Првобитните (The Originals)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од SuperGirl24, 8 мај 2013.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Овој Мајкл го силат го силат и на крај најлесно го убиваат. :D

2. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Мајкл повторно нешто ќе измати ќе видите :)

3. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Не
    Не е толку убав колку што му е погодена улогата a и со костумчето цело време :inlove::mm:

На the.vampire.girl, mileystar и Arthur им се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Најјаката епизода до сега. :D
    Многу ми се допадна епизодата.Прво,многу ми е мило што Давина дозна дека овој е Кол,и,знаев дека Кол не е лош човек.Многу си одговараат како пар со Давина,а Давина ми е многу разубавена сезонава,баш е слатка и убава. :D Сцената кога дојдоа Марсел,Хејли и сите други да му помогнат на Клаус беше врв,искезена ја гледав сцената.А,многу ми е жал за Елајџа.Кога се бакнаа со Хејли,бев онака,бидејќи навивам за Клаус и Хејли,ама било сон.
    Што поскоро нека го вадат од тој пекол,жал ми е да го гледам таков.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Мене епизодава ми беше одлична!:) Тоа што најмногу ми се свиѓа општо за сезонава до сега е што брзо се одвива дејството, што е најбитно има некакво дејство за разлика од ТВД и баш ми се свиѓа на каде се движи сезонава.
    Се мислам дека Естер си игра со паметот на Елајџа и ќе направи некоја збрка, на промото за наредната некако чуден ми беше. Што жена ќе беше, до негде не се разликува многу од Мајкл, и после како Клаус се претворил во такво чудовиште? Богами да останеш нормален покрај такви тортури тешко..
    Баш ми се свиѓаат тие flashbacks што ги даваат сезонава, на овој начин се разјаснуваат работи како се претвориле во тоа што се денес.
    Само ги молам продуцентиве нека престанат да ги спојуваат Ками и Клаус и нека го спојат веќе еднаш со Хејли!|( И да, што побрзо нека се вратат Ребека и Хоуп;)

6. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Значи серијава станува се подобра и подобра ,полека ми станува бр.1 од сите серии што ги гледам .Новава епизода беше предобра полека полека се открива што како се случувало :)

На Elena69221, Marossa и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не ми беше нешто многу интересна епизодава.Баш ми е жал за Оливер,таман кога се оправи и готово отиде.Естер ме нервира многу со тоа што сака да ги смени и да ги стави во друго тело,досадна е...Ме интересира што е со Елајжа,не е исто без него.:|
    Клаус ми е жалче,никако ни малку да биде среќен.
    п.с Прочитав дека Ребека се враќа,е сега дали на некоја епизода само или пак ке ја има повеќе време во серијата не знам.

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сега ќе се врати сестра и на Естер, мислам дека она ќе ја убие или ќе треба нешто да направат заедно да ја убијат... Не можам да ги чекам новите епизоди веќе :lol:

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Потврдено е дека Ребека се враќа во 8 -ма епизода. :)

10. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Ајде чекаме со нетрпение :D

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Последнава епизода ми беше најемотивна до сега. Колкава жртва направи Клаус за ја заштити Хоуп, што дури си го уби и сопствениот татко со кој можеше да има живот каков што немал до сега:( Баш се израдував што конечно Елајџа се разбуди, сфаќам колку ми фали во серијава, а посебно моментот на крај со Клаус, се стоооопив:mm: Ками се` уште ми останува непотребен и најотвратен лик, Хејли е badass, најјака ми и, а Давина и Кол ми се најслаткии, ептен си одговараат. Другата епизода ќе биде јако, brothers reunion:D

На mileystar, Elena69221, Beauty161 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Има ли нешто по-cute од ова? :angel:
    Одвај чекам 9ти, што ни направија вака да чекаме две недели..:@
    Ама ајде, барем ќе вреди епизодата. Одамна се чекаше средбава. ^

На Beauty161, Tiki-lolipop, Marossa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Аааа,преслатка е сликатааа :D Eдвај чекам нова епизода.

14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Серијава досега нема промашена епизода.Се е искалкулирано и средено,во секоја епизода има и акција и емотивни моменти,и одличен развој на приказната.
    Не би сакала Хејли да се мажи за Џексон и мислам дека Елајџа ќе го спречи бракот,ако му значи Хејли колку што си мислам.
    Клаус ми е љубов најголема,сликата погоре е прекрасна :inlove::inlove::inlove:
    Конечно да си ја видат ќерката,редно беше.
    Исто така и Кол ми изгледа фино,баш сакам да ги видам како пар со Давина,а акцентот му е ненормално секси,таква фамилија се :D

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    :D IMG_201412341_0546.jpg

На anuskaNESTLE, srhsejbsk, x.Daisy.x и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Новата епизода беше .... !

Подобро не можеа да ја казнат Естер,баш ми е мило.Кол односно Даниел Шарман е најубавото нешто што и се случило на серијава и убава беше сцената со него и Давина.Прејака беше и сцената со Хејли и Елајџа,но,јас сеуште сакам таа да биде со Клаус заедно.
    Кога првпат Ребека рече дека ке го прифати договорот помислив дека ке живее во телото на Ками,ама потоа стана очигледно дека нема.Новото тело не е воопшто убаво за неа,исе надевам нема да го задржи долго.

Едвај чекам нова епизода!

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    предобра епизода. Конечно елајжа и хејли попуштија не можеа да издржат повеќе :D исто и за кол и давина ми е мило, само давина ме нервира што сака да му наштети на клаус|( сцената со селфито најака :inlove: само што ептен кратко ја имаа сликата. Не е фер на Ребека секогаш да и се случува најлошото, дај нека биде среќна еднаш. Жал ми е за неа. И за Естер што ми е мило, си заслужи тоа да ја снајде

18. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    Од серијава имам гледано само 2 епизоди и третата до пола и морам да кажам дека се многу досадни! Кога видов дека има ваква серија мислев дека ќе почнат скороз од почеток како станале вампири па нивниот живот. Така ќе беше поинтересно. Тие даваат флеш бекови ама не е тоа тоа. Ако направеа серијава да почне од почеток ќе можевме да имаме мислење за сите ликови (не дека немаме) ама во твд се се врти околу Елена-Дејмон-Стефан и секогаш се во прв план. Мене не ме интересира Хејли и бебето, мене ме интересира нивниот живот раскажан во епизоди.

Имам една причина да ја гледам серијата - Клаус, дај те ми повеќе :)

19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Па нема да е толку интересна серијата ако они даваат 1000 години во епизоди. :D

Едвај чекам да почне пак, на 19ти излегува нова епизода. :inlove:
    Ако не ми го вратат Елајџа како што си беше ќе ги тужам. ]:)

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Конечно ја изгледав новата епизода. :)
    Интересна беше.Клаус и Хејли уште не ми се преболени.Многу си идат заедно и се надевам дека повторно ке ги спојат.Не знам што сакаа да направат со Елајџа и Камил ама воопшто не беше во ред.Волците ми се мене крајно досадни и сета драма со нив.Освежување на серијава е геј парот Џошуа и волкот.Се на се,добра епизода ама има и многу подобри епизоди серијата.:)