Нема причина за грижа се додека растат забите. А како, по кој редослед и кога, нема правила кои важат за сите без исклучок. Не се сите деца по еден калап правени
Ќе ви е вмешам во муабетов иако не сум стручно лице. Како што знам и можам да видам, тројките се шпицести, а ти викаш дека забите што растат не се шпицести. Нели кецови и двојки се рамни плочки? Така да ваљда си се двојки...Ова чисто лаичко размислување , ако не е во ред што се вмешав извинете.
На мојов горните два кеца му се криви, дали од цуцлата и палецот или такви си се генетски незнам.. сите други си се прави. Инаку правев споредба на 1год и сега и поправи се, изглеа како растат другите така си се редат убаво сите и се исправуваат
Пред неколку дена имавме тт, проследено со пролив. Преедка пипам гребе двојка горе, неаме кецови горе. Како и да е, ок, никна, неаме тт, пролив продолжи туку сега ми поврати обилно. Зар ова е птоследено од никнувањето заб или е некој стимачен вирус?
Кецот долу ни ѕирка беличко и гребе на допир.Колку време треба да никне убаво цел? Едвај чекам прво запче
5ки кога извадија вашите (тие што се со поголемки деца). Знам дека кај сите различно ама онака за споредба. Малата е 20м нема а не ми изгледа ни дека ќе бидат бргу
Prvo ke se izvinam za latinicava. Sinko sega izvadi na 2 god i 5 meseci. t.e. sega ja zaprimetiv pola e izlezena,so iskustvo od cetvorkite probiena mu e otprlika pred 2 nedeli.
Ние еве имаме 9м и само има доле кецови,за други абер нема горните кецови треба да растат сега или нема правило може и доле да никне некој друг заб.
Раничко браво. Нема абер мојава ја видоб убаво не и се ни отечени. На 8.5м орвото забче го извади. Твојата на колку?
4.5 беше првото. На 13 месеци ги имаше и кецови и двојки и тројки и четворки. Потоа беше долга пауза до петките.
Мамички имам едно прашање околу адетиве: Зошто мајката ако најди запче не треба да кажува? Имајте убав ден
jas mislam deka gornite kecovi se na red no tie neli rastat posle 8,9 mesec, taka da, ima vreme. nie sme 8+ imame edno i pol zabce dolu uste malce pa duri dve