Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Nie ke vadime zapcinja 2 dole pred iskacanje se ama temperatura imame 3 dena vcera i zemav blok max sirup i pomogna odma prethodno eferalgan ama mnogu tesko e sega vo misla sum pisuva do 6 meseci 2 pati vo 24 casa anie imame 6 meseci i 5 dena dali smema 3 pati na den znaci na 8 casa ako imame potreba zosto veke mislam deka vo 2rata granica sme nad 6 inaku kacivame do 38 so 7 i odma i davam sirup a ja simnuva do 37 s0 2,3 do koga trae ova :(

2. billyy

billyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    15
    Како ги негувате првите запчиња, со каква четкичка?

3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Да се пофалам ние имаме веке 4 забчиња 2 доле 2 горе, за тиа доле беше супер не ни осетивме ама овие 2те од горе уфф колку го прават само нербозен син ми.... не сака да јаде ни да спие многу се нервирам и јас, земав една маст за непцето да му го масирам и гледам дека некој период му помага, срека уште нема направено некој поголем проблем како пролив или температура бог да чува.

4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Ние денес ги осетивме првите две запчиња. На 11м конечно имаме забиииии, две доле :inlove:
    Уште не се гледаат убаво, но затоа гризат и тоа многу :devil: Додека ја мачкав со гелче си добив по прст :rofl:
    Имаме ќилибарно герданче и дали од него или не незнам да кажам, но поминавме многу многу добро. Ептен само малку е нервозна, но скоро неприметно.
    Инаку јас сум ептен возбудена, па уште минатата недела сум купила силиконска четка што се става на прст :$
    А за чистење од кога ќе излезат сите заби со четка за деца, со тогаш само со влажно крпче да се поминуваат. Нас ни ја одобрија оваа силиконската, зошто е навистина многу мека, нежна, а користи и како глодалка :)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    од аптека ја купи? Како да ја побарам јас?

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    My baby gel za desni, во аптека ми го препорачаа тој. Убав е ги лади непцата и има мирис на каранфилче.

7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ние имаме 5 м и 1 нед. на непцето има бела точка и подуенко му е
    Страшно гриза и се чеша,а и се лигави ,многу е нервозен и кенкав
    За колку време ќе избие?
    Јас денес земав baby dent капки и го масирам на самото место,малку се потсмири

8. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    меу колку пари е гелов и јас сакав да му земам на бебушко, оти мене ми ја јади вилицата :D ко ке ме фати не ме пушта :rofl:

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
  10. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

I mene me intersira istoto ...I kaj kerka mi ima bela tocka samo ne e poduenko....isto e nervozna i saka da grize ...koga ke me dofati saka da me grize kaj stigne a na bradata me pravi lom....
    Ne li sme mnogu mali nie za zabce ????
    Ke treba i jas da zemam nesto da i go razladuvam nepceto...

11. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    во зегин беше мислам околу 120 ден , ама нас ич не ни помогна, синко си го лижеше, хехехе сега имаме бајби дент капки ама не гледам некоја помош и од нив :( кај нас кај и да е ке излези и другата двојка горе :D

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    и кај нас имаше на неполни 4 месеци такава бела точка прво од едната страна па сега од другата како рскавиче еден вид ама запчина уште нема :D

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Ljubicicaaa да ти кажам искрено и Линушка си го јаде, дури отвара уста и чека да и ставам за да го јаде . За помагање немам појма дали е до него, јас и ставам кога како, може на два дена еднаш, обично навечер пред спиење.
    Сепак мислам дека ѓерданчето врши поголема работа.

14. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Меу а таа ,,четка,, што се става на прст од кај ја купи? Како да ја барам ако е од аптека?

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Ја земав од ДМ, некои 160ден беше, а денес ја видов истата во Џамбо, комплет со кутивче за 59ден
    Ваква е

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Да си ги нижете со лесно сите бели бисерчиња

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ние мамички сме хаос, бебушко кутрото е многу лошо :( овие запчињата од горе решиле сите да излезат на еднаш, веке се гледаат и 1те а и другат двојка. цел ден има проливче, носето му течи, кашла, ич не јади, не спие,само плаче и само со мене седи , ептем ми е жал ;(

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    И ние од кога почнавме да вадиме забчиња само со мене седи, само по мене плаче, дури и кога ја карам пак ме бара, а татко и пак ако ја скара трча кај мене ме гледа и само мам мам мам :?:
    Искрено ова ни е единственото чудно однесување во последно време, зошто не беше ваква. Инаку не е плачлива, не е нервозна, среќа немаме температура. Се надевам ѓерданчево ќе ни помогне и за другите заби не само за овие.

19. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    ААа ете и ние сме такви ако сме толку мали и немаме уште запчина, ама од кога почна нервот да го јади со забите, да пика се во уста почна и само мене да ме бара, дури и кај таткому неседи поготово ако е кенкав :( ме гледа и плаче. Па да ви кажам дури и по гости неможам да одам ако е таков ништо не му се погодва и со ништо неможеш да го излажиш, само дома си седиме :tmi:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Анулке и кај мене иста песна
    Денес првпат му киднав на 2 саати и замисли супер поминале
    Го надоив прес да одам,свекрва ми го заспала во љуљашка,станал сокче ни а ни бе
    Ја дојдов ме виде и одма мааааа.... :)
    Дур не гледаат ќе кљанкаат
    Утре сум на свадба ај да видиме што ќе се дешава

На silk и anule88 им се допаѓа ова.