Па таа бела линија е пробиениот заб. Нема никакво пукање фала Богу. Доволно им е болно и вака. Нека се множат бели ко бисери.
Значи гревови се стварно... Тт не качи веќе, две ноќи спие супер... Еве денес лудница.. Плаче вришти, губи глас, алармамтно е веќе... Срам ми е само кај докторката да одам веќе. И се спие...задремува и вриснува. Дали дека и се опуште телото па болката е поголема. На кец има врвче, ама гледам и кај двојката бела линија. Душа се изнаплака, со солзи, се препоти. Еве ја само го држи цицето и спие. Јас незз веќе како да и помогнам да и олеснам. Не знам
Јас сум давала Блокмакс сируп пред спиење за да му ја намали болката и да си спие мирно. Ама тоа само кога сум сигурна дека е од заби.
Нема ништо друго 2 пати бевме на доктор и тоа кај различни. Наврчер ај ќе и дадам ефералган, ама еве денес е страшно. Ме мава со рачињата и плаче. Еве и ставив начетче гумено гелче. Го глода се смирува. Уфф....се препотив ко небањата сум...а ја шетав, кокошка мирна седи.
Ista pesna sme.Mislev deka probi pa pominavme bez tt.Koga sinoka ja dopiram temp ima.Otidovme na dezuren,Sreka so vrski inace bez upat nemase da me primat.Ni prepisa eferelgan,koi veke gi imam,i Floradiks sirup vitamini da se osvezi.Tamu so spric i dadoa fenoberbiton mislam kaza Dr,i glikoka.Bebe odma se smiri.Spiese do kaj 1pol i posle pak vristenje placenje.Gledam denes bocka i drugoto zapce.Naednas dve,kakva maka imaat decava da mozam jas da go trpam ova,za da ne i e loso na nea
Зошто и дадоа фенобарбитон? Па не се дава повеќе никаде, освен во екстремни случаи на фебрилни конвулзии. Дали превентивно дека е прематурче, ама и така ми нема логика. Иначе дека боли никнењето заби, боли. Кажал некој, да знае мајка колку детето го боли никнењето заб, во црно ќе се завие.
Bas kazav deka nema koj znae kolku tt.I za sto e fenoberbiton.Dr vika da ne i napravi grcevi.Neznam navistina Zosto
Средното има кај мене страшни болки со четворките. Во текот на ноќта се буди икс пати со вриштење од болки. Плачлива, раздразлива, разлошена, осетлива... се во едно. Еден месец е веќе така, предолго. Само вришти и плаче нон стоп. Конечно проби третата четворка, а и последната е отечена. Се измачи многу.
Исти сме и ние, тт 39 едвај симнавме со сируп далерон, со бањање, повеќе течности,полесна облека, еве и носето му е затнато не дава да се инхалира, порано како мал без проблем се инхалираше сеа бега како уплав да добил од инхалатарот, никна доле забче,сеа гледам и горе му искача,ептен се измачи а и ние покрај него ненаспани нит имаш сила да го играш,му се поремети биоритамот на спиење,ниту јаде саглам,се му се поремети, катастрофа ми се плаче
Ние првите забчиња ги извадифме на 9 м сега веќе е 16м и сеуште ги има само кецовите дали е нормално ме фаќа паника
Ние уште се мачиме...значи готово бело се гледа и тоа убаво а никако да никнат. Боцка на допир. Малце е смирена вчера и денес. П.с. да и се нижат бисерчињата
И син ми овие денови е кенкав и сака само во раце да го шетам. Незнам дали се забчиња или пак некој скок го мачи пак. Пред месец кога го однесов на педијатар ни кажаа дека за месец до 2 ќе му пробијат забчиња, дека се до пола дојдени но уште ги нема. Инаку сме 8+ месеци.
Леле мајки 2 дена со вриштење, нос и тече како чешма, тт качува до 38,4 и денес долу и излезе 7мото забче. Ја гледам и другата двојка се наѕира. Можно е од тоа да качува тт и да и тече носот? До сега вака не правела...
Не од заби не се качува тт.Некое вируче.Мачно и е од тт и самата болест и плус забите. Бели да ви се ко бисери
Фалаа Знам дека не се качува директно од забите, ама опаѓа имунитетот тогаш и се поподложни. А и протече нос, одма забче искача. Кој знае колку ги боли