Првобитните (The Originals)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од SuperGirl24, 8 мај 2013.

1. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    Господе морам да си ги повлечам зборовите.Серијава станува ужасно интересна а Клаус ми станува се пубав и поубав :inlove::inlove::inlove:

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Преубави епизоди, обожавам да ги гледам и едвај чекам да излезе нова.
    Ѕ02Е14 - Преполно со емоции. Многу ми се допадна што ја споија Хејли со Џексон. И фино што му кажа дека се омажила со него заради себе а не поради другите.
    Кол се надевам дека ќе го вратат, можеби Фреја како што направи за Фин.
    Инаку изгледа Фреја сака да ја убие Далиа ама не знам, некако мислам дека и се плаши.

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    jnjnj.jpg
    Не знам за вас, ама мене Џексон ми е преубав :inlove: Секси е 8-| Се надевам дека Хејли ќе се заљуби во него. Всушност изгледа е малку :angel:

Последна измена: 18 февруари 2015
    На ebola, Mrs.Cuper и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  4. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Епизодата беше прекрасна и баш ми е мило за Хејли и Џексон,заслужуваат да бидат среќни иако јас секогаш ќе навивам за Хејли и Клаус :DЖал ми стана за Кол,се надевам дека ќе се врати,а повеќе би сакала во старото тело :D Не ми е јасна Фреја,зошто само со Фин,па и мораше да го врати :^)

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Ако дојде и мајкава на оваа новата вештерка....биче лудница.

6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Тетка им е на сите оригинални т.е. сестра на мајка им

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Преемотивна епизода,си се изнаплакав.;( Прво кога Елајџа пушти солза,се виде колку тешко му падна заради Хејли и дека мноогу ја сака , ама врвот ми беше кога умре Кол;([​IMG] [​IMG] [​IMG] ;(;( И за Давина ми падна жал ,а ептен ми беа слатки заедно. Ама убедена сум дека ќе го вратат до крај на сезонава, нели Ребека самата рече дека не се откажува додека не го спасат. Колку и Клаус да се прави ладнокрвен кога станува збор за неговата фамилија се` ќе направи да ги заштити,тоа е таа особина што најмногу ја сакам кај него како лик.
    Хејли многу ми беше убава во венчаницата,многу ми е природна и кога поубаво ќе размислам не се толку лош пар со Џексон ,а и он многу ја сака ама сепак тим Клаус или тим Елајџа сум. :)
    Клаус не се откажува има некој план со волциве сигурно,а мислам дека кај и да е на Џексон ќе му дојде крајот..
    Не ми е јасна ситуацијава со Фреја и Фин,ако Фреја бега од Далија,нели би сакала и Хоуп да ја заштити? Или друга теорија ми е да не работи заедно со Далија па сака да ги измами сите?:^)
    Моментот кога Клаус ја претстави Хоуп-priceless :D[​IMG]

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Мора да го вратат Кол бе! :worried: Ептен ми е при срце и со старото и со новото тело.
    Иначе серијава е предобра, по којзнае кој пат се потврдува. Мило ми е што не се тапка во место и прилично брзо се одвиваат работите.
    Порано навивав за Елајџа и Хејли, ама некако му го уништија ликов сезонава откако се деси тоа со Естер. Затоа сега сум за Џексон, сонце ми е. ^_^ Венчавката беше преубава, исто и Хејли. Права лепотица е.
    За саундтракот немам зборови. Секој звук беше совршен. Додека гледав TVD после секоја епизода ги гуглав песните што ги пуштаа. Очигледно и тука треба да ја продолжам традицијата. :)

Последна измена: 21 февруари 2015
  9. H.O.P.E.

H.O.P.E. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Нова епизода ќе има дури на 9 Март или јас погрешно сум разбрала? :o Како ќе издржам јас до тогаш без Клаус и Елајџа? ;(
    За помалку од еден месец си тагувам. :D

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    ^Да,точно е.

Инаку,очигледно само јас сум останала за Хејли и Клаус.Преубави ми се сеуште.Клаус не ми одговара со Камилата ниту пак Хејли со Џексон. :)

На Tiki-lolipop, the.vampire.girl и H.O.P.E. им се допаѓа ова.
  11. H.O.P.E.

H.O.P.E. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Не си сама и јас мислам дека премногу си одговараат Хејли и Клаус. Срцки се. :inlove:

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tiki-lolipop

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
  13. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Ау едвај чекам вторник да ја запознаеме Далија.Баш добра глумица избрале, таква е мрачна.
    И да јас уште се надевам дека има надеж за Хејли и Елајжа :(

14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.471
    Никој не ја гледаше новата епизода? :?: Ве нема некако...
    Интересно беше. Не ми се допадна само што Хејли спиеше со Џек. Од каде сега тоа? Нели бракот беше со друга цел? Хејли некако на живци почна да ми оди. Ама затоа пак Елајџа со Џиа уф уф уф... Се гледаше дека има јака хемија меѓу нив, знаев дека најмногу до крајот на епизодата ќе падне нешто. Од друга страна, конечно се оттарасија од Фин. Страшно одвратен ми беше. Фреја некако како да ми мотка нешто. Им нуди помош, ама не ми е сигурна. Новото лице на Ребека уствари била некоја психопатка што убива деца... Знаев дека нешто така ќе излезе. Ќе имаат зафрканции со тоа зашто почна да се појавува вистинската личност од телото кое го поседува Ребека. Само Клаус вистински се грижи за Хоуп, и Елајџа. Навистина го прикажуваат како грижлив татко. Ама тоа кај него знае да биде и опасно, зашто никој друг не гледа освен Хоуп. Како што на пример во претходните епизоди го уби сопствениот татко. Затоа мислам дека Џек ќе го јаде најмногу, така ми изгледа, некако цело време кон него е настроен. Одвај чекам сега следна епизода, да видиме тетка им кога ќе дојде што ќе биде. :)

15. H.O.P.E.

H.O.P.E. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Епизодава беше многу интересна и сега едвај ја чекам следната. Хејли почна многу да ме нервира, а во Клаус се заљубувам повеќе со секоја изгледана епизода.
    Сакав и Елајџа и Хејли да бидат заедно ама сега повеќе сакам Елајџа и Џиа да бидат заедно.
    Едвај ја чекам новата епизода да видам дали Далија конечно ќе се појави.

16. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    И јас ја изгледав епизодата,многу работи наеднаш се издешаваа.Хејли и Џек не ги сакам заедно,бидејќи од почеток бев за Елајџа и Хејли,но веќе ми е сеедно.
    Од друга страна,Елајџа со Џиа се ептен јак пар,се гледаше нивната хемија уште кога ја тренираше да биде вампир.
    А Клаус искрено ме нервира.Знам дека отсекогаш беше таков карактер,и ептен ми се допаѓа што се грижи толку за Хоуп,ама не слуша никој,стално прави заговори и е недоверлив и за најблиските.
    Што и се деси на Ребека,се врати старата станарка во телото? :D

17. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Некако многу брзо и помина на Хејли љубовта за Елајџа, 2 епизоди и требаа за да скокне во кревет со Џек а за Елајжа ја чекавме цела сезона.Многу ми оди на живци во последниве епизоди.|(
    Ребека и Марсел беа многу интересни и сакам Ребека да си се врати во старото тело, уште ми е чудно да ја гледам ваква.
    Фреја нешто мати но како и секогаш само Елајжа е покрај неа, за доброто на семејството.Мајкл беше поим за страв а сега си праат што си сакаат со него, го будат, го успиваат.Искрено, не очекував дека ќе покаже емоции спрема Фреја, тоа ме изненади.
    Елајжа и Џиа :clap: И дај Клаус нека го спојат со Камил веќе еднаш, многу убав пар се. Едвај чекам наредна, ајде нека се појави Далија.

18. Tiki-lolipop

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Полека губам надеж за Хејли и Елајџа. Стварно многу брзо скокна у кревет со Џексон и тоа ме изиритира малку ама затоа Елајџа и Џија уффф која хемија ја има помеѓу нив,а и претпоставував кога тогаш ќе завршат заедно и баш ми е мило за Елајџа што не трча по Хејли и нема патетики.
    Ама затоа Клаус е опасен.. како успева да ги манипулира луѓево и всушност му веруваат,алал нека му е. Знаев дека има некоја скриена агенда со волциве и паметно постапи, Ејден е многу полесен за манипулирање. Фин конечно го снема,напорен ми беше и така, а Фреја како лик ми е за сега океј. Мислам дека и она има некоја скриена агенда, не ми се верува дека 1000 години под дејство на Далија туку така можела да избега и сега работи против неа. Толку манипулации сигурно и го испрала мозокот против нејзините,е тука нешто не ми е како што треба. Мислам ќе има некој неочекуван пресврт.
    Едвај чекам да ја видиме и Далија,интересно ќе биде.:)

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    4.225
    Новата епизода беше екстра,
    најмногу ми се допадна моментот со Елајџа и Џиа многу добар пар ми се .Хејли си одговара со Џексон само Хоуп да не почне него тато да го вика, мислам дека Клаус ќе биде љубоморен што Џексон поминува толку време со ќерка му. Клаус највеќе ми одговара со Ками затоа што таа целосно му е спротивна, и карактер и се и само таа знае да го замолчи и премисли. Добро е што Фин веќе го нема колку само беше антипатичен, а Фреја е многу добра манипулаторка искрено мислам дека со Далија работат заедно. Незнам како е можно вештерките да живеат 1000 години или е како во случајот со Естер кога ја разбудија? Мајкл навистина им стана како играчка, го ослабеа неговиот лик толку многу од убиец на вампири и тоа оригинални го омекнаа пред Фреја премногу јас очекував да ја убие. Едвај чекам да се појави Далија да видиме што е целата работа со неа, таман Клау ќе биде уште поагресивен бранејќи ја Хоуп, се надевам на некоја badass ситуација, некое јако тепање. бтв многу ми е срце Клаус со ќерка му, ги обожавам

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.471
    @Witchy-style следен пaт не зaбoрaвaј дa гo стaвиш мислењетo вo спoјлер. Мoжеби некoј се' уште јa немa гледaнo епизoдaтa. :)

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.