Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    3.934
    Еве јас :D
    Пред секоја контрола паника што ќе видам на ехото, а и едвај чекав да дојде следна контрола за да ги видам. Само си викав да почнат да мрдаат да знам дека е се ок.

Сега не застануваат, едната посебно и многу сум пораат :inlove:

Еве 29та сум и се уште во поголемиот дел од времето ми е топ, заборавам на моменти дека сум трудна, само јаки киселини што ми се појавуваат чат пат.

На Ani93 и DreamOn им се допаѓа ова.
  2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    идни мајки како стоите со желба за испаѓање, да шетате дали по продавници кафе ресторани дали само мене не ми се испаѓа на времево ни па нешто ми се прави сакам само да бидам дома во комоција.

3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    39
    Исто
    Не само што ми се седи дома туку и со никој некако не сакам да комуницирам
    Освен евентуално тука на форумов ;)
    А на почетокот сум скроз и прво искуство
    Не сум знаела дека олку стравови и милиони мисли може да се појават
    Еден ден го осеќам како недела ...
    Ајде само здравје
    Плус ко што е ладно тмурно и загадено буквално не сакам ни чекор надвор :rofl:

На Baby warrior и nice-girl им се допаѓа ова.
  4. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    340
    Иста сум и јас од почеток, мрзоволна, без енергија и желба за надвор или било каде, се зезам два месеци како во зимски сон сум:D

На fragaria и nice-girl им се допаѓа ова.
  5. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    340
    Никако :D иста сум и јас и едвај чекам да дојде таа 14та недела. Одмор повеќе, јас си наоѓав некоја фетус позиција во која као малку подобро ми беше, ама генерално дури не пројде бранот не помага нешто многу. Едно време пиев чај од свеж ѓумбир после и тоа престана да делува. И се помирив дека тоа е и ќе помине. Гледај полесна храна, бананите мислам дека добро делуваат, и спиј си повеќе. Со лесно

6. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    340
    Ти си супер покасно ти почнало, дури трепнеш ке пројде :) јас сум 11+6 денес е веќе осеќам неколку денови дека е полесно малку во смисла не е цел ден :D ќе пројде, за убаво е

7. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    546
    Кај некои не помага крај на 1 тромесечие односно 13 или 14 недела. Еве јас сум 17 и 1 ден па пак ми се гади одвреме навреме. Еден ден сум супер- чистам, јадам нормално а нареден ден ми се гади и едвај јадам али добро е не повраќам барем.

8. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.431
    Оо ти со двечки :inlove::inlove:
    Фала ти што сподели, читав наназад во темава неколку страни сите со симптоми се некакви, баш ми требаше да чујам дека не сум единствена вака а да е со во ред.

Со лесно да си го поминеш остатокот од бременоста. :l::l:

Последна измена: 10 јануари 2025
    На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    Добредојде во клубот.
    Од 6 недела лошење,гадење лудило секој ден па потоа до кај 10 недела малку се стабилизира ама има денови кога пак се враќа истото еве веќе полна 12 та недела

На macufce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    3.934
    Фала ти, со лесно и тебе :inlove:
    Мене и првата бременост ми беше прилично лесна и без симптоми и се си беше ок.
    Наместо да се радуваме и да уживаме што немаме мака, се праиме Миле Паника :D
    Ама мајка - од моментот кога решаваш дека сакаш дете почнуваат грижи и страв и стресови и до крај на живот не завршуваат :)

На fragaria, Ani93 и DreamOn им се допаѓа ова.
  11. Meri.P

Meri.P Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zenicki pomoss mnogu se plasam doktorot mi veli deka nemalo ni embrionalna struktura ni srce za bebeto a jas moze sum nekade 6 nedela i 6-7 dena i veli moze si pokasno ostanala trudna a pred 2 meseca imav biohemiska bremenost i se plasam

12. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    39
    Оди на второ мислење најбрзо што може

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meri.P

Meri.P Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Женички бев на доктор вели дека има сакус но дека немма ембрионална структура и чукање на срце се плашам јас сум по менст.циклус 6недела и 6дена но вели да не си останала трудна покасно се плашам бидејќи пред 2 месеци имав биохемиска.бр

14. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    Јас поминав контрола денес има глава,рачиња полека расте се качило погоре во матка но да продолжам со утрогестанот треба за две недели да ми прави скрининг и после приска на ГАК, нормално ми ги предложи пренаталните тестови како нифти и Qualified ако сакам да си направам, сепак мислам дека ќе ги чекам резултатите од приската и да отидам на второ мислење на пример во систина за скринингот па не дај боже нешто ако има да направам пренатален тест еден од овие.Вие другите како сте? како напредувате ќе правите ли пренатални ?

@Meri.P почекај уште недела две кај некои покасно се покажува, можеш и второ мислење тогаш да си побараш без нервози опушти се

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    328
    Јас минатата недела правев, скрининг и наизменично ми зедоа крв и за пренатален тест. Јас живеам во Германија и тука нема да бираш кој тест сакаш да го правиш, мислам дека се водат по еден систем.
    Скринингот беше супер, бебуш расте здраво и нормално, тука го исклучија сомневањето за постоење на трисомија 13 и 19, а со тестот незнам точно што се е опфатено но најмногу го прават за даунов. Резултати здравје следната недела очекувам.
    Мој совет ти е направи си и скрининг и пренатален и мирна глава.
    Мислам дека во МК малку се скапи пренаталните, но за мир мислам дека се ќе дадеме.
    Со среќа и убави вести очекуваме :inlove:

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BonnieAndr

BonnieAndr Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    27
    И јас сум 10та.Дали почна да ти се познава стомакот :inlove:

17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    478
    Јас носам женско ниту мачнини ниту гадење посебно во прво тромесечје, е од ко влегов во второ тромесечие почнаа по малку киселини кога повеќе кога помалку.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  18. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    120
    Како што носам близначиња, се уште не ми се познава или јас не гледам зошто цело време ми е подуен имам проблем со нередовна столица тоа мн ме мачи.:sweat: Кај тебе се познава ?

На BonnieAndr и DreamOn им се допаѓа ова.
  19. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    340
    И ти си со близначиња? :inlove: И јас сум исто, многу подуена на моменти да ми е тешко да дишам. Докторот ми вика што да не си подуена, две се, се е дупло :D пробај насабајле лимон и топла вода или лимонада со чиа за столицата.

20. BonnieAndr

BonnieAndr Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    27
    Супер со дупла среќа си..:inlove:не нема ништо од познавање само надуеност навечер.Исто и јас со столица одвреме навреме..Кога ти е термин