Моето има две запчиња. Првата единица излезе на 6 и пол, па по една недела и втората. Пред да излезат имаше растечено носе и беше нервозен неколку дена. Не поминавме многу тешко. @okcenzi некои велат и бело вино помага, можеби имаш дома. Јас не пробав. Мене ко ќе беше нервозен ми се смируваше ако го чешкав и лесно притискав на непцето.
Од забче и е испакнато и е и ме помодре на брадата од грицкање. Имам тие од чиполино како и да се викаат што се за грицкање имам и уште 4 други, ги грицка и вришти. Сега и дадов од тие лажичките бебедор гумени што менуваат боја на топлина и сега со него е во уста па подобро и е. Ама веке очињата и се црвени за спиење а не може да заспие
Кажете ми колку време од прилка трае процесов. Недела две ? Уффф душичка од мака кажа мааамааааа два пати
Бело вино ама превриено за да излезе алкохолот,па изладено. Јас направив ама така стои не пробав. Јас ставам Mundisal гел од Грција и мислам дека многу му помага.
@okcenzi дури да пробие запчето. Моето неколку дена беше нервозно и гризеше се. Пробај со прстот твој нежно притискај надолу, јас само така го смирував.
Мамички едно прашање. Моето синче има скоро 16 месеци и само два заби (долните кецови) што му излегоа на 9 месеци. Оттогаш ништо...Има ли простор за грижи?
Не, моето скоро годинка нема ниту едно запче, а мм до 18 месеци бил без заби исто, едноставно кај некои доаѓаат порано кај некои покасно.
Стварно ли? Нема уште забче на годинка? Лелеее, а мака бар има ли, у смисол дали е нервозен, плачлив, Т качува ли?? Син ми на 6 месеци првите кецови, на 8 горните итн.по ред натака сите. А ќерево еве ја 8 месеци уште ништо, а кенкава е баш у последно време, пред неколку дена и Т ми качи од нив......кој знае дали брзо ќе бидат или ќе се изначекаме...
На периоди е, од 3 месеци почна со лигавење, ставање се во уста и сите почнаа да викаат аааа заби се, па му помина фазата, негде на 7 месеци пак кенкање, лигвење, чешање на непцата мала температура и пак му помина, сега пак исто се лигави, бута се во уста, нервозен е, непцата бели ама пак ништо од забите, а гледам и тој се потсмирува. Додека не му видам запче надвор ништо веќе не ми значат симптомите за запчиња
Јас глодалките во фрижидер ги чував и стално ладни ги давав за да им се лади непцето. И нема правило колку ќе трае, кај едното на 6 месеци излегоа 4, и кај другото после 8-9 мес. Третово сега е во нервна раскасана фаза... Период е, трпение само
Nie cekame uste dve dole,i dve gore.tie gore bile katnicite.a jas mislev tie na kraj izleguvaat.ludnica sme po doma,epten nervozno gi iskaruva zabcinjata
Aleluja, dolna 4ka levo probila Uste 3 4ki podueni, a dvojcevo si se maci i toa... Mislev probieno deka e, ama ne bilo...
На 12 месеци и 10 дена синко го извади 9то запче - 4ка доле Малце бојкотира за јадење периодов но сите сме упорни. Претпоставувам си има мака затоа што му се многу подуени непцата а и топло е па затоа некогаш јаде со молење. Но ќе помине и овој период.
На 4 месеци и 17 дена ѝ излезе првото забче на моето девојченце- срцуленце! Освен лигавењето и рацете во уста, други симптоми, фала богу не сетивме! Незнам дали да му препишам заслуга на килибното ланченце, но дај боже и другите вака лесно да ги вади!