Не ми е потребна маска за на маскенбал, туку за ликовно, утгре не оценуваат а јас уште неам направено (поради тестовите и немам време за неа) дали можете да ми кажете неккоја лесна маска за правење и убава. + Тукакај нас нема маски како што знам, а и да има немам време да купам
женски, да ве прашам да не знаете каде би можела да најдам вакво нешто или слично што би можело да ми го покрие лицето? Иначе сакам да се преправам во оние belly dancers што би ги рекле, имам и костим само ми треба вавко нешто за на лицето, па ако некоја од вас знае каде би можела да најдам нека ми каже, фала однапред
Еве ви една страна каде што имате преку 600 идеи за маски(со слики)може и да се порачаат на интернер,ама не е тоа тоа..дур стигнат па дали ќе ви стојат и можеби нема да бидат такви како што очекувате.Затоа се уште не е доцна,за сите што сакаат да се маскираат можат од тука да украдат по некоја идеа.Има интересни предлози...Па ако не ви е на одмет погледнете.. http://www.spirithalloween.com/womens-costumes/
Не мора да имаш баш такво здолниште, јас бев маскирана пред некоја година и испадна супер еве ти слики па може ке добиеш идеја
Да, вообичаено има маскенбали за 1ви април без разлика кој ден е. ОН: Баш сакав да се маскирам за 1ви април, затоа што не се маскирав за Прочка, but suddenly, колоквиуми наредниот ден Се имам маскирано неколку пати, последниот пат бев бубамара, хипик, кловн...
Битпазар, на женскиот пазар, одпозади што се влегува, има по тезгите се продаваат вакви ленти со светки, материјали со парички, имаш стварно избор, има и вакви
Истиот проблем, ја поропуштив прочка и сега како за беља колоквиуми на 2, а обожавам маскирање, калимеро нема правда
Еве неколку слики од изминатите години...јас и тимот(п.с. бевме и многу повеќелуѓе,ама немана некоја слика сите туто комплето)
^Во еден пост може да сепостават 5 слики максимум, па затоа морав да постирам пост по пост,еве уште три слики п.с. оваа година сигурно ќе бидам во руска униформа, најверојатно бела и бела шубара, со АК47...но ќе видам сеуште не сум одлучила...но сигурно ќе бидам воена русинка
Проста раја сме си ние, никој нејќе да се забавува. Јас лани само се маскирав во госпоѓа Серап, сиво плетено така тенко фустанче, црни хулахопки, бел шешир, црни како балетанки на полна пета од мама, црно како куферче шо гу носеле порано, имама од баба ми, црни ракавици и тоа.
Лани, десет другарки бевме маскирани во кабаре девојки од 20-тите. Flapper, баш вака. Многу бевме добри, поготово затоа што повеќе се собравме, па како групна маска делуваше. А годинава во кожно од глава до пети, со јака црна штикла и ова http://www.youtube.com/watch?v=NpVUAw12BoA Испраксирано е, набавени се материјалите. Се чека само денот. Јас ептен му се радувам на денов, не пропуштам да се маскирам
^Незнам зошто ама имам осет дека турскиот сарај/харем ќе биде преселен на плоштадот на 1 Април вечерта.(Тој заклучок го добив од читање на доста членки по различни форуми,и овде)
Општи прашања Каде во Ск може да се најдат големи маски за 1ви април. Знам како помалечка со мајка ми купувавме некаде од трговски, ама не ми текнува од каде.
се прашував со што да го направам лицето бело скроз и прочитав со пудра за сипаници...таа нема нешто да ми наштети послем на лицето ?