Првото потстрижување кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од zuto, 21 јули 2015.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Моето дете има локнички назад кај вратчето и мене баш ми е симпатично тоа. Баш бебешка фризура. Пред некој ден добив совет да му ја скратам „џигерицата“ на детето.
    Тоа ме подзамисли малку па побарав да видам кога е соодветно време да се скрати за првпат косичката на детето? Кога вие решивте да ги потстрижете вашите деца за првпат?
    Ако е дупла темава-канта.

Capture.JPGh.JPG Capture.JPGj.JPG
    Ева ја нашата „џигерица“ :lol:

На bambusce, WildOnes55, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Sto slatko kosice ima.
    Jas Vednas posle godinata mu ja skrativ kosickata. Edvaj izdrza 2-3 pati da mu pomine.

3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Баш е слатко локниче :)
    И моето синче имаше такви локнички.
    Ние го однесовме на фризер исто така после година некаде, 14-15 месец отприлика. После шишање веќе не беше бебе, беше дечко. Ми требаше време да се навикнам :lol:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    jas nekolku dena pred godinka i skrativ malce od kosata na malata(kaj nas e nekoj adet toa)pa go napravivme.
    inaku potoa nakaj godina i 2/meseca pak i go skrativ od pozadi i samo napred i bese podolga :) ubava frizura imase,sega na zeskovo pak malce i skravitv oti mnogu se poti i nespie od toa,se crvena sedese kaj glavata,sega ne se crvi kaj glavceto i ne se poti mnogu :D malce kako masko izgleda princezava mamina :D

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    151.831
    Posle godinkata prvpat go potstrizav...i ottogas navaka sega e 22medeci veke redovno se strizime...nekogas jas a nekogas tatko mu..posleden pat so masinka go istriza solidno...da ne mu preci vo zestinite

6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.228
    Внук ми го потстрижија точно кога направи 14 месеци,леле колку почна да му расте ново косиче и многу му се зацврсти :D

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    синко е 16,5месеци и досега е 3 пати потстрижен...1 ден после првиот роденден го постриживме.. ептен му беше долга косичката и му влегуваше во очи...:emo:
    од тогаш наваму уште 2 пати:lol: со машинка...се плаши ама за кратко го средуваат и после е право маже:l:
    на топлово си е таман со кратко косиче(poolparty)

На WORRIED.BT и galapce им се допаѓа ова.
  8. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Ние го ишишавме прв пат некаде 2 недели пред првиот роденден. Од тогаш на секои 1,5-2 се шишаме кај на тато берберот :) и морам да признаам дека мирен седи. Ама само со ножички го шишаат, со фризура е :)

На galapce и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И моето синче само првиот пат поплака малку. Исто со тато му беше кај берберот. Оттогаш се заедно идат двајцата и малиот уживаше. Секогаш е со фризура, со ножички и машинки, па и берберот пена му става за штосни фриз, ама тоа само до дома, после право на бањање :lol:

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    38.100
    Ние најјаκи,значи :) 9месеци имаше и баш беше со лоκничκи,но му "леташе"многу,меκо. бебешκо κосиче,ниκаκо не можевме да му го наместиме и го исшишавме. На беρбеρ,κај што се шиша тато,со ножици,малκу минимално. Сега здρавје,по κρштевκата,со машина ќе го шишаме да му се обнови влаκното.

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Големата ја потшишавме прв пат после 4тиот роденден и уште не можам да и ги прежалам првите локни, ама вакаппдобро се чешла, не се плетка. А синко на година и пол, а сега летово секој месец мм дома го шиша со машинка кратко бар да му е лесно и да не се поти и личи на маженце мајкин тој, и многу сака да се шишаж сам си се врти и мести и се радува.

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Nie prvoto sisanje go imavme na godinka i nekoj den. Si odi redovno na frizer samo sto prvite dve sisanja ni bea bez problemi za nova godina imase placki macki nenormalni i loso pominavme od togas imal uste nekolku sisanja ali pred da vlezeme se opremuvame so kinder jajca i tetkata sisa toj otvara hehehehe skapo ne cini edno negovo sisanje :@ :) :)

На Mrs.Bass, Sky-butterfly и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Јас и двајцата првпат ги потшишав одма по 1 годинка:party:

На Mrs.Bass и Petar80 им се допаѓа ова.
  14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    uhuu samo nie sme naj jaki, so osisavme sin mi koga imase edna nedela :D skros celata kosa.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    16 месеци и уште не сме го шишале. За шишање е детево? Ме подзамисливте малку..
    Нема многу коса, па затоа и не сум помислила на шишање до сега..
    Да не е време? М?:?:

Последна измена: 22 јули 2015
  16. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Уште некој ден и 19 месеци. На фризер сме биле 4-5пати :) прв пат околу 13-14месеци...немаше баш и коса претходно :) :)

17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Па и јас тоа се чудам. Ние имаме и помалку коса и кога ми рекоа ме подзамислија, а сега и со одговориве...
    Дека е жешко, жешко е. И се поти, ама јас се мислам дека уште ни е рано за шишање. :?::emo:

Инаку Јаготке, син ти по твоите стапки тргнал со готвењево (ти како експерт во темите со храна). Еве кој ќе те замени во кујна :D (y)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ме замисли зошто го шишавте на една недела. Мислам бебе од една недела, колку коса имаше :^), која е причината, и како успеавте да го ишишате :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Некои бебиња се раѓаат со многу коса... Син ми на 9-10месеци имаше помалку коса одошто внука ми кога се роди :) да се чудиш...

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    imase bajgi kosa i mm vika poubavo da go isisame ke mu porasne cista kosa demek taa stoela 9 meseci vo stomak mu licela kako da ima zejtin iako go banjame sekoj den.
    go isisavme koga spiese haha, ludilo sme i dvajcata.