после 20 лигавчиња истопени до гуша и цел ден и цела нок двете тупаници во уста пристигна првото запче
ние веке имаме неколку запчиња ама на повидок се и други, ехехх двете едници долу, единицата и двојката лево, двојката десно до пола , и кецот исто некако мн полесно му излегуваат од лева страна запчињата
И ние немаме абер за заби Пред некое време имаше малку бело на непцето мислев забче , порачав и капки , два дена го масирав и белкото исчезна На поголемото синче прво забче му се појави на 8 м и 1 нед, затоа мислам и малово покасно ќе вади Сега има 6 м без една недела
И ние сме сеуште бес заби, ама му се премнугу тврди и бели непцата кај да е ке никнат ако не се лазам јас така и си се надевам
ќерка ми на месец ипол почна да се лигави и да пика тупаница во уста, еве и сега на 2 месеци уште сме со тупаниците и лигавењето- дали тоа значи дека наскоро заби ќе никнуваат или ќе се изначекаме?? баш ме зачуди рано е некако или пак е нормално што знам
Еве не и нас конечно во темава во саботата си го добивме првото запче ај нека ни се здрави, прави, бели, златни, бисерни итн ... и со лесно да ги извадиме сите!
Kaко успевате да им ги измиете запчињата на вашите малечки, моето има 14 месеци и 7 запчиња, ама никако не сака да ги миеме. Пробав секако, додека јас ги мијам, додека гледа цртан... ама кога ќе види дека е четкичката и дека не е нешто за јадање не сака да ја отвори устата. А веќе се јаде и страв ми е многу рано да не му се расипат, јас кога сум била мала многу рано ми се расипале и ми биле многу црни И уште да прашам дали користите паста, се разбира соодветна за возраста, што не се плука некоја.
zdravo za prv pat na ovaa tema..iame 11 ipol meseci nemame zapce a temperatura snosti 39 a deneska varira 38,37 39....omalaksana non stop kenka si jade normalno.ligusi uste od 4 meseci pika se so ce najdiu vo usta dali e zapce ili?
здр.мамички за прв пат на темава синко мој почна да лигави на 1 месец пред 2-3 дена го вадеше јазичето мн.е нервозен се лути плаче,цели тупаници в уста,кенкав е,спиеме по пола саат и тоа во раце,а го оставам се буди и пак иста песна,и баш синока го чешкам на жлебинките со прсот се смирува и ме боцна и гледам бело излегло,температура немаме,но ме чуди што е долу лево ко 4 или 5 да е,си се прашувам забче е или не,мали сме 2м и 2 недели сме!поз4е
Мајкички имама едно прашање а и дилема. Малиов веќе месец дена многу се лигави и рачето му е постојано во уста. Цуцла лажливка не сака, глодалка исто не сака. Да е гладен не е зошто имаме тешки пелени а и по цел ден цицаме, а веќе недела дена приметувам дека е вознемирен. Пред некој ден патронажната ми рече дека наводно така си ја чистел устата, а на долната вилица кај кецовите непцата ни се разлина боја од останатиот дел т.е се посветли како побеленки. Инаку сме 3 месеци и некој ден. Ве молам за искуства. Да очекувам ли набрзо некое бисерче или рано ни е ?
Немора да значи дека запче ќе вади моето беше така скоро 4 мес па на 7 ги извади првите запчиња и од тогаш тапкаме во место, таман ќе го фати некоја нервоза и ќе земе се да лапа мислам заб ќе вади тој гајле нема, ме поулаве веќе долго време
Мене уште пред еден месец педијатарот ми рече отечено му е непцето на долната вилица, чекајте забчиња... ама уште чекаме Исто сме нервозни, кенкави, се лигавиме, лапаме СЕ во уста, гриземе силно =) имаме и мала бела точка како на двојката долу ...ама забчиња немаме =(
Ние дојдовме и до третото запче горе кецот ,цела нок бевме нервозни и кенкави ама сабајлево не израдува
Simonce ne ste edinstveni, i nie sme 7 meseci bez 1 ned. I se uste nema nisto.A ne da e nervozna denovive... zdravje ke bide naskoro i kaj nas,samo da e bez problemi!