Првобитните (The Originals)

Discussion in 'Серии и емисии' started by SuperGirl24, May 8, 2013.

1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Снимена е цела нова серија,досега се емитувани само 2 епизоди,така да ако планираш да гледаш немаш многу заостанати епизоди,игра секој вторник

2. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

The vampire diaries i the originals se dve posebni serii. Tie sto bea semejstvoto originals (prvite vampiri) epa sea ova e serija za nivnite zivoti i se kako se slucuvalo ;)

3. Smaragdna

Smaragdna Активен член

:up: :up: :up: Mи се допаѓа,се гледа дека ке биде интересна :)

4. prettyliar

prettyliar Популарен член

Мене многу ми се свиѓа дури и повеќе од вампирски дневници.Клаус каков ее :inlove: Хејли ми е многу разубавена и сега очекувам да биде уште поинтересно со Ребека. :)

5. Sanniii

Sanniii Популарен член

Серијава има и тоа каков потенцијал.
    Ептен ми се допаѓа како се одвиваат настаните, со душа ја чекам секоја наредна епизода.
    Иако го сакам Клаус во тандем со Елајџа, сепак со Ребека ми се појаки.
    Марсел ми е фраериште невидено. Значи ептен голема харизма има човекот. :angel:
    Оваа Давина ми има ептен мила фаца за да глуми badass, ама ај ќе помине некако.

Инаку имам некое чувство дека Клаус ќе се заљуби во онаа плавата што му ја местеше на Марсел. Има некоја хемија помеѓу нив, баш би сакала да бидат заедно. :)

Како што кажав, серијава ептен е добра, за разлика од The Vampire Diaries која ја унаказија тотално.

6. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

Totalno se slozuvam so tebe
    :D

7. Victorian

Victorian Популарен член

Се согласувам со се што кажа, освен со болдираното ... Значи оваа не ми оди у комплет со Клаус, за него само Керолајн...

She is his epic love :inlove:

Attached Files:

8. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Дефинитивно ова ќе биде добра прва сезона само да не ја усерат,само тоа не!
    Епизодиве предобрии,ми фалеше Ребека ма да и Илајџа нека го вратат што побрзо не е интересно без него :) Марсел ее презгоден али ми иде некако на нерви со тоа ај ем тхе кинг :^) Ками глумицата не ми е по кејф,за Клаус некоја помоќна вампирка само.. Дали само ја приметив дека меѓу Илајџа и Хејли има нешто или така ми се чини? :) Ама ако си одговараат..
    Не ми е јасно која е оваа Девина и од кај волку моќна за сите вештерки да ги контролира!

Victorian likes this.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Оооо па имало тема :D
    Серијава не очекував да биде нешто посебно и не очекував дека ќе има толку гледаност.На луѓево целата приказна со трудната Хејли им беше тапа,ама ете не бев во право. :D
    Дефинитивно,се согласувам,ама сепак мене и TVD уште ми се свиѓа ( добро кога ќе видиш,мене серија за да престане да ми се свиѓа незнам што треба да се случи :D )

Имаше и спојлер дека можно е нешто да се случи меѓу овие двајца ако не се лажам,ама јас не би сакала да ги гледам овие заедно :puke:

Дефинитивно ! Никогаш нема да се помирам со фактот дека нема да бидат заедно.Надежта последна умира,да се надеваме дека ќе има cross over :D

Victorian and 1209 like this.
  10. prettyliar

^И мене ми се свиѓа вампирски дневници не реков не,али првобитните во моментов повеќе ме привлекуваат и е повозбудливо и крваво исто како што беше вампирски дневници на почетокот.И јас сакам Клаус да биде со Керолајн ама во моментов тоа некако и не е возможно,прво Керолајн не знае дека Клаус ќе стане татко,овој си има ваму проблеми таа таму некако се заборавиа :)

Bunny2 likes this.
  11. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Мислам дека треба сите да заборавите на Керолајн и да не се надевате на неа :D :D
    Спомнато е само дека можеби некогаш ќе се појави во некоја епизода во серијава,ама можеби.

Јас сум за Хејли и Клаус :)
    Прво не можев да ја смислам Хејли но се повеќе и повеќе ми се допаѓа :)

12. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Да и јас сум за Хејли и Клаус,никогаш не бев за Керолајн и Клаус.а што му е на Клаус ко да ми се загледува во онаа Ками од Марсел саканата,Хејли милион пати ми е по добра од неа.за синоќешната епизода немам зборови :x пре добра беше

13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

И јас го приметив тоа..Девојката е симпатична,но повеќе ми се допаѓа Хејли :D :D
    Моментот кога
    Клаус се насмевна откако таа кажа дека можеби е девојче..Пресладок беше тој :inlove:

Епизодата беше интересна и ме интересира што ќе се случува...Ме нервира оваа дечиштево Девина,да ги управува сите овие што живееле над 500 години ...

Инаку прочитав нешто (не отварајте тие што не сте ја гледале епизодата)
    Тоа за што бараше превод Хејли,прочитав некаде дека значело- it will conquer us all...Кој зне што ќе биде,многу ме интересира

14. kravce

kravce Форумски идол

^
    Јас па читав дека тоа значело - The child is evil. She will destroy us all- така нешто. Сеа може ќе сакаат да ја убијат Хејли, а ептен ми е убава бре :angel:
    Иначе епизодава ми се допадна ептен, Клаус е уфф бре :D има дешавки, има акција, не е бавно и досадно, јас се изненадив искрено. И нека го вратат Елајџа, не бива без него :wasntme:

15. prettyliar

Преубава беше епизодава,уште онаа Давина да го пушти Елајџа и супер ќе биде.За детето на Клаус и Хејли и тоа како мислам дека е опасно,ќе видиме што ќе прават се надевам дека нема да ја убијат Хејли али па ако го убијат детето на пример што би правела Хелји во серијава.Иначе да не знае некој како се вика песната што беше на балот кога играа на плавушата и тој заборавив како се вика црниот :D

16. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Серијава, дефинитивно, ми стана поинтересна од Вампирски дневници. TVD не е TVD без оригиналниве, ама оригиналниве можат да опстојат и без овие другиве.
    Мислам дека ќе ги местат Клаус и Камил, ама јас не сакам. Нека си биде Клаус со Хејли или нека ја донесат Керолајн тука. Многу ми е интересно кога ќе се здружат Клаус и Ребека, макар и на кратко. И ајде веќе нека го враќаат Елајџа, па што е ова Originals само со двајца.

http://www.youtube.com/watch?v=vmWUUPl8DD4

prettyliar likes this.
  17. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Ја обожавам сликава и затоа сакав да ја споделам со сите вас :*

Attached Files:

18. Mimi123

Mimi123 Популарен член

19. drugarka

drugarka Популарен член

Очекував дека ќе се отрие каква завера имаат вештерките против бебето, а не само дека ќе му наштетат. Ама ништо..
    Чудно, но не го доживувам Клаус како негативец од толку што го сакам па се' што прави ми е симпатично.
    Промо за наредната епизода.
    http://www.youtube.com/watch?v=40VVX0EhVtA

20. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Новите епизоди испаѓаат секој вторник ? :?: