До утре ве стигам јуху, сега сум до 10 епизода 2 сезона.Лелел што и направија на Естер се убив од смеење
Спојлер: S02E16 Добра епизода.Интересни беа флешбековите.Мене не ми е јасно зошто Клаус е против Фреја?Мене девојчето ми изгледа доверливо и се покажа како добар лик.Се гледа дека ја мрази Далиа по се она што го направила и сака да и се одмазди.Далиа се гледа дека е многу моќна и лоша.Не и ја знам целта.Едноставно како да нема за што да се бори.Или јас не разбрав ама она како да прави се од инает и љубомора.Страв ми е за Хоуп.Сега навистина е во опасност ама со тоа што е глава на постоењето на серијава нема шанси да ја убијат.Толку е невина и убава.Клаус ми иде на нерви, мисли дека ако Хоуп го има него нема потреба од грижи ама греши.За да ја средат Далиа ќе им треба многу и до крај ќе се влечат со неа Ќе биде интересно.
Спојлер: S02E16 Една од поинтересните епизоди оваа сезона. Ми падна жал за Фреја низ што се не поминала.Оваа Далиа ептен опасна испадна, колку беше морничав крајот со тоа музичката кутија. Ребека се изнамачи со ова тело, се надевам дека Давина не е мртва и ајде нека го вратат Кол, ми фали. Џексон и Хејли ме нервираат многу. "I can handle Klaus." - Мисли си И аман што е со паузиве, наредната епизода на 6ти април излегува
Спојлер: S02E16 Мене ми беше досадна епизодата,мислиш со саати траеше,а ништо не ме заинтересира. Клаус многу драми,ако не и веруваш,сиктер,што се објаснуваш Фреја е лепотица инаку,ама ја има онаа фаца како да има дупла игра,а може и да сум грешка. Ребека со Ева Синклер воопшто не ми се интересни,а уште помалку досадниот пар Хејли и Џексон. Можеби безвеза расположение сум,па така се наопаку ми се виде
Спојлер Е навистина со паузиве го претераа!!! Нова епизода дури за две недели А што се однесува до последнава добра беше. И јас некако не и верувам на Фреја,паметен е Клаус можеби параноичен ама за разлика од него Ребека и Елајџа многу лесно поверуваа во приказната. Ај Ребека она секогаш била наивна ама Елајџа ме изненади. Можно е Далија да и нуди слобода на Фреја во замена за Хоуп оваа теорија ми е најлогична за сега. А баш ја засакувам Фреја како лик,слична ми е со Клаус би сакала да остане во наредна сезона таман уште една вештерка им треба и секако Кол,најмногу ми фали. Хејли на нерви ми иде и не не може да го контролира Клаус,убаво и покажа каде и е местото! И Далија скроз ја погодиле,морничава,а на последната сцена со музичката кутија се наежив цела.
Спојлер Дали само јас сум фан на Хејли? Така ми се чини по коментариве што ги пишувате. Одеднаш ги изгледав последните три епизоди и фини ми се видоа. Фреја дефинитивно не е од добрите ликови и се гледа и по фацата. А Фин конечно го тргнаа, ме иритираше и гласот и ликот, ако го враќаат некогаш барем во ново тело ќе биде. Имам кажано претходно и пак ќе кажам дека добра замена и направија на Ребека, вака повеќе си одговара со Марсел, така и двајцата црни и плус си се инаетат, слатки ми се. Ками ич не ми е по мерак, ми одговара помалку да ја покажуваат. Туку Давина каде е? Кога ќе се насмее вака.. триста мисли да ти поминат низ глава
Спојлер Давина сиротичка, дај нека и го вратат Кол срцки ми беа заедно. И Ребека нека си се врати во телото ова ама воопшто не и одговара. Не ми одговара ни со Марсел нека си најди некој плав лепотан или со Мет ми беа интересни A Марсел можи да се спои со таа другаркаму со виолината, никако не ми е за Елајџа таа Хејли и Џексон шта да ти причам Патетики И јас сум тим Клаус As always не и верувам на Фреја. Ќе направи некој бум со фацката наивна
Да се дополнам, многу ми се допаѓа како се претставени фамилијарните односи во едно дисфункционално семејство во овој спин оф, длабочината на емоциите, како се склопени ликовите... tvd едвај го гледав, дури и прекинав да гледам кога излезе серијава. 'They say the passage of time will heal all wounds, but the greater the loss, the deeper the cut and the more difficult the process to become whole again. The pain may fade, but scars serve as a reminder of our suffering and make the bearer all the more resolved never to be wounded again. So as time moves along we get lost in distractions, act out in frustration, react with aggression, give in to anger, and all the while we plot and plan as we wait to grow stronger, and before we know it, the time passes. We are healed. Ready to begin anew. - Klaus Кој збори бе вака? Аххххх... Значи како е напишано.. Браво!! Ваши омилени цитати, реченици? Би било кул да ги споделиме, во случај на некоја да и кидне нешто.
Ау баш ја погодиле глумицата.Едвај чекам http://www.ew.com/article/2015/04/02/exclusive-originals-first-look-dahlia-arrives-new-orleans
Клаус Спојлер Спојлер: S02E17 Од паузата заборавив дека има епизода.Ништо посебно.Ребека си остана во другото тело, јас ја сакам Клари ама ајде за Давина само нека седи во телото на таа црнката.Фреја иако ја мрази Далија не испадна толку добра како што очекував.Немаше право да ја убие мајка и, а највеќе ме интересира како ќе успее да ги сврти сите против Клаус, кога Ребека и Елајџа имаат поминато цел живот со него .Кај Хејли и поединци може ќе и успее ама кај Ребека и Елајџа не, а ако ги сврти и нив против него Ребека и Елајџа нема потреба да го носат презимето Мајклсон, а уште помлаку да се нарекуваат брате и сестро со него Зошто не го дадоа Кол?
Завршија колоквиумите и веднаш им дојде ред.Дефинитивно предобра сезона. Многу ме интересира понатаму што ќе се случува. Спојлер Кол и Ребека ги сакам во старите тела,вака ми се океј.Се надевам дека брзо ќе го вратат.Фин фала богу го тргнаа а овој глумецот сега е многу по поднослив Давина ми е небитен фактор во серијата веќе и сеедно ми е дали ќе ја има или не.Џиа и Елајџа ми се предобар пар искрено,му треба некоја таква Хејли и Џексон се досадни,не очекував толку.Ками исто како Давина,подобро е кога ја нема,ми нема никаква улога.Фреја ми е сомнителна многу, ми бееше океј се до моментот кога кажа дека ќе ги сврти сите против Клаус.Епа со среќа девојко,многумина го имаат пробано тоа па не успеале Како ли ќе ја спасат Хоуп од Далија
Јас како што читав Joseph Morgan имаше објавено дека следуваат доста крвави епизоди,така да очекувам акција и финале за паметење. Спојлер Ми се свиѓа во серијава што дејството брзо се одвива и нема одолговлекување. На пр. еве со Ева/Ребека брзо се реши се`, а можеа до финалето да развлечат па да дојдеше ептен натрупано. Џабе се жалиме за глумицата,Claire Holt нема да се врати како што читав Ама што имам приметено е дека Ребека во ова тело помалку ме нервира,не ми е веќе патетична и повеќе ми е созреана како лик. Така да океј ми е и оваа глумица,а и реално во прва сезона Ребека ми беше најомразена од сите Сега Фреја ми е интересна посебно со Клаус како мачка и глувче се.Мило ќе ми биде да стане дел од regular cast понатаму и плус цела фамилија Оргинални со Кол нормално. Наредната епизода Далија пристигнува ии мислам на промото Мајкл го видов..
Спојлер: s02e18 Мајкл конечно си го доби заслуженото, иако го засакав во епизодава. Односно моментите со Клаус. Се поврзаа за прв и последен пат како татко и син.Хејли и Џексон ептен глупави излегоа, ќе бегаат од Далија наместо да бидат покрај Клаус. Најглупав план досега. А пак Клаус какво битие. Подобар актер неможеа да најдат од Џозеф. Еден момент идиот, еден момент саркастичен, еден момент најемотивното суштество затоа и го сакам.
Спојлер: s02e18 Мајкл го направија многу мирен што е нетипично за него, затоа ми беше мило што го убија. Подобро убиен, отколку уништен лик. Ми се свиѓаше што имаше доста акција и неизвесност. Далиа е ужасно моќна, баш ме заинтересира како ќе ја совладаат. Ејден сака на две столчиња да седи, и кај Клаус и кај Џексон, па затоа ништо чудно да го снема за брзо време. Само се надевам дека ќе помине без многу драмења од страна на Џошуа. А Клаус.. совршен микс на емотивно и опасно суштество, не можеш да не го сакаш.
Спојлер: 2x18 Далија ми е страшно creepy суштество и стварно не знам како ќе се откачат од неа.Барем сега видовме дека Фреја не е од нејзина страна но мислам дека после ова што Клаус му го направи на Мајкл ќе му го загорчува животот -.- Џош и Ејден ми се многу слатки иако Ејден на моменти не знае што прави..Џексон е страшно глуп во последно време а и Хејли покрај него.Не очекував дека оваа старата Џозефин толку брзо ќе ја тргнат.Не ми беше нешто посебна како лик ама очекував нешто од помош да им е
Спојлер: S02E18 Лелел Далијаа многуу е крипии...Што жена ќе беше ауу .Мислам дека трета сезона ќе биде во врска со нејзината смрт.Хејли и Џексон пре пре досадни.Ќе бегале од Далија со кој памет Жал ми е за Мајкл бее.Таман се однесуваа како татко и син со Клаус и оп го запалија Не ми е јасно како мислеа да ја убијат Далија со ножот?Клаус треба да си тргне самиот од себе, кога цел Мистик ФУЛС се обидуваше да го убие, нека му проработи кликерот Оваа Далија барем да беше машко некое мажиште како Калус со мерак да го гледавме Фреја душиче како се тресеше пред Далија многу си ја засакав
Спојлер ЦАР!!! Се умрев од смеење,стварно е незаменлив Сцените со Мајкл ми беа доста емотивни и крајот не го очекував. Мислев дека пак само ќе го успијат ама вака ваљда засекогаш го уби. Знаев дека нема да се ослободат од Далија толку лесно само со еден нож и плус многу е моќна,а и мислам тоа до финалето ќе се оддолжи. А глупавоста на Хејли и Џексон нема граница. Дали навистина мислеше дека ако Клаус не може да ја заштити Хоуп заедно со цела фамилија и плус Мајкл па вошкарон Џексон ќе успее? И го уништуваат ликот скроз и не е фер! И на крај,сценава беше еpic aко ништо друго барем ни го пружија тоа задоволство еднаш да ги видиме обединети на иста страна и конечно вистината од Мајкл..
Не ми се верува што се случи.Се шокирав. Спојлер: 2x19 Добро дали се нормални сите? Против Клаус па уште се прават силни демек и можат нешто на Далија.Немам коментар за Елајжа...И тој испадна глупав некако..Уште им кажа дека знае како да ја убие Далија и тие него го убиваат,бог да чува Не ми се верува дека Ејден го уби,дека и него ми го тргнаа од серијата,цело време ликови кои ги сакам или умираат или си одат од серии Од што се шокирав за Клаус и за Ејден ,не знам што повеќе да искоментирам...
Јас мислам дека сето ова е дел од планот на Клаус да ја уништи Далија и одбивам да верувам во спротивното!!! Спојлер: ://// Ниту Марсел ниту Елајжа не се толку глупави просто кажано да не му помогнат или да не му веруваат на Клаус и да се свртат против него. Зашто искрено ако не испадне дека се` ова е наместено тогаш ќе ги ми ги расипат ликовите и мислењето за нив. А за Хејли што да пишам освен дека помило ми е кога ќе ја видам Камил отколку неа. Ејден не требаше да умре,стварно тоа беше шок,а ми беа преслатки со Џош. Мислам дека се` е дел од планот на Клаус, да го земе бодежот од Давина,да ја истера Хејли и да мислат сите дека се свртени против него и дека соработуваат со Фреја.. никогаш не се толку прости и едноставни плановите на Клаус.