Мојава не се лигави одамна, уште пред да извади заби. Долните кецови излегоа со размак од 10 дена, па имаше пауза од три недели па излезе горното. Сега второто горно го чекам деновиве, а има поминато барем три недели од првото горно. Нема правила со растењево заби. Првата ќерка ги извади долните на 6 месеци, со размак од две недели, па горните на 8 месеци исто со размак од две недели.
Имаме запче! Скоро 10.5 месеци, 8 корегирана. Пред една недела точка имаше минијатурна како врв од игла и 2-3 дена си остана точка и си викав цистичка некоја да не е или се гребнал зошто пика се во уста, и не ми даваше да проверам едвај со плачки и остаив... и денес кога му давав водичка од чашка слушам тропкање. Му викам вришти ти колку сакаш муцка ти отварам и осеќам грепка на мојот прст. Само многу споро избива некако, само некој милиметар е во должина. За колку време треба малку повеќе да израсне?
Јас нашето го приметив на 12 јануари таква точка. Сега се гледа линија и некои 1-2мм е нагоре. Уште не е пораснато.
Тоа ме интересира. Зошто некои за недела две веќе пола запче извадиле. Па да знам што е нормално, зошто појма немам.
Па мислам нема правило. И мене ми личи споро ама растат полека, но сигурно. Да се редат бели бисерчиња. Голем батко е сега со забчиња.
Само зошто ти спомна колачиња направив, не се нешто посебно, набрзинка ги склепав денес дур спие малиот, ама вкусни се битно.
@ZAHRA @DuchessAnn нека се редат како бисерчиња @forumce исто и на малата, нека се редат како бисери. Извади ли нови уште? Мојава абер нема за нови и се тешам со вас, ваљда нормално е ова споро вадење заби
Dodeka pisiuvav kako sporo mu rastele zabi na moevo ono 4 preku nok izbija. Dvata keca gore i i dvojkite dole a i 3 se na povidok. Inaku so kremata ne se ni seti deka zabi vade. Ja koristevme Osa ama sega deka kasa preminavme na osanit kuglite. Ne se ni ligavi kako sto znaese pred da pocneme so kremata.
Ја сум збунета и среќна истовремено. Одамна имав приметено точка една на непцето доле ама не обратив пажња ептен минијатурна беше. Денес гледам две толки милиметар нагоре, му ставам лажичка и тропна. Се испотив хахах до сега е супер, кенкав си е ама со игра му поминува се. Кога се части за запчиња, откако ќе пораснат ли? за колку време растат? Прашања милион. И зарем двата наеднаш може да пораснат? 1 недела пред 7месеци сме. Крема некоја превентивно да ми препорачате?