Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.927
    Од пробивањето на непцето. Ништо страшно.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.379
    Ептен тешко ми падна :emo:

На snegulkata, pile30, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Око да не не склопиш ноќеска :)

На snegulkata, emkaemka и eli25 им се допаѓа ова.
  4. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    И јас од Медена порачав. Беше недела сабајле а утредента тргавме за на одмор, па сакав за одма. Се нафати жената да ги направи и биднаа за вечерта. Ама многу касно, па уште кога ми рече до Ченто да идеме... и демек абе ти кажав уште прееска. Бебе заспа уште пред тато да ги донесе :$. Ревју и мене ми бараше, не знам зошто ама одма снемувам желба кога бараат така. Иначе и изглед и вкус си беше на место.
    Што купивте за подарок?

5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Нас ни излагаат горе 4 запчиња одеднаш. На сите се гледа бело, цело запче под непце, ама не се напипува врвче.
    Ноќе се буди на пола саат, кенка, ја зимам се смирува и пак во круг...
    Се плашам кога е вака дека нема пак да спие по цела ноќ...две недели саат време сон не сум врзала. Ни до мене на кревет неќе да спие.
    А задутре ноќта тргаме на одмор....
    Не памтам за кецовите доле колку време и требаше...ваљда ќе избијат деновиве м?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.050
    Допаѓања:
    36.381
    Секој заб различно. Имаш пробано со гелче или бело вино?Јас пробував со гел Камистад и се откажав, како да не помагаше воопшто, а со тек на време се навикнав на тоа будење на пола саат. Може и парацематол против болка, но сепак прво консултација со педијатар. Педијатарот ми рече за парацетамол ама искрено немам дадено. Гелче неколку пати ставив а со бело вино страв ми беше.
    На одмор можеби ќе спие поубаво. Убаво да си поминете на одмор! Да одмориш! Заборавам колкаво ти е детето. Јас на моево 16+ од скоро давам четка за заби од 0 до 2 години за да ги чешка непцата и приметувам доста смирена е со неа. Можеш да ја ставиш во фрижидер па да ја дадеш. Не мора баш тоа туку било каков предмет. Глодалка никогаш не сакаше малава џабе се трудевме.

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    11+ е и ставам гелче, мундисал. Сируп само ако е ептен вознемирена ако плаче без прекин со одобрение од доктор секако. Има и четка, ама не ја сака сега, за првите да. Она не плаче, само промрдува прокенкува, ја земам се смирува... Вино пробав ама мојава пијандура :) го лиже и не стаив више хахха...
    Си спиеше по цела ноќ. Тоа ме плаши.. Башка и се одби ноќе од цицање...цица само за спиење. Се надевам ќе избијат и ќе се врати у нормала.

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.050
    Допаѓања:
    36.381
    Имам читано еден текст. Таман кога ќе помислите дека фативте некој ред и вашето дете ја преспива цела ноќ се појавува нов проблем- првите забчиња. Не се сеќавам точно ама и малава спиеше цела ноќ (цицаше во 04.00 и продолжуваше да спие) па два месеци плачеше кенкаше на пола саат и се појави првото запче. Уште 8 ни фалат сега на 16+ ама се навикнав на тоа веќе нормално ми е. Баш тој период се чудев тука како сите мајки се жалат дека не им спијат децата а моето преспива цела ноќ и наспана бев. Ама само период било тоа. И се останато. Едно ќе помине друго ќе дојде. Кога си до него ништо не го боли. Мајката е лек за се.

На Majjja, TeddyGrey, KidA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    ^да да го имам читано и јас. Мора да се издржи... Затоа сме мајки :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Majki gelce nekoe spomnavte grcki za nepcata zaboraviv Koja Tema bese, kako se vika gelot I efikasen e?

11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    ^ mundisal ок е, ама веќе не дозволува да ја мачкам

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Јас да се јавам, дур ние цело време ги гледаме забите горе, само збориме глеј како се гледаат сите 4 запчиња, таа извадила двојка доле. А ние само горе ја мачкавме мислејки тоа е тоа :(
    Ќе бидат и тие кај и да е.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.760
    Јас од таа причина цел го мачкам:D Ама со плачење , не дава да го пипнеш ко којзнае што да му праиш(facepalm)

14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Моја грешка признавам :) и оваа у задње време не дава, а откако ќе ја намачкам си мљацка :D

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.760
    Исто. Го обожава на "вкус":D

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. VioLettaA

VioLettaA Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Ни израсна првото забче :D
    Каде да купам калапче за правење колачиња во форма на заб?сакам да му направам сама ама незнам каде има.
    Иначе нова сум ама ве читам подолго време и многу совети од тука имам применето.

На Dea8, Melinda85 и eli25 им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.760
    Нема за заб, ќе си купиш срце и ќе засекнеш долу како запче да излезе:) ( барем јас не сум видела таков калап).

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. VioLettaA

VioLettaA Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Има и за заб ама незнам кај да најдам.не ми се чека еден месец од али експрес.ај ќе пробам со срце

19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    А
    Во Битола има на пазар секакви фигури,има и заб. Ако не се снајдеш можам да ти го пратам.

20. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Мајки здраво...Бебе е 8+ а сеуште има само две забчиња доле. Нели до сега требаше да извади уште некое? Педијатарот вели нема простор за паника, дури и ми се изнасмеа, а јас сеуште блендирам се што јаде. И ете едно подпрашање...до кога ја блендиравте вие храната?