Ве читам и сите имате нсјкласични симптоми ан бременост регуларни само ја имам некои што се дешаваат на една во милион Ми трепка левото око константно веќе сум 4ти месец од почеток, ме чешаат градите неиздржливо буквално како песок под купачи кога имаме и не можеш да се исчешаш убаво Не сум повратила ниеднаш ни оваа бременост ни претходната
Исто и јас имав Трепка или ‘игра’ окото кога сме под стрес или ненаспани… мене и претходно ми се случувало често пошто доста малку спиев. Ама во првите 4 месеци од бременоста особено многу ми трепкаше. А чешањето најизразено до 5ти месец, иако се мачкав од прв месец буквално дека сува кожа имам… ама такво чешање да ми идело да се откорнам… Веќе е многу смирено, еве за неколку дена почнувам 7ми месец.. Инаку и јас немав никакви мачнини, дуеи заборавам дека сум трудна некогаш. Ако си како мене, за 2 месеци негде очекувај киселини.. сега само тоа ми е тешко…
Да почнаа по малку навечер читав дека сега од 15та недела почнуваат влакненцата и косичка кај бебето и дека со тоа ги поврзуваат киселините најчесто. А за чешањето се шлапам со еуцерин и со кларинс за сува кожа. Мислев да земам и хип дека убава ефтина цена има деновиве
Од чудни симптоми јас имам некој тип на икање, ако можам така да го наречам бидејќи е многу гласно и звучам како кокошка и ова се случува веднаш после секое јадење или пиење и си трае малку подолго
некоја што носела/носи ниско во матка? денес на контролата ми кажа дека ниско го носам и ми даде утрогестан вагиналети и да одмарам.
Zdravo zencinja,veke od sam pocetok na bremenost imam vakov iscedok i me nervira uzasno neznaev kako da go opisam po izgled ovaa slika e prezemena od internet ne e moja i nezz kako da ja prikacam da ja sokrijam da ne se gleda mnogu zosto ne e nesto sto e ubavo za gledanje izvinete mnogu,no mislev deka e nekoj iscedok sto ke pomine no eve ne sekoj den no go imam inaku sum 10 nedela veke
Brisevi ke pravam sega sto se tie redovni sekako,mislev nekoj da ne imal slicen vakov iscedok vo pocetok na bremenost da spodeli iskustvo,ne da mi dadete dijagnoza taman rabota
Нон стоп тече нешто. Ја кога имав ваков исцедок немав никаков проблем, а после кога немав ми најде инфекција. Затоа викам, секој исцедок може а и не мора нешто да е, затоа брисеви често (ова и за надвор од бременост).
Нормално е, ова е класичен исцедок во бременост. Тек ќе имаш хахах. Како помочана ќе се осеќаш после.
Jas imam celo vreme sega sum 16 nedela slicen takov isecedok pred 2 nedeli pravev brisevi cisti se vo meguvreme moze da se promenilo nesto. Nekogas e pointenziven nekogas epten malku.
Добра вечер дами Имам едно прашање, дали може некоја да ми објасни како точно се сметаат неделите. На пример до 12та недела имам едни витамини, а од 13та недела треба да почнам со други витамини, дали тоа значи полна 12та недела прекинувам со првите и почнувам со другите витамини 12+ Незнам ни дали ви објаснив убаво ептен сум збркана со тоа "до 12та недела", деновите од 12та до 13та недела каде се бројат? јас ептен изветреав во паметот
симни си апликација за следење на бременоста, ќе го ставиш последниот датум на менструација и ќе ти покажува точно која недела си. еве што најдов за неделите
Ќе си направиш редовни брисеви и ќе знаеш дали има нешто. Мислам дека цело време нешто тече одоздола, ако не е исцедок некој погуст ќе тече нешто како вода ама битно цело време си тече нешто