Rano kaj nas nema red a I site nekako naednas pocnaa.Se konsultirav so stomatolog zasto cudno mi bese prvo trojce pa dvojka gi ima cetirite keca I cetirite dvojki,dve trojki gore i sega pak gledam I se cudam cetvorki li se petki li se.Ima I gore I dole levo isto otok a dole veke pocnal da probiva.Epa so ovie dva sto se na pat vkupno 12 a 10 + sme, neznam dali e vo red vaka.
Па чудно е тројки да има пред година, ама добро, сепак нема правила, не иде кај сите како по книга. Четворки се. Кај моево со еруптивни цисти почнаа сите да излегуваат, личат на отоци, а се цврсти. Болни се на почеток, после мислам се навикнуваат. Макар што еве, моево, една од тие цисти му трае веќе месец и пол, забот одвај пробива, а претходно после десетина дена пукаа. Затоа пак ќе кажам, нема правила.
I kaj mojava prvo pred da I izlezese zabce obavezno I se pojavuvase otok na mestoto ama sega deka ovie zabcinja se pogolemi otokot se gleda pogolem. More veke neka izlezat site ajde kako pocnaa son nemam ni den ni nok ni jas ni malata, edinstveno sto sreka vo nesreka mi krka ubavo nema gajle barem za toa.
Veke nekolku dena se gleda vrvceto na zabceto ama nikako da izbie celo, treba li da pravam masaza na nemceto za da potpomognam vo procesot? Za kolku vreme ke izbie ili toa e razlicno za sekoe dete?
Na mojata princeza i izleguvaat dvete zapcinja dolu istovremeno, probija na 6 ipol meseci i eve uste si rastat
Kaj malata uste ne e vidlivo zapce.A bocka.Skoro edna nedela kako primetiv deka bocka ko iglice.Dali voopsto i zapce e.
Оф, заби забиии....уште ништо не гледам а дете се измачи. Многу е нервозна и се пика у уста. Плаче вришти, никако не се смирува...кога ќе избие малце, ќе се подсмири ли??? Си го сакам детето назад, сега ко друго дете ми е... ќе пукнам.
Уште пред да избие ќе се потсмири и преку ноќ ќе се појави забче. До тогаш гелче, јогурт ладен (ако ја има возраста за тоа), ладни глодалки и килибарно ланче.
5м сме...мала е. Греота, со грчеви се измачи, сега и со заби. А тт ако качува кога може да очекувам, сега или кога ќе избива?
како што вели Анатх, не качуваат ако не се подложни на вирус во тој момент дур вади забче бидејки тогаш нели и опаѓа имунитетот. Мојот кога вадеше заби а беше дома ништо не му беше освен плачење и чешање, додека кога го носев во градинка на адаптација а вадел заб обавезно закачуваше нешто. Вопринцип барем кај нас 3-5 дена траело таквата фаза.
Исти сме и ние ,7месеци е моево нервозно се што може пика во уста ,дури кога ми е во раце се бута во мене да ме јаде па ако ме дофати стиска силно .Последниве ноќи хорор плаче така жално никако неможам да го смирам ,кај нас разликата е што преку ден он си е супер се заигрува си седи мирен ,ама ноќите се хорор .Килибарно герданче носиме уште од 4 месеци,камистад гелче мачкам ама не гледам дека нешто му помага ,имам едни гранули германски хомеопатски за заби ама вчера ни тие не помогнаа ,си викам ајде веќе нека искочи запче да му олесни на детево.
Таман се научи преку ден асално да преспива, јас да можам да одморам, да средам нешто, сега пак од почеток....ноќеска добро поминавме. Одморив малце
Дали сте задоволни од Софи жирафата? Или пак нешто друго за растење на запчиња? Моето девојче има 4 месеци и веќе почна да се мачи со запчињата.Сакам да и помогнам колку што можам за да не се мачи толку, совет некој?
Во бебе хоум има цуцла на бебе конфорт за вадење заби. Видов на фб имаа објава. http://www.thebabysouq.com/maternity-teething-soother-stage-1-30000684