Мојава вришти одкако е родена па мака со заби не видов. Исто си плачеше ко секогаш. 4одеднаш изваде 2 пред тоа 6 на 9 месеци. Кои треба да ги очекувам следно? 2се долу и 4 горе.
Малата ми е 6 месеци.. синоќа ми крена 37.6 тт, и дадов пола доза далерон, ја разладив и ја симна.. сабахлево 37.0 тт. До вчера убаво си јадеше, денес ми одбива, кемка, синоќа на 2 саати се будеше. Не и тече нос, нема проливче, не кашла.. се лигави премногу и во уста се става, дури крвнички ги јаде и гризе глодалките и се што ќе и дојде при рака.. претпоставувам дека се забчиња, но некој искуство колку трае периодов .. мн се мачи, жална е за гледање
Нашите копија . Вчера и некни цела ноќ на секој сат викаше мама мама со плачење баш како да се жали. Не беше будна мижеше и плачеше.
Па викаат сутлијаш се вари И тој што го видел прв треба нешто бело да му купи на бебче и нешто златно
Да се пофалиме дека денеска на точно 11 месеци тропна првото забче Значи на метална лажичка тропка, едно делче беличко се гледа, уште не е пробиен баш.. се рачуна како излезено или не? А денес за нијанса гледам помирна, и со показалец во уста цело време, си го грицка... викам чек да видам што си го грицкаш ти прстето, тоа дека и гребкало и е интересно
Ко Бисери да се нижат и без проблем да искачаат сите наредни Ајде мама пушти нешто благо, почасти Уживкајте и гризајте се хехе
Majki zdravo, nekoja iskustvo dali kako naseto...imame 7 meseci i vcera go vidovme prvoto zabcence. Jas gi cekam dolu a toa niknalo gore dvojka. Kako sto znam i kako sto citam na forumov, obicno dolu kecovi pa gore kecovi izleguvaat.
Нас пред недела/две ни никна првото запче единица доле десно, на точно 7 месеци. Кога се зацрвени дете во образите цел ден, како да го тепал некој. Ја мислев реакција на некоја храна е, звонам на педијатарот, она вика барај заб. Кога ќе земам лажичка тоа тропка ли тропка. Неколку дена после тоа одма излезе и другата единица долу. Немавме големи маки за овие два заба, дај боже и другите лесно да ги извади.
Има и ретки случаеви да не излезат кецови горе прво. Вчера на љуљашки сретнав едно бебче 9м, 2 кеца доле, а горе 3ки! Како Вампирче беше, скроз пораснати и тоа... а нели па тие се дури и после 4ки. Растат 1,2,4 па 3. Ама ете некогаш нема правило
Некој има уште две забичиња Излегоа и горните две на 7 и пол месеца Еве сега ги заприметив, врвовите само Во рок од месец и пол 4 ги извади две горе две доле, право зајче е сега Среќа и за овие без никакви пеоблеми ги извади како и долните Душле мајкино
Moevo odbivase jadenje dve nedeli i vcera placenje cel den. Probaj edno probaj drugo na kraj ja namackav so mundisal, se smiri odma i zaspa. Zapcinjata ja macele. Vecerta da i dadam da jade i op tropkaat na lazice dole se nadevam ke se potsmiri denovive
Ке се смири Мојава од кога и излезе тоа што ја мачеше ептен се смири, ми се врати моето умно бебе што си спие цела вечер... и преку ден е веќе смирена, инаку беше леле мајко... пишував погоре. Се до наредно забче мирна ама ај си викам другите да не ги осетиме... лесно да излезат!
Па чим тропка на лажичка, излезено е. Ајде нека и се редат, а ти мирна глава и мојот се со прстите во уста е, иако му излегоа еве гледам пак прстите само во уста. ептен малце горе се, а долните до пола се излезени за месец и пол, споро растат Инаку @BoaVista покасно ти го прочитав мислењето, затоа сега ќе кажам ИСТО образите жаррр И јас прво помислив викам леле да не е некоја реакција на храна, ама баш тие два дена немав дадено ништо ново да воведувам... После си викам сонцево да не го фатило, а тоа ете предзнак дека вадат заби од кога му излегоа горниве, воопшто не е црвен веќе За долните две не беше црвен , ќе заприметев