Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првите запчиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mtb, 2 декември 2009.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    после 20 лигавчиња истопени до гуша и цел ден и цела нок двете тупаници во уста пристигна првото запче :clap: :clap: :clap:

На HeidiDiWalt, Mama25, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    На ќерка ми денес и излезе второто запче. :)

На Mama25, Annath, SimonaTino и 4 други им се допаѓа ова.
  3. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    со убаво да ги нижите, здрави, бели и бисерни.

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    На точно 4 месеци извадивме 2 запчиња :) :rofl:

На HeidiDiWalt, silk, anule88 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Денес бевме на преглед и докторка вели уште ништо со запчиња нема абер за излегување :(

6. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ние веке имаме неколку запчиња ама на повидок се и други, ехехх
    двете едници долу, единицата и двојката лево, двојката десно до пола , и кецот исто :D
    некако мн полесно му излегуваат од лева страна запчињата :?:

На Mama25, anule88, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И ние немаме абер за заби
    Пред некое време имаше малку бело на непцето мислев забче , порачав и капки , два дена го масирав и белкото исчезна :)
    На поголемото синче прво забче му се појави на 8 м и 1 нед, затоа мислам и малово покасно ќе вади
    Сега има 6 м без една недела

8. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    И ние сме сеуште бес заби, ама му се премнугу тврди и бели непцата кај да е ке никнат :) ако не се лазам јас така и си се надевам :D

9. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    ќерка ми на месец ипол почна да се лигави и да пика тупаница во уста, еве и сега на 2 месеци уште сме со тупаниците и лигавењето- дали тоа значи дека наскоро заби ќе никнуваат или ќе се изначекаме?? баш ме зачуди рано е некако или пак е нормално што знам :wasntme:

10. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    еве и ние да се приклучиме на темата :D со 4.5 месеци имаме две запчиња и многу сме среќни хехехех

На HeidiDiWalt и Mama25 им се допаѓа ова.
  11. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Еве не и нас конечно во темава :) во саботата си го добивме првото запче ај нека ни се здрави, прави, бели, златни, бисерни итн ... :D и со лесно да ги извадиме сите! :lol:

На ivanovicka, SimonaTino, pepita82 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. billyy

billyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    15
    Kaко успевате да им ги измиете запчињата на вашите малечки, моето има 14 месеци и 7 запчиња, ама никако не сака да ги миеме. Пробав секако, додека јас ги мијам, додека гледа цртан... ама кога ќе види дека е четкичката и дека не е нешто за јадање не сака да ја отвори устата. А веќе се јаде и страв ми е многу рано да не му се расипат, јас кога сум била мала многу рано ми се расипале и ми биле многу црни :(
    И уште да прашам дали користите паста, се разбира соодветна за возраста, што не се плука некоја.

13. angela.bebe

angela.bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    zdravo za prv pat na ovaa tema..iame 11 ipol meseci nemame zapce a temperatura snosti 39 a deneska varira 38,37 39....omalaksana non stop kenka si jade normalno.ligusi uste od 4 meseci pika se so ce najdiu vo usta dali e zapce ili?

14. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    здр.мамички за прв пат на темава синко мој почна да лигави на 1 месец пред 2-3 дена го вадеше јазичето мн.е нервозен се лути плаче,цели тупаници в уста,кенкав е,спиеме по пола саат и тоа во раце,а го оставам се буди и пак иста песна,и баш синока го чешкам на жлебинките со прсот се смирува и ме боцна и гледам бело излегло,температура немаме,но ме чуди што е долу лево ко 4 или 5 да е,си се прашувам забче е или не,мали сме 2м и 2 недели сме!поз4е

15. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Мајкички имама едно прашање а и дилема. Малиов веќе месец дена многу се лигави и рачето му е постојано во уста. Цуцла лажливка не сака, глодалка исто не сака. Да е гладен не е зошто имаме тешки пелени а и по цел ден цицаме, а веќе недела дена приметувам дека е вознемирен. Пред некој ден патронажната ми рече дека наводно така си ја чистел устата, а на долната вилица кај кецовите непцата ни се разлина боја од останатиот дел т.е се посветли како побеленки. Инаку сме 3 месеци и некој ден.

Ве молам за искуства. Да очекувам ли набрзо некое бисерче или рано ни е ?

16. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Немора да значи дека запче ќе вади моето беше така скоро 4 мес па на 7 ги извади првите запчиња и од тогаш тапкаме во место, таман ќе го фати некоја нервоза и ќе земе се да лапа мислам заб ќе вади тој гајле нема, ме поулаве веќе долго време :D

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Мене уште пред еден месец педијатарот ми рече отечено му е непцето на долната вилица, чекајте забчиња... ама уште чекаме :)
    Исто сме нервозни, кенкави, се лигавиме, лапаме СЕ во уста, гриземе силно =) имаме и мала бела точка како на двојката долу ...ама забчиња немаме =(

18. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Ние дојдовме и до третото запче :inlove: горе кецот ,цела нок бевме нервозни и кенкави ама сабајлево не израдува :)

На SimonaTino и Mama25 им се допаѓа ова.
  19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Кај нас ништо уште ,а имаме 7 мес и 1 нед

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Simonce ne ste edinstveni, i nie sme 7 meseci bez 1 ned. I se uste nema nisto.A ne da e nervozna denovive... :tmi: zdravje ke bide naskoro i kaj nas,samo da e bez problemi!

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.