Нема кај нас, јас нарачав од Австрија. Кај нас пробај со Дентинокс, познато германско гелче најупотребувано тука. Сувите колачиња наместо со фондан можеш да ги направиш со глазура од крем сирење (напиши само cream cheese frosting), превкусни испаѓаат! Нек се редат ко бисери!
Негде овде прочитав дека имало во Битола на пазар. Јас од Али Експрес си нарачав. А некои прават во форма на срце и доле го засекуваат.
Bebuska ima 3 zapcinja I site 3 I se dole, Maka golema Eve i 4to zapce izgleda ke bidè dvojka dole, se gledat malce ama nikako da probie. Tuku sakam da ve prasam Kaj cetvorkata dole sto treba da izlezat pokasno zapcinjata ima kako topce belo me Cudi malce oti e na ova mesto dali è nesto zagrizuvacki ili? Eve cela vecer Maka maci so placki e@Annath ako moze da mi pise nes oko ova I Dr mamicki.
После првово запче, колку време иде второто до него? Од ваше искуство. И кога престануваат да се лигават?кога ќе пораснат големи ли ?
кај сите е различно може и цел месец да мине може и два а може и у две недели да извади друго забче .. Лигавење до крај , дури не доизлезат сите , Мојава пред вадење на заб е лигла невидена 20м е од 1-4 извади се горе доле , сега 5ки две никнуваат на 6 месеци никна првото забче , за лигавењево кога ќе и пробие забчето раат е некој период дури настапе друго на ред и опет мокра до папче
Здраво мајкички, бебчо 4 месеци и 3 недели почна да станува многу нервозен не напипкувам сеуште заби, но се живо и диво гризе, од денеска ме лови и мене и агресивно на лице ми бара нешто да глода, дали навистина станува збор за забчиња? Знаете ли колку трае овој период?
Може да се запчиња но не мора да значи. Моево 4 месеци глода и пика во уста се, а знак за запче уште немаме, може внатрешно му избиваат, "се спремаат" или поинтензивна му е оралнава фаза.
Едно по друго пробија првите две, па и другите две горе, со размах од 2-3дена. Кака пробија првите две запчиња така бебе драстично помалку се лигави. Има лиги, не дека не, ама чим од тогаш па до денес, а тоа е од крај на август, нема потреба да носи лигавче, значи ОК е.
Денес и второво го видов... Една недела размак. А викаш и горните кецови брзо после долниве ви пораснаа ??? Леле живеам за денот да не се лигави ... Чешма е мојава.
Јас не користам, па бебе што се вика преку ноќ ми извади забче, нит тт нит некој друг симптом имав. Педијатарот мој е против тие герданчиња.
Мојата конечно извади запчиња долу две одеднаш на година и 4 месеци. Немаше некакви симптоми освен што понекогаш се будеше плачејќи ноќеска, а и кашлаше пред да ги извади. Гледам дека на криво раснат, ама најверојатно кога ќе излезат и другите ќе се среди.
Мамички а од каде можам да нарачам колачиња во форма на забче во Охрид? И кај малата тропна првото забче