Се можно испробав ништо не ми помага дури ни кисел купус пред да останам бремена навикната бев со кафе и цигара е сега не пушам и зива мака.
Рано е уште за да се познаваат мешиња, ама кај и да е за некоја недела сигурно ке почне, 4 август ми е термин, тебе ?
Рано е, и кај мене 6та недела се виде само сакус, сега сум 9та и пораснато е убаво си се гледа и срцева акција има. Девојки бев на преглед, матичната ми спомна наредно да направиме Приска, не ми спомна за други преднатални тестови, но јас си прашав и ми го предложи Панорама. Дали воопшто да правам Приска, ако се одлучам да направам преднатален? За прв скрининг го прави матичниот, а потоа самоиницијативно одите на второ мислење? Ако не ви е проблем да споделите искуства .
дали за приската ви зима матичниот мерки од скрининг па на ГАК само крв да испитате или пак на ГАК ги правите и скрининг и крв?
Приска нема потреба да правиш ако правиш пренатален тест.Твоја одлука е ако сакаш на приватно или на гак за 2 мислење .
Добро КАКООО одите во тоалет при запек а да не напнете ништо не помага ни круши, сливи суви, кива, леб со 6 семиња, зелка кисела,чорби, супа, јаболко, малина, капина, боровница значи се, веќе ми е мака од што сум надувана. И осеќам како недоиспразнета сум и ми прави притисок и нервоза цел ден, а тек наутро е мачење...нема шанси да не напнеш а читам не смеело
Лажица маслиново и цеден лимон, измешај ги( ако имаш осетлив желудник стави помалку лимон) помага 100% Јас дека правев серклаж пред две недели и од страв да не добијам запек на 2 дена пијам. Кај мене ептен функционира без никакво напрегање
јас мандарини јадам по 2-3 навечер па и преку ден а може и со круша да пробаш и јас одам еднаш на 2-3 дена зависи тоа е ќе си истрпиме
Мене гинекологот ми препорача Дримо чај, исто и парафинско масло помагало, и двете ги купив и од страв бидејќи читав по форумиве дека ствараат болки во стомак не ни ги отворив, овие дена малку полесно, претходно без да напнам немаше шанса. Пиј и пробиотски јогурти, мене мислам тој ми помага овие денови
Јас имав на почетокот мака дојде по 5 дена да не излагам.. Ама се нормализира и суви кајсии по 5-6, овесни каши, компот варен сливи, печени јаболка, магнезиум.. Сега излагам како претходно еднаш дневно. И кога имам малку мака нормално малку ќе напнеш мислам не иде така тоа хаха нешто дека ќе се деси. Хемороиди сум немала во животов така да не ми ни доаѓа тоа на памет.
Јас користам Plivit Max 500mg 2 ×1на ден.Го користев овој предходно ама големи ми се таблетите за голтање.Мене ми е препишан од трансфузиологот.Го пијам цело време.