Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    На самиот Ефералган си е потенцирано после отварање да се користи само 3 недели.
    20171124_082359.jpg Според ова фрлам. Сепак не би експериментирала на дете.

2. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.149
    Јас ова го разбирам 3 недели да стои отворен на собна температура.
    А во фрижидер колку може да стои отворен?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Јас овој го земам баш затоа што најдолго трае од сите антипиретици на база на парацетамол (ефикасен е додуша кај моиве, фала Богу), а во фрижидер ми стои додека да се потроши. Ова како рок на траење од три недели е за собна температура, а јас не чувам сирупи надвор од фрижидер. Блокмакс знам дека трае три месеци од отворање, небитно каде и како се чува.
    За Ефералганот ме изненадува искрено, го користам уште од пред 6 години, никогаш не пишувало дека има ограничен рок на употреба после отворањето, а на сите други пишува. Баш ќе проверам дома.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Само ова е наведено 3 недели од отварање на собна тт. Нигде нема наведено дали може да се чува во фрижидер и искрено затоа и го фрлив претходниот сируп иако беше скоро цел.
    Во аптека ми кажаа да го чувам неотворен на собна тт како и они што ги чуваат во фјоки и на рафтови.
    Еве го гледам упатството и нигде не е нагласен начинот на чување после отварање. Само е нагласено тоа што сликнав.

Нема нигде на упатството за начин на чување од отварање. Само нагласено е 3 недели од отварање на собна тт да се фрли.

@Annath еве ги двете упатства
    20171124_100500.jpg 20171124_100145.jpg
    3недели од отварање да се фрли сирупот и на собна тт да се чува. Нигде не стои да се чува во фрижидер од отварање.
    Доколку не е отворен сирупот да се чува до рокот на употреба означен на кутијата.
    Еве....затоа ме збуни со тоа дека може и подолго да се чува од отварање. Но, сепак не би ризикувала некако шубе ми е за бебе/дете. Да е за мене ич не се замарам :D
    Инаку сирупов ептен му помогна минатиот пат, па и вкусот му е убав со мерак го испи ;)

Последна измена од модератор: 24 ноември 2017
    На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    А Ефералганот го има во продажба? Порано го користев за ќерка ми ама го повлекоа од продажба не знаев дека пак го има.

А за запчињата синко е 8 и пол месеци и сеуште нема запче. Чекаме ама никако да излезе.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Да, го има. Кога беше повлечен, кратко време го немаше, после пак го вратија.

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    Majki vo red li e prvi zabcinja dole edinici ni porasnaa a sega gore levo dvojka ni se pokaza.Nemame gore edinici.

8. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Мајки предложете добар гел за непца. Прополис и камистад не помагаат :(

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    "Dentinox" супер е. Ептен има ефект :)

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    И ние еве неколку дена не сме спиени. 5 ипол месеци сме. Пред некој ден качи тт 38.2 му се симна и толку. Многу е нервозен само кенка, а ноќеска се буди на пола саат. Денеска почна и да поткашлува и носето да му тече. Докторката рече нема ништо сигурно е од забите. Купив гел за непца ама нема некаква промена. Ќе издржиме додека да никнат

11. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37
    Мајки, по колку време траат нервозите и будењето на вечер од вадењето запчиња?
    На ќерка ми и излегуваат двете единици долу.
    Дали е секогаш така за сите запчиња или понатаму поминуваат полесно?

12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    нас еве 2чињава доле сакат да пробиват мисл дека ќе :headbang: од вчера:rofl: вчера цел ден не заспа денес спиеше ама нервоза :devil: не гелови не чуда нишо не помага глода и мава све а јас :swear::rofl:единиците ми ги извади пред месец на 6 мес доста лесно не ги ни сетивме сега со овие ми наплаќа :D до кога ќе трае и за останати како ќе е :x сите се различни

На Ece 1309 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37

Кај нас веќе цела недела трае неспиењето на вечер, пола саат не поминал и разбудена е. Затоа и прашав до кога трае бидејќи и јас сум како тебе :headbang: :)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    991
    Некои мачкаат многу малце на непцињата и бело вино и јас пробав на моето кога ептен го фаќа нервоза и навистина делува смирувачки, и немавме никакви несакани ефекти да напоменам

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Dur ne gi izvadi site ke ima nervozi, sekako so prekini izmegu.
    Nie ne gi ni setivme dolnite edinici, ama gornite edinici i dvojki epten macno gi izvadi. Za 4ki i 3ki uste sega strav me faka. :worried:

На Ece 1309 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37
    Се надевам дека овој пат полесно ќе помините :*

17. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    991
    Мене ме интересира дали при вадење на првите запчиња јазикот им беше поцрвено на врвчето??јас сеа приметив кај моето бебе ме фаќа страв да не си наорави рана на јазикот и да не го боли. Совет?

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Бебуш ми е многу кенкав, со растечен нос, имаме 6+. Можно е да се запчиња? Зашто нонстоп пика во уста прсти. А и да прашам маж ми многу тешко извадил прв заб, со висока тт. Можно е и ќерка ми така да вади како него или нема врска тоа? Од тоа многу стравувам.

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Можно е. А за другото нема врска. Јас првите сум ги извадила со 40 тт, а на беба кога излегоа првите не ни осетивме. Исто и за наредните немаше тт, само нервоза и нејадење. И неспиење:sweat:

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Неспиењето само навечер? Колку дена траеше? И мојата ноќеска плачеше и не можеше да спие. :worried: