.
Zabce br.6 dvojka gore desno. Tocno 10 meseci. Tri zabi recisi naednas. Malku nespienje i grizenje i ligavenje. So toa pominavme.
Majki,go osekjam deka grepka kako shilka,ostro,me bocka na prstot i osekjam deka me kasa koga cica a ne se gleda nisto,nema belko nigde.kako e mozno?
Epa vreme bese,9 meseci sme abe nitu zabce.ama se izamaci pusto dete,i onaka ne bese po jadenjeto ,a denovive abe samo cica i nisto drugo,i gledam ima na nekolku mesta oteceno skros kaj i da e mora da se pojavat.znaci edno veke uspealo da se providi,super.ti blagodaram @makedonkamak
majki od kade mozam da kupam kalapce vo forma na zabce...imame 3,5 meseci vcera bevme na pedijtar i ni najavija za nekoj den da cekame zapce procesot bil zapocnat a jas se cudev zosto e bebus tolku nervozen i so raceto i se sto mu e na dofat vo usta potocno samo na gornoto nepce nosi se i se cesa.Pa mamicka da se podgotvi za kolaci