Пуканчиња. Најслатки ми се со 2 или 4 запчиња. Ахххх!! Вака иде од прилика, но немора да значи дека е правило. На внуката како сите наеднаш и никнаа горе.
Мојава има 13+ а има само кецови горе и доле. Ептен касно почна да вади. Инаку мајки ептеееен раздалечени и се кецовите горе. Беа и на синчето, ама до волку не... цело забче место има меѓу, ако не и више. Ке се спојат стални кога ке растат, или нема правило?
Ќе се спојат кога ќе пораснат другите заби. А не значи дека и трајните ќе бидат исто поставени како млечните кога ќе ги заменат.
Јас сум личен пример на 14 месеци прво забче И после едно по едно се ределе сите. Затоа и тек на 8г извадив прво забче, а сега на 31 год горните 3ки ми се сеуште млечни Немај гајле
Дете пред недела ги извади и горе 2ките. Со температура. Имаше тт 38 само еден ден, ја мислев настинал, пошто и носот цистерна и кога утредента гледам штрчат 2ките горе сега се на се 8 забчиња, пред 10м извадени поубаво да не каса
Мамички има ли некоја искуство со рано вадење на заби? Моево е 35 дена, два дена плаче многу и мислевме дека од грчеви ама сега пред малку додека плачеше видов бело. Проверив до прст, набабрено е и малку закачува )
Не верувам дека е запче толку рано. Имаше и синко такви бели точки по жлебинките, ама исчезнуваа и пак се појавуваа. Запче извади прв пат на 6 месеци.
Не ме држеше место и се консултирав со спрцијалист по детска стоматологија. Ми потврди дека е забче и ми кажа дека за скоро може уште едно да му излезе па после да има подолга пауза до излегување на другите
Zdravo majki Nie sme 6+,nemame seuste zabce. Nekolku dena nemame red za spienje i sto e najloso ne moze da zaspie, ni vo race, nikako Se slucuva i vo son da zaplace Isto taka mnogu si gi tegne, cesa usite Dali toa bi bilo simptomi za prvo zabce
Можно е наскоро да има заб. Особено тегнењето на ушите, црвенилото на образите, а богами и растечено носе се знаци за вадење заби.
Првото запче грепка, се појави пред неколку дена (проследено со температура, за среќа само еден ден). За колку време ќе израсне цело запче? Кога да частам колачиња? Сега или да го почекаме да порасне цело запче?
Имамеееее запчеее Мама е радосна до небо. Случајно денес кога се насмеа гледам белее нешто,помислив има нешто од глодалкиве, играчкиве и да и го тргнам хахах ме изгреба хеххе.. Сонце мамино затоа не спиеше мирно деновиве Среќа моја.. Ве гушкаме со жапчево со запче
Снимка имаш правено за 3ките? Јас се испомачив со една млечна 3ка, сталната скоро во синус ми беше @Independiente нека се редат како бисерчиња и на @Mimmi39 исто така, бели како бисери
Да, имам направено. Си стојат и 2те 3ки горе хоризонтално и не ги буткаат млечните. Па совет беше- додека стојат да не ги вадам штом не туркаат тие трајните од горе
Можно е ?синко доле има два кеца само а овие две недели е кенкав,плачлив но јаде фала Богу...и денес мачкам гелче и мислам дека е четворче доле лево...Прашањето ми е редоследно треба да растат или нема правило и се е индивидуално. 13+ сме и која паста ми ја препорачувате и од кога да миеме запчиња??
Можно е... мојава нема 2ки, само кецови горе и доле, а и неа и растат 4ките прво, многу надуено и е доле кај 4ките, тумби..