Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    Убаво ќе се гледа за некој ден. Вистина брзо растат :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    Rano kaj nas nema red a I site nekako naednas pocnaa.Se konsultirav so stomatolog zasto cudno mi bese prvo trojce pa dvojka gi ima cetirite keca I cetirite dvojki,dve trojki gore i sega pak gledam I se cudam cetvorki li se petki li se.Ima I gore I dole levo isto otok a dole veke pocnal da probiva.Epa so ovie dva sto se na pat vkupno 12 a 10 + sme, neznam dali e vo red vaka.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Па чудно е тројки да има пред година, ама добро, сепак нема правила, не иде кај сите како по книга. Четворки се. Кај моево со еруптивни цисти почнаа сите да излегуваат, личат на отоци, а се цврсти. Болни се на почеток, после мислам се навикнуваат. Макар што еве, моево, една од тие цисти му трае веќе месец и пол, забот одвај пробива, а претходно после десетина дена пукаа. Затоа пак ќе кажам, нема правила.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    I kaj mojava prvo pred da I izlezese zabce obavezno I se pojavuvase otok na mestoto ama sega deka ovie zabcinja se pogolemi otokot se gleda pogolem.
    More veke neka izlezat site ajde kako pocnaa son nemam ni den ni nok ni jas ni malata, edinstveno sto sreka vo nesreka mi krka ubavo nema gajle barem za toa.:inlove::rofl:

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.690
    Veke nekolku dena se gleda vrvceto na zabceto ama nikako da izbie celo, treba li da pravam masaza na nemceto za da potpomognam vo procesot? Za kolku vreme ke izbie ili toa e razlicno za sekoe dete?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Ништо не треба да правиш, само ќе си пробие. Индивидуално е за колку време ќе излезе.

На Две Принцези и VDT2906 им се допаѓа ова.
  7. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.628
    Na mojata princeza i izleguvaat dvete zapcinja dolu istovremeno, probija na 6 ipol meseci i eve uste si rastat :)

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kaj malata uste ne e vidlivo zapce.A bocka.Skoro edna nedela kako primetiv deka bocka ko iglice.Dali voopsto i zapce e.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.150
    Допаѓања:
    21.985
    Оф, заби забиии....уште ништо не гледам а дете се измачи. Многу е нервозна и се пика у уста. Плаче вришти, никако не се смирува...кога ќе избие малце, ќе се подсмири ли??? Си го сакам детето назад, сега ко друго дете ми е...:( ќе пукнам.

На Две Принцези му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    Уште пред да избие ќе се потсмири и преку ноќ ќе се појави забче. До тогаш гелче, јогурт ладен (ако ја има возраста за тоа), ладни глодалки и килибарно ланче.

11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.150
    Допаѓања:
    21.985
    5м сме...мала е. Греота, со грчеви се измачи, сега и со заби. А тт ако качува кога може да очекувам, сега или кога ќе избива?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Нема да качи тт при вадење заби, освен ако не закачи вирус поради намалениот имунитет.

На Marija_Magdalena и LiliBoz им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    како што вели Анатх, не качуваат ако не се подложни на вирус во тој момент дур вади забче бидејки тогаш нели и опаѓа имунитетот. Мојот кога вадеше заби а беше дома ништо не му беше освен плачење и чешање, додека кога го носев во градинка на адаптација а вадел заб обавезно закачуваше нешто. Вопринцип барем кај нас 3-5 дена траело таквата фаза.

На eli25 и Две Принцези им се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.150
    Допаѓања:
    21.985
    3 ден е тешка...предходно кенкава ама ок, подносливо. Сега ни ноќе не спие. Фала ви :*

15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Исти сме и ние ,7месеци е моево нервозно се што може пика во уста ,дури кога ми е во раце се бута во мене да ме јаде па ако ме дофати стиска силно .Последниве ноќи хорор плаче така жално никако неможам да го смирам ,кај нас разликата е што преку ден он си е супер се заигрува си седи мирен ,ама ноќите се хорор .Килибарно герданче носиме уште од 4 месеци,камистад гелче мачкам ама не гледам дека нешто му помага ,имам едни гранули германски хомеопатски за заби ама вчера ни тие не помогнаа ,си викам ајде веќе нека искочи запче да му олесни на детево.

16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne si sama.Ti se pridruzivam.Denovive e ko drugo dete.Se izmaci

17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.150
    Допаѓања:
    21.985
    Таман се научи преку ден асално да преспива, јас да можам да одморам, да средам нешто, сега пак од почеток....ноќеска добро поминавме. Одморив малце

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    764
    Дали сте задоволни од Софи жирафата? Или пак нешто друго за растење на запчиња? Моето девојче има 4 месеци и веќе почна да се мачи со запчињата.Сакам да и помогнам колку што можам за да не се мачи толку, совет некој?

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Во бебе хоум има цуцла на бебе конфорт за вадење заби. Видов на фб имаа објава.
    http://www.thebabysouq.com/maternity-teething-soother-stage-1-30000684

20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554