Има цуцла од Dr.Browns ама не ја сака многу, ја плука и пак рацете во уста,затоа сакав Софи да пробам. Ако ја купите цуцлава пишете искуства.
Malava sofi ic ne ja saka.Gabe 630 den frleni.Inace dentalba cucla ima i na nuk i na avent.Nemame nie,imame naprstok nego go obozava
Мајки два дена бебе се откорнува од плачење ноќите ги поминуваме нишкајки се на раце па ќе дремне пола саат па пак се буди и пак плаче инаку и кашла и носот му тече го носев на лекар рекоа мала настинка ништо сериозно , доле имаме едно излезено запче другото доле се гледа ама не е пробиено, вчера го приметив ова на горното непце на допир е меко кога ќе го пипнеш, во предходните постови читав @Annath има објаснувано за еруптивни цисти дали е ова тоа? Инаку сме 7+.
Ние имаме иста ваква колку што можам да видам, ама не е оваа. На нуби е. Засега не и е јасна, дека сака малку да гризе малку да цуца и тука ќе се изнервира и ќе ја фрли. Ама мислам дека моментот не е дојден инаку ми изгледа одлично за намената. Едит: Излажав, не е иста. Нашата е розева
Не е еруптивна циста, модра е таа обично. Ова на запче ми личи колку што можам да видам, не е јасна сликата.
Сте го користеле ли ова гелче?Колку е ефикасно?Од синојка осеќам на допир дека боцка на непцето баш е плачлива и вознемирена па ова му го дале во аптека на маж ми.Инаку сме 5+.
Јас неколку пати до сега го мачкав бебе со истово, се лижеше, шматкаше, интересно му идеше, ама дека нешто се намири баш не приметив
Мајки ако може искуство како му ги четкате запчињата? Ние имаме две долу ислезени се веќе до пола и имаат црно меѓу нив збира многу јадење а горните само едното е пробиено...
Со четка намокрена во вода. Исто како што ги четкаш твоите заби. Мало е уште за да му се расипат, нема ни година...
Е да, наполнивме 9 што се убави бели, ми беше страв дан се расипат, а и збираат мн храна, леб, месо...
Здраво мајки. Сакам да прашам дали има некоја мајка чие дете касно извадило прво запче. Ќерка ми е полни 16 месеци - заб нема ниту еден...