Ако има мака можеш, ако не, не мора ништо. Поладна храна и пијалоци давај, а ако јаде само, гризење бисквитки, корки леб помага во олеснување на болката.
И моево 11 мес тргнато е едно, ама не дава да го пипнеш за да го намачкам затвора усте и нема отварање... ништо не го мачкам
@Annath Имам читано тука чинам беше, имаше пишувано за некоја паста или средство против кариес. Како се вика и каде може да се најде? И уште едно прашање треба ли да користам паста за 12+ месеци дете или само со четкичката да поминувам? Имам таква што се става на прст. Благодарам однапред.
Веројатно мислиш на тут мус Јас го купив во аптеката во капитол околу 1000 денари. Ми спомнаа дека можело да се купи и кај некои стоматолози по пониска цена, ама не можев да барам каде
Arno ti dala da ja slikas mojava koga ke isprci jazik napred gotovo e sansa nema da slikam kolku pati sum se obidela i na kraj o a pobedi se otkazav. Taka bese i kaj nas pa raspuka zljabinata eve denes pocna po malku da grepka kaj i da e za nekoj den ke izlezi skros
Дечки бебе 11+, можно ли е да вади 4ки (единици и двојки горе и доле има) ??? Два дена само приплакува, писка и неподнослив е
Masala.Da vi se mnozat i so lesno da izleguvaat slednite,beli kako bisercinha.Daria ima dve gore i dve dolu.Na 16ti napolni 10meseci.Denovive mi e dosta nervozna i kenkava se somnevam da ne izleguva drugo zapce
Можно ли е да приплакува во спиење од заби? 10 минути како спие, веќе три пати приписка и заплака. 6+ сме и имаме две единици долу. Тоа дека става се во уста, пика и гризе цело време. Нокеска беше кенкава, се будеше на секој саат и плачеше. И стомаче ја болеше. Но, изгледа и забиве..се во едно. И еве го набабрен горниот кец. Долга вечер е пред нас.