Mene ne mi e sisana si praimr repcinja pletenki. Ne ni planiram u skoro neks porasne ubavo devojce mi e mene so kosa da bide. Sea normalno ne i e ramna baska na moeto i se vitka pozadi ama mene bas mi e taka simpaticna na site strani. Use ne i e porasnata ko sto treba neka izrasne ubavo pa da ima sto da ramnime. Vo gradinka ni komentoraa i smetale siskite ama si ima repce sekoj den i ne e problem duri i frizuri i praat tamu
Дали е точно дека после шишање косата повеќе расте и е погуста? Керка ми е 2 ипол но ми се чини дека многу споро и расте.. И кој шампон користите кај деца со виткана коса? Има ли нешто за локни?
Колку ќе и биде густа понатаму е ген, некои ги шишаат на кратко као демек да се згуснело, ако нема некој од фамилија бујата коса, џабе е, знам пример. Иначе, ако се израмни би можело да изгледа погусто, а за растење верувам дека побрзо расте во должина.
Нема правило за прво шишање, кога сметаш дека треба тогаш. Првото го однесов прв пат на неполни 2 години, му дадоа диплома за прво шишање и праменче од косата.Си ги чувам. Второто, сега е на иста возраст како првото кога го шишав но сеуште не е шишана оти женско и сакам да има коса за фризури.
Кај нас за крштевка беше прв пат. Ни дадоа коса да си чуваме. Има некаде специјални кутивчиња за купување/порачка? Инаку нема многу коса засега, па сигурно нема во следните месеци/година да стасаме до фризери.
Прв пат го шишавме после 1 роденден. Претходно јас со маж ми му ги кратев шишките. Има многу густа коса и жешко му е. Мене не ми се допаѓа ни кога детето има ретка а долга коса, па летаат прамени. Ако е машко. Женски со долга коса ке си носат шнолички.
Мислам дека твоето имаше виткано косиче. Си ја шишала нејзе негде во овие две? Не сакам да ја унаказат, ама од раѓање тоа косичето напред што не и падна и е подолго и не и се витка, сакам степен убав да и направат. Може претерувам.
Не сум ја шишала сеуште никаде. Се мислам да ја носам во Џунгла, ама заедно со брат и оти не знам дали ќе доседе за шишање сама. Некогаш трчам по неа за да ја исчешлам и да и ја врзам косата. Мене не ми дава да и правам фризури, ама од градинка често се враќа со фризура.
Мене не ми дава да ја чешлам, туткал и се праи косана, вришти ако ја пипнам божем ја влечам за коса. На фризер ќути збор не кажува. Јас ја шишав во ѕвездички, не знаев за Џунгла ама ќе закажам таму сега
Фризури и правам, уште успеваме да се лажеме со цртани и макадамиа четката стварно малку кубе. Кога ја бањам последниов месец е хорор, на шишање мислам дека самиот чин ќе ја исплаши. Ама ќе морам месецов да ја шишнам малку колку за форма да има понатака
Zemav edno detsko sprejce na revlon za rascesluvanje brka rabota bar ne ja kinam dur se ceslame. Prskam posle banjanje ama moze i na suvo ako ima.potreba