site doktori razlicno izglea...mene vitamini mi rekoa tek od 3 mesec ponatamu. a za krvna slika isto mi rekoa deka e rano. mi dadoa folna, magnezium, b vitamini i progesteron koj go primam od momentot koga doznav (ama kaj mene e malce komplicirano so matkata, pa zatoa preventivno, inaku znam deka ne go davaat na site) pozdrav i da si imas skolska bremenost!
sekoj dok razlicno ni kazuva bukvalno site poinaku sne so tabletive i kaj mene vitamini mi dadoa vo 10 nedela i toa novata maticna a starata do kraj taka ke me terase i bez magneziumi jas od prva den na folna i dr tableta bev zaradi komplikacii posle i vit magnezium sve nesto i sama si zedov na svoja raka .. A za skrining i kaj mene e razlicno vcera bev na kontrola i 12+1 sum i mi prezakaza za naredna nedela skriningot so 4d sve toa kako odi a odma po taa den na drzavna sk za krvta me praka samata maticna . Nie denes site samo po dok sme i samo tableti sve a porano nasite majki dali dva pati bile na kontrola cela bremenost
ма дали и два пати биле... не знаеле шо носат до самиот крај. мислам дека конкретно мајка ми уопште нема идено на преглед. а за скринингот, каде ќе го правиш? за крв закажа во државна или?
Фала дај боже да имаш и ти лесна бременост... мене ми рекоа дека е се во ред со матката затоа само фолна и јод ми дадоа.
така е а ние денес преоптеретени со све сне .. Скринингот кај матична ќе го правам нема потреба од приватно таа баш добра ординација има а за во државна ништо не закажав мислам матичнава не ни напомена кажа само утре дента одма одите ..
@Ellyy честитки и со лесно да износиш. Абе девојки па сите сме различни затоа ни даваат различно најважно е се да е добро до бебенцето @Poppins со среќа и да пишеш обавезно како помина важно е плодот да достигне 12 недела да се гледа сеа зборев со др. и ми кажа зашто сите во различно време одиме Поздрав девојки
i kaj mene sega na eho se bese vo red, no prethodno imav septum golem i go otstranuvav. zatoa progesteronot.
јас мислам дека треба да се закаже за приска? мене докторот од ремедика ми кажа - оди уште сега матичната да ти закаже за приска, гужва е таму... Мене ми дадоа затоа што ме третираат исто како оние со ИВФ. Имав претходно обиди за вештачко оплодување, па затоа цела терапија ми е таква...а инаку знам дека нема штета, го штити плодот, супер си е утрогестанот...
секако треба да одам за упат за крвната слика и баш ќе а прашам оти вчера не ми кажа дека треба да закажиме .. битно е да се појди до 14 недела знам .. абе само одиме по док на две недели само испитувања јас престанав со утрогестан сега само на добрестан сум и тоа на 6 саати ги пијам
Кoлешки пo бременoст јaс денес бев нa кoнтрoлa и тoa штo ми рече дa му дaдеме шaнсa бебчo мoј се пoкaжa декa е бoрец. Пoрaснaл, се виде секa нa ехo и срценцетo му гo слушнaвме. Брзo чукa кo нa мaми др рече декa се си е oк дoбрo нaпредувa. Сегa сме реaлнo 6+5 a пo менструaцијa 7+6. Ми дaде упaт зa крв , oa фенoвиве тoa дa зaвршaм. Мaлку се смирив зaштo сепaк срце "јунaчкo" се плaши дo пoследнo. Сегa мирнo ќе спијaм. Вo сaбoтa и е 55 рoденден нa мaјкa ми пa ќе се сoбереме фaмилијaрнo сo нa мм рoдителите и ќе им сooпштиме. Мaкaр штo уште е рaнo нo тие зaслужувaaт дa знaaт. Кaде прaвевте крвнa сликa? Јaс вo aвиценa пoбaрaв
@pipi-corapa баш ми е мило со лесно цела бременост. Крвна слика прави кај ти е најблиску мене адриа лаб ми беше
Zdravo zenski kako ste? Imam edno prasanje dali nekoja od vas vo brzo vreme nosela brisevi vo drzavna bolnica na mikrobilogija, sto gi pravat vo 12 nedela? Slusnav deka imale nekoj novitet ne gi primale brisevite ako nemas prethodno zakazano kaj niv, jas treba da odam naredna nedela za brisevi da mi zeme gin ali ne mi spomna deka moram da zakazam prvo. Pa da praam dali nekoja od vas bila vo skoro vreme? Tnx
Zdravo jas vcera nosev brisevi nemav zakazano.samo so upat od maticen gi odnesov mi gi zemaja.za eden bris nemaja reagensi pa si go odnesov u privatna laboratorija si plativ na privatno.za krv sto mi zemaja na transfuziologija znam deka bev zakazana na moj termin.ama maticniot me zakaza jas nisto se nemam zakazuvano.pozz i so sreka bremenosta da si imas lesna bremenost