Јас прва го видов белкото од запчето на малата моја и како што кажа stevemila кај нас адет е да се купува бели алиштенца денес купив за малата, правев сутлијач и дадив на најблиските, и варев пченица и и направив герданче од 32 зрна и малку и го ставив на вратче да го носи. Здравје додека убаво излезе запчето нарачав за наредна недела од Охрид ќе ми направат 20 колачиња запчиња и ќе дадам пак на најблиските.... само со лесно да се вадат запчињата бисерчиња на сонцето мое тоа ми е најбитно... Фала ти Милаааа Сега дома си имаме и двете мали слатки зајченцаНека ни се живи и здрави
Majki dali e mozno da se zapcinja skoro 4 meseci sme no malovo lele sto prai ligi ima race u usta,bukvalno rakata mi ja smuka eve 3 dena samo place ni ne spie veke puknav od nervoza neznam sto da pravam sovet??:/
Иста беше мојава со рацете и сеуште е, ама нема абер од забче.. скоро 7 месеци е. Земи гелче ако мислиш дека тоа го мачи. Подуенко има на допир?
Мојава беба Анџела за 3 недели извади 3 запчињаа. Двете еденички и една двојка... фала му на господ лесно ги извади, само жирафата Софи си знае што гризење направивме
Моиве скоро 9 месеци се и сеуште немаат забчиња Се лигават уште од 3 месец А нервозни се уфффф Памет немам више полудев. Ни гелче помага,ни гризење по играчки ништо. Ќе завршам на нервно мислам.
Ajde mami pomos nova sum vo grupata. Dali e mozno malata da idbiva da pie mleko poradi vadenje na zapcinja se plasam mbono za ovie 3 dwna ima epten malku ispieno mlekce se na se da se sobere 300ml sto e epten malku. Za nekoj den pravieme 5m. Mnogu e nervozna vo son znae da zaplaka i da se trie ba nepcata i noseto a i nekako zatnato nlkako da e. Stavam rastvor go cistan no nisto nema. Poludev od misla da ne i bide nesto sto je pie mlekce ja molam no nikakk probuvam i so mlaka ladna vodicka no srom vide cucla samo se ceska i stiska so zlabinite. Dali ima m3sto za panika da ja nosam utre na lekar.
Нас ни се никнати долните единици, а сега проби горе лево двојка и другата на повидок. А горните единици никаде ги нема
Da pocnavme i saka da jade mnogu kasi nemame problem so toa denes ja nosev na pediatar se e vo red mozebi za period se raboti mozebi za zabi mi rekoa stom saka kasi da i davam kolju sto saka sa ne ja sprecuvam.
Добро е штом јаде каши, јас мислев само на тоа млеко е по цел ден. Ништо тогаш период е, ќе помине, ти нуди и и млеко а и вода нон-стоп зашто сепак е многу жешко, мора да внесува и течности.
Pie vodicka 50 do 70 ml plus nekogas pie cajce. Mi bese steav da ne mi prekine so pienje na mlekoto. Ne sakav mnogu da davam kasi. Ke probam 2 dena da ne i davam pa ke videme rezulyat dali ke pie
На синчето му ρастат заби изгледе и многу плаче. Тт дигна ја спуштивме ама има големи болκи то да му ставам освенн тоа гелот ви се молам пишете многу плаче
@Annath Сакав да те консултирам во врска со орална хигиена кај бебиња. Веќе имаме 4 запчиња. Далу и колку често треба да се чистат со четка запчињата. Дали треба да се користи паста или само со водичка. И дали имаш слушнато за оваа паста. Ми ја спомна една пријателка, ама незнам дали има потреба од ова и дали воопшто е добар овој продукт?
Да се умешам. Анатх веќе ми даде зелено светло за пастава. За другите прашања она е покомпетентна да ти одговори. Кај мене големата ја користи веќе две години. Задоволни сме ние.