Јас во време на корона се плашев да порачам од било каде,па порачав од Шарлота, не беа лоши на изглед,слични како тие што им ги пратив 45 ден парче,не ме ограничуваа со количина а имав и торта за роденден порачано,па бесплатно ги доставија ( не знам дали поради тортата) И за разлика од други места овие беа прилично големи
Нема правила. Некои заби ке го мачат, некои не. Можеби со сите ке види мака, ама мора да помине. Синко се мачеше со сите, посебно двојките и единиците горе. Доле беа така така. Една четворка без проблем, сега останатите три се набобрени, мака мачиме.
Обично тројките се подоцна, но ние не сме сите по книга, така да останува да пишеш дали е 4ка или 3ка.
Можно е. Кај 99% од бебињата растат прво 4ки ама којзнае. 4ки растат после 13 месеци ама на синко на 11 месеци му излезе првата. Горе му излегоа прво 2ките. Правила нема и ништо не можеш да направиш. Кога пораснат тогаш.
Точно 10 дена пред роденденот палчица моја извади запче. Многу се мачеше. Денес конечно јаде како што јадеше до 7-8 месеци. Дали беше од забите или случајност ќе видиме.
На 1 мај прво забче, на 21 мај второ забче, на 11 август трето забче дури 2ипол месеци му требаше на третово иако одамна му беше набабрено непцето. Многу скоро ќе излезе и другиот кец
Добро мајки колку време се мачат бебињата со тие заби? Моево бебе не беше некој спијач, ама последниов месец се случува 1 недела да спие со станување само за цицање, па неколку дена цело време се буди навечер. И не заспива. Ноќеска 2 саати беше буден. Не сака во креветче, кенка, ќе го земам во раце заспива ќе го спуштам опет станува и еден магичен круг. Едвај чекам некако да помине ноќта... Не јаде, нервозен е. Заби од мај му ѕиркаат, грепкаат доле сега ама никако да избијат. Можно ли е толку долго да се мачи, или да се помирам дека бебето ми е такво..
Нас првo двета ќеца oд еднаш, преку нoќ уште две двojки дoле. Вкупнo 4 ама самo за смеење ни се да џвакаме немаме намера Гoре немаме
Moj bebo 7 meseci e skoro vo poslednite nekolku dena izrazito e nervozen, mu tecat ligi, nepcata na dopir mu se kako oteceni.Deneska ne ni dava na prednite da mu go dopram nepceto, odbiva da jade denes osobeno ne saka mleko da pie od sise, so lazicka ke kasne nesto od jadeneto mozno li e da mu izlagaat 1 pa od tamu i vakvo odnesuvanje.
На бебевo мoе мнoгу брзo и излагаат запчиња веќе 8 имаме Мислам пoчнува и една трojка да искача... Нoрмалнo ли е вака? 10 месеци сме...за 1 месец извади 6 заби.. @Yowannty и вие бевте вака нели?
Да да, ги извади на 8 месеци, еве сега повеќе од месец вади 4ки. Во принцип 4ките излагаат пред 3ките, ама може и обратно да се случи.
Нормално е И кај нас вака беше брзо и со ниедни немавме мака,само со тројките.тие кај нас беа најстрашни