Ние уште немаме забче, 7 и пол месеци е малата. Секој ден ја гледам, ја фаќам за жлебинките ама ништо сеуште
На големата прво и излегоа долните единици двата наеднаш на 6 месеци а за неколку денс и двете горни единици. На второто синче на 8 и пол месеци, а третово е 5 месеци и вече почна да му стврднува непцето, да грицка, да се нервира и трие...
Iskoci 4ka? Mojov e so 4 podueni 4ki Za 4 dena, 14m kje bide... Ima 7 zabcinja, 8mo vekje grebka 2ceto dole..
Син ми е 11 месеци и абер нема за запче. Го чекаме уште од 4 месеци, ама нема. Но не му се секирам, мм бил ист таков до 18 месеци без нидено запче, и после сите одеднаш.
Значи , на 2ри наполни 15 месеци и истиот ден му никна 11от заб. Преполна му е устата Овие дена ја очекувам и левата четворка горе ,за да бидат 12 запчиња.. ехх маки
Ne seuste,podueni i se ,,sega vekje ima 7 zabi,4 gore u 3 dolu,na pat e dolno dvojce Denovive mnogu znae da mi zaplace,periodicno, onaka ko da ja boli nesto i se fakja za usteto,grevce,fala bogu ne kreva TT.
Na isto sme znaci nego dvojceto dole mu e izgleda probieno, ne sum go proverila... Inaku e so 4, 4ki podueni i on fala bogu TT ne kreva...
Ајде и јас да се пофалам синоќа ѕирна првото запче на (7+) обично викаат кецовите испаѓале лесно ама кај нас беше пискотници дете од сон рипна плаче никако не можам да ја смирам,по пола саат плачење заспа и еве од сабајле си е супер
Вчера и ја видов 4 ката,божееее на 14 месеци точно,гревче, колку само навечер знаеше да писне, да заплаче
Исто и кај нас тогаш излезе и додека сите излегоа,знаеше така навечер да списка од памет се вадев,а сега и тројките ги чекам лелел..
Ние сме 5 ипол месеци ама мислам дека кај и да е ке и излезе запче. Многу е нервозна , кенкава , ништо не и се погодува... Се нервира става се во уста а малку и побелеа жлебинките...
Статус кај нас: 10 месеци, запче никаде. Од 6 месеци ни викаат заби кај и да е. Бели се непцата, пика раце и се во уста, ама џабе.
И третата четворка проби. Синоќа, околу 02-03 со пиштење од сон се разбуди...инаку без други симптоми. Последната е на ред. Добивам впечаток ќе биде скоро.
Мамички помагајте малата за 1 недела полни 5 месеци и вришти силно зошто забче излегува што да и дадам што да направам
Gel mackaj ja, ima vo apteka specijalen za taa namena, ovoj Joy sto go kaza. Inaku kupi i od onie malite glodalki so topcinja ispaknati sto se i grebkaj ja po nepcata, kje ja ceskas i kje go olesnis iskacanjeto na zabceto... Ima edni i so voda sto se stavaat vo frizider, taka ladnicki uste poprijatno kje i bide..
A zasto cepce, kakvo e toa cepce? Zabcinjata taka iskacaat, nekoe kje piska, kje kacuva TT, a na nekoe nema ni da se poznae deka iskaca zab. Moevo e so 5 poduenu ogromni otoci, od zemja se aka, nisto drugo osven gel i kilibaren gerdan ne koristam...
Нее не чепче.Ке и ја спушти нагло температурата која и онака ја нема.Сигурна ли си дека вришти заради заб? Стави и нешто ладно да глода.Да не ја боли мешето ,нешто друго?