Mw Mari i nie sme 8 + ednoto isto e pokenkavo deteto i uste od bebe nema zelba za hrana sega i.jas mislam od zabite e uste pomalku jade ni mleko ni kasa,mu se gadi .Takvo si e deteto a sega plus zabite go macat i zatoa e nepodnoslivo.Trpenie i zaigruvaj go nesto davaj mu ovosje da gricka vo tie za ovosje mada mojov i od toa se gade.Jas vcera kupiv gel pa ke videme efekt.A navecer kako ste ,mojov kenka place dodeka go zemam inaku se stutkuva kako kifla
Ја имам и јас кремава помага моментално и после кратко време пак истото,купивме и герданче (од кое не сум задоволна ) е имам и перли кои ми се некако најдобри за ова Исти сме нејадење,по цели денови кенкава е ,навечер неспиење абе хаос иначе беба е 9 + Се надевам брзо ке излезе тоа забче зш полудев начисто
Денес приметив дека на бебево ќе му искача прво запче. Доле му е пробиено непцето и го осеќам и го гледам. За колку време излегува цело запче?
@angrypepper Исто и на моето, малце е излезено и кога допрев со прстот гребе, ке има грицкање А ме интересира дали се прави нешто некој адет кога ке излезе првото запче? Гледам некои жени прават торти, колачи.
Врска немам што се прави, али од слушање муабети знам прават сутлијаш и колач турте. Јас сутлијаш ќе направам сигурно, а ако имам време и турте, вчера баш читав рецепт вкусно ми изгледа
Ќе може да пратите некој линк од тоа како се прави турте,рецепт, зошто кај и да е на прдлево мое ќе му пробие првото запче
https://moirecepti.mk/post/турте Овој рецепт гледам се мота низ интернетов. Има и тема за ова: https://forum.femina.mk/threads/Турте-за-првото-запче.26474/
Bebe ima 4+ vo posledno vreme ligavi, se poveke i poveke, racete i se non stop v usta gi smuka, sto i dojde pri raka od igrackite stava v usta, si gi cesa nebcata so ovie glodalkite, go tegne i mojot prst da go stavi v usta, kenkava e, placliva...pa za kolku vreme da ocekuvame zabce. Kolku vreme pred da probie zabceto se pojavuva,ovoj proces?
Исто почна на 4 мес интензивно да се леша да се тегне да глода се живо и диво, на 7 мес почна да се буди навечер да плаче пак кај 9 мес се смири и првото запче две ноќи по ред темп 38 и излезе на 10мес дури. Кај секој индивидуално
На први Мај годинка ќе правиме со едно запче Никако да пркнат забиве,се чудам веќе.Доле кец, штрбле мало
Ја прашував забарката и ми вика тврда коска,затоа многу потешко пробиваат. Така да не е страшно, само покасно ќе ја напунат устата со запчиња ,на роденденот штрблиња