За мене лично вино дали да ставам во уста на бебе не е просто прашање...Извини вака... исчитај наназад имаат пишувано што помагало
Zenski edno prasanje, kolku pati na den mackate od mundisalot? I kolku dena vo kontinuitet? Me isplasija deka bil steten. Drug nekoj efikasen na prirodna baza?
Da ne ispadne sega pravdanje koga go pisuvav prethodniot komentar bev vo guzva i namesto smesni prasanja pisav prosti A i ne e toa tolku vazno Sakam samo da pisam vcera bevme na pregled i pedijatarot rece voopsto ne e bezbedno vino na zlebinkite
Вриштење наеднаш во сред ноќ од сон, можно е да се заби? Дури не е ни будна, а вришти и се смирува и продолжува со спиење.
@TeddyGrey баш сакав да пишам за ова. Мојата тоа го прави секоја ноќ од одмор па наваму. 6 месеци имаше тогаш. Педијатарот вика дека е нормално, ми објаснуваше нешто со центарот на сон и мозокот, дека мозокот не бил толку развиен за да ја сфати информацијата дека бебе запаѓа од полесен во подлабок сон, нешто така. Имале повеќе такви циклуси преку ноќта, од премин на полесен кон подлабок сон, и кога се случувале тие, бебките така реагирале. Јас ја оставам, ќе приплаче и за две секунди ко ништо да не било, цврсто спие. Ко ќе приплаче некогаш знае и да се исправи скроз за ограда фатена, или да се клати на колена заспана, па пак ќе си легне за 5 секунди
Плачки плачки плачки еден тон Малку побелено и е долу на непцињата само нешто во уста да става. Навечер не спие, вришти ја земам на цице ќе заспие јаа враќам во креветче и така на саат време. Волку уморна не бев ни со грчевите ниту со скокот во трети. Ах ах ах... толку имам да кажам малку да ми олесни хаха
Мајки мојата малечка е 1 месец и 8 дена, а уште кога се роди жлебинката и е како да ќе и излегуваат забчиња. Пред некој ден бевме на педијатар и таа истото ми го кажа дека за скоро ќе вади забчиња. Синко првото забче го извади 1 недена пред 11 месеци и сега ова ми е чудно. Има ли некој вакво искуство? П.с. на сликата има 2 недели.
Mozno e pobavno da izleguva. Kaj moevo prvoto bese za mn brzo vreme vtorovo mislam 2 meseci beleese pa posle izleze.
Да и мојата беше така. Еве 6 м и сеуште нема запче. (Кај и да е треба да дојде, ме полуде веќе ) Матичната ми рече дека тоа е од калциум (calcium deposit поточно).
Нашите растат некако без ред.2доле па горе заедно искочија 1ца од десно со 2ка од лево.Секогаш мислев дека си искачаат во парови 1 и 1 или 2 и 2.ова нешто ново ми дојде