Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Планирам кај матичен да одам,ако недај боже има нешто или не ми каже се како што треба ке одам на приватно.ти која си недела

да знам дека сум 12 ама не сум полна 12.сакам да сум полна 12 за да одам тогаж.така ми кажаа дека треба да си полна 12 недела за скриниг

Последна измена од модератор: 14 април 2017
    На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    мене ми рекоа 11 недела да одам. На ГАК ќе закажам за приска а за скрининг ќе одам во ремедика.

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Јас сум 9+4
    Матичниот нема 4Д и ми даде упат за ГАК. Ама како ме прашуваат кај ќе одам на сктининг и приска и откако ќе кажам... некако ми прават шубе демек иди на приватно ... подобри доктори....
    Затоа прашувам некое друго искуство :)

4. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    па незнам што да правам јас дали да одам сега или да почекам уште една недела?ваше мислење

5. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    од 11 до 14 се прави приска и скрининг така да ОК ти е само види ако си покасно забременила 11 да не дојде 10та. Затоа др. секогаш викаат полна 12

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    не слушај такви :)) за приска мене докторот од ремедика ми порача да одам на ГАК. за да не плаќам 7000 кај нив. А за 4д ехо - скрининг, секако во ремедика ќе одам. Приската е само крв испитување, после резултатите на приватно ќе ми ги гледаат

јас мислам дека подобро ти е овие денови да си отидеш. да не е многу касно полни 12, фактички во 13та ќе бидеш, тоа е за 4 дена од сега

7. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    кога ти рекла матичната тогаш она знае најдобро гледа се :)

8. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    кај мене не е таков случај. матичната ништо не гледа :) само сакус - и тоа едвај :))) затоа јас неа не ја слушам...си идам приватно, се олеснувам по 2000 на секое идење, али тоа е...

9. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    леле ме замисливте сега.нз што да правам,последно кога бев ми рече да одам за месец а месец усте нема поминато затоа нз што да правам.или да си одам јас за брис па ако ми прави скриниг добро ако не ке ми каже он за колку време да отидам пак

10. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    А зошто нр ја смениш матичната. И мојот др. има ехо од 43 па гледа и срце во 6+3 мислам. Сакус само на прв преглед. нема смисла да плаќаш за секој преглед. не е до апаратурата нашите мајки како ги гледале :)
    Смени си ја и уживкај си :)

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    a za priska kade planiras? za brisevi, btw, on ti kaza da otides sega? mene za brisevi nisto ne mi rekoa...

Мене ми е покомплицирана ситуацијата, затоа одам на приватно кај докторот што ми ја оперираше матката...Затоа не ја менам матичната, оти кој и да ми е матичен јас пак кај овој доктор ќе си идам... Он најдобро ми ја знае ситуацијата, ми ја водеше цела процедура на лекување стерилитет...

На Butterfly87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    @izmislena брисеви после рез од приска.

@mikimaus123 нема што да те замислуваме не се секирај се прави од 11 до 14 недела. ако ти рекла до полна 12 тогаш и јас ќе одам со полна 12 односно 12+3 (откако сум забременила) а по последна менструација ќе бидам 13+1

Епа... он ти е матичен :) Мислев кај кој си одиш што те знае... тоа е најважно он те следи гледа знае што е и како е

На mikimaus123 и izmislena им се допаѓа ова.
  13. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    брис немам земено немам ништо проверено.значи кога бев 7 недела и некој ден бев кај него ме виде срце ова она и ми кажа ке дојдеш за месец тогас брис ке земиме и така.ама нема уште месец поминато мислам на 4 октомври бев кај него,за некој ден месец,ама ме замисливте овие дена јас одам па имало месец или немало ке одам

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    јас мислам дека сите треба да се консултираме уште еднаш...пошто нешто сите различно кажуваат. некои 12+, некои 11+, некои 13+...

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Јас зашто имам гестациски шеќер одев до сега на 2 недели цело време ме мери и израчуна дека треба да одам од 15 до 18 ноември имаше слободно на 17... тогаш одам. затоа и ср вика од 11 до 14( 13+6) не се секирај @izmislena нема да те остави никој да ти помине не се паничи не е убаво за бебето, само позитивни мисли тоа е најважно. др. гледа колки мм е и знае недела која си ако ти незнаеш кога точно си забременила. Јас не му кажав на др. и он ми вика абе цело време те водиме 1+1 недела повеќе. плодот правилно се развива ама е за 1на нед и 1 ден помало. и пошто знам кога е точно случено излезе исто. затоа сите не праќаат во различен термин. верувај ми само опушти ср и уживај си во бременоста гали го мешенчето за а расте ;)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ne se panicam za ova ic... jas posto znam tocno vo koi denovi zabremeniv-samo 2 pati toj mesec imavme odnosi (a i plodot si odgovara tocno na nedelite i denovite od prv den na posl.ciklus)-zatoa mi rece vo 12 nedela... tuku si vikam ako moze pokasno, super poso baegi e guzva na GAK za priska

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635

Закажи си со време да има гужва ама мора да има слободно за нас ;)

18. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Зраво на сите... јас вчера дознав 5та недела сум мачнини немам освен кога сум во некоја амбуланта тоа го приметив.... одбивност на храна и пијалоци немам, имав мали тапи болки во 4та недела засега е во ред... ми кажаа да пијам фолна и јод но пошто веќе пијам фолна ми кажаа да си ги довршам

На Bebulleee, Butterfly87, Poppins и 2 други им се допаѓа ова.
  19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    честитки. мачнини и јас немам, никакви и од ништо. од утре влегувам во 9 недела. Фолна пиј си обавезно, не ти дадоа нешто магнезиум и други витамини?

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Не ми кажаа да направам прво крвна слика и со резултатите за две недели кога ке одам повторно да го видиме поубаво малечкото ке ми дадат витамини