Se slucilo li kaj nekoj da izleze prv zab gore. Znam deka ovicno dolnite edinici izlagaat. Kaj malovo nepceto na ednoto gorno zabce mu e epten belo duri i kako d grepka malku bas me zacudi a nema deug nieden zab. A bas bese doata nervozna denovive i nosot i tece i placese noke i se ☺
Од другарка ми малата ги извади прво горните 4 запчиња па долните,мајка ми вика и на сестра ми прво одозгора и излегле.Нема правило еве на моево му излезе четворка а двојки доле сеуште немаше.
Двојката доле на повидок...Од четвртокот имаме 39 тт,нема грло,крвна слика во ред,не е болна а двете двојки доле подуени.Денес пак завршивме на болница и ни дадоа антибиотик,тт не сака да се симне,многу време ја држи.По консултација од тројца доктори добив одговор дека е од забите температурата.Да ја видите само каква е жална.Плус нема ред кај нас,два кеца долу имаме,сега двојките до нив а горе нема знак за запче.
@joy1 јас не сум доктор да знам, едноставно сите ист одговор ми дадоа, дека тт е од запчињата. А и се и е во ред со крвта, жариште нема. Еве ја пак гори 39,дадов сега свекица
Загреба и вториот кец горе. Затоа сирото набечер понекогаш се буди со плачење и виење и едвај го додржувам во раце од што сњ тегне.
Пред два дена и нас ни излезе второто запче.,единица горе лево. Сега има две, единица горе лево и единица доле лево, многу е смешна.
Мајки откако почнува да греби запчето за колку време излегува цело,само што видовме дека греби долу единица лево,на 8 месеци и три недели,прво ни е
Auuu za celo da iskoci ne sum primetila ubavo, ama znam ubavo mu se poznavase deka vekje ima zabce po 10 dena
На 9 и пол месеци пркнаа долните двојки. Сега имаме 8 забчиња. Комплет единици и двојки Приметив дека се распукани непцата за долните четворки За нив искусни мами каков е редот? Прво доле растат или горе?
Мојот сега засега има една четворка доле лево,полека полека се спрема и десната,а за горните не остава да видам ама мислам дека понатака ќе му никнат.Мојов нема редослед некако му излезе четворката,па двојка десно доле,и сега му се другата двојка и четворка за излегување.
Zdravo mamicki se izvinuvam za latinicava najprvin moeto bebence e tri meseci I Edna nedela I poslednive denovi e nervozno premnogu postojano gi stava racete vo usta...zarem ne e rano za zapcinja?
Moze go ceskaat ama nemora da znaci deka ke izlezat odma. Inaku dali e rano nema pravilo kaj nekoi izleguvaat i porano. Na prvoto mu izlegoa na 5m. Eve malava 7m uste nema a so meseci samo gleda nesto da pikne vo usta za da gi cesa nepcata. Prednekoja nedela cela vecer placese i bev ybedena deka ke prkne zabce ana eve uste nisto
Кај нас на повидок првите запчиња конечно на 14 месеци, горе двојките се спремаат да излезат, колку што дозволува да видам за брзо време ќе пробие двојката горе лево.