кај нас за жал ништо не ни помага го купивме гелот шо ни го кажа силк, купив капки бејби дент, исто и некој гел за десни се вика, ама џабе синко си го лижи устето кога му ставам и за 1 мин рацете се пак во уста, и река од вода му тече од уста
Мени ми кажаа dentinox дека многу помага подобар бил од гел за десни тој е 262 денари тука , а гел за десни околу 120
ГО осеќам врвчето од запчето ама не го гледам веќе две недели, а синко весел расположен гајле3 нема тера муабети
ете сме и ние имаме долу десно запче ајде сите на турте, ехехехе инаку поминавме лесно, нормално како секој ден,ни проливче ни темпераура, кемкање, дај боже сите вака да излегуваат
Здравоооо Ние имаме скоро 7 месеци ( за 4 дена ке правиме 7 полни месеци ) и имаме две запчиња. Едното запче ни излезе во Петокот, а другото запче ни излезе на денот на нашата венчавка т. е во Саботата, но немавме никакви проблеми, се беше како и претходните денови и си добивме по некоја паричка за првото запче на сите им посакувам со лесно да пројдат со првите запчиња. Поздрав ...
На 5,5 месеци почнаа долните да излегуваат и после две и пол недели имавме 2 долни. За горните почекавме до 8,5 месеци, за после наеднаш 4 горе да добиеме. Сега со 10 месеци сме со 8 запчиња, излегоа долни две плус. Имавме среќа со лес да ги извадиме грицкајќи што ќе ни дојде. И сега гледам гризе тегне по цуцлите и тоа само на краевите од устата. Да не не земе како долните, ги чекавме месец и половина вторите да никнат набрекнато непце а од нив ни трага ни глас. Со лес нека им е на сите срценца и најубави бели бисери да си нижат
Абе мамички, мене синко ми е по цел ден со рачињата во уста. Почна веќе и лажливката да ми ја бутка за да си го стави рачето. Кога цица или кога го дохранувам, обавезно мора и прстите да му се бутнати инаку плаче. Сите ми викаат дека е многу рано за запчиња ама можно ли е да се некакви припреми?!?
Нормално е за тие месеци да пика рачиња, а и ќе си ги пика ехеееееееееее уште колку, и ние од тогаш пикавме рачиња во уста па дури на скоро 7 месеци ни излегоа запчиња
Ајде и тука да си прашам...Имам некои дилеми околу запчињава... На малата и излегоа двете запчиња доле без никаков проблем, на 5 ипол месеци. Сега веќе има 7 месеци и се мачи со единиците горе. Сеуште не и се пробиени, но има температура веќе 5 дена и никако неможам да и ја симнам. А ми се поврза и температурава со вакцината во среда што ја примивме но 5 дена е многу за реакција. Тоа би значело дека може едно запче да излезе без никаков проблем, а друго да биде проследено со температура или сите излегуваат исто? Дали доколку е температурата од запчињата треба да и давам нешто да пие? Поздрав
I mene maliot so dolnite edinici ne mi krevase temperatura ama so drugive zapcinja se iznamacivme, dodeka da izbie zapceto 3-4 dena duri i do 39 tem. imase. Bas pred dve nedeli 4 dena izgore deteto i posle 5 dena gledam izlegla gorna cetvorka i vekje nemase tempr. Inaku si jadese normalno i mnogu voda pies ama nokje ic ne spise duri i placese vo son i narase non stopnda bide gushnat.
Изгледа и кај нас тоа ќе да е...мене само ме преплаши што ми се поврза со вакцината...ама добро,утре ќе појдам на лекар па ќе видиме што ќе ни кажат.Инаку исто како кај вас, долните излегоа без никаков проблем преку ноќ што се вика,ама овие горниве хорор...А за јадење си јаде,има апетит, само со спиењево немам коментар. Како и кај вас,плачење во сон, и само во раце. Фала ти Лолита.
Истата песна и кај нас, за долните 2 забчиња немавме никаков проблем, изникнаа без проблем ама горниве изгледа ќе кукаме, претходната недела имаше температура и цела недела беше кенкав ниту сакаше да јаде ниту млеко пиеше, плаче нон стоп, не спие цела ноќ, палче во сон, на 15 мин до пола саат се будеше, после се смири и почна да си јаде се. Денес бевме на вакцина и пак почна да плаче, да кенка, едвај заспа сега после 4 саати малтретирање И пак не го изеде целото ајдење од ручекот, некоку лажички само и почна да плаче, да се тегне...уфффф маки слатки
Првите запчиња на мојата ќеркичка излегоа пред две недели. Инаку за некој ден ќе наполни девет месеци. Немаше проблеми со температура, само не сакаше да јаде. По два дена и излезе и второто. За другите изгледа ќе почекаме.
мамички ние имаме уште едно запче, и тоа двојка горе лево јас се си мислев дека прво излегуваат единиците или нема некој редослед??
И ние имаме ново запче, единица горе лево. Љубичица,нема правило,имам читано дека може и двојки прво да излезат.