Подуеност на ниво 13+3 сум а како да сум 7-8ми месец. Всушност подуеноста е секој ден различна а и има врска што јадеш, што се внесува… За сега сум повеќе со дебело меше отколку бремена
Здраво идни мамички6 +3 сум,од симптоми немам нешто посебно освен почест глад,до пред една недела имав менструални болки.Ставам циклогест вагиналетки и наутро кога се будам имам на вешот остаток од нив.Дали е тоа нормално?
Ја мислам подебело се осеќав во трети месец него сега на средина на 5ти тогаш на почеток се подув некако, сега ептен убаво и складно се осеќам
Pokaceni leukociti ( granica do 10 mene mi se 13,) na krvnata slika i vo urina +- proteini Nekoja infekcija cinam imam?Drugoto e vo red
Мене во 7ма недела леукоцитете ми беа во урнебес 18милиона јас супер де осеќав, црп одма испаничена испитано негативно. Гинекологот од систина ми рече бурна реакција на организмот према плодот, се скучува во бременодт на почеток да рипнат
Девојки утре сум на преглед и ќе бидам 6+1 недела. Мислите ќе се види нешто, минатиот петок бев прв пат се виде гестациско ќесе но внатре не можеше да се види ништо
Јас бев 5+3 и се виде сакус.Сега имам термин во февруари па ќе видиме дали ќе слушнеме срценце,до тогаш ке сум 8+1.Поздрав
И мене на прв скрининг во Ремедика докторката ми кажа дека е машко. И еве во 16 недела и матичната ми кажа исто.
Мене 11+4 бев во Ремедика ми вика докторката девојче машко ка да е.. И викам немој докторке на сестрами и вие и матичниот и рековте 95% машко испадна женско на пренатален на крај . Хаха и добро вика ај чекаме пренатален и резултатите не беа стигнати на 12+3 правев скрининг вика ај јас ќе погаѓам пак мислам женско, на гак кажаа женско и на крај стигна пренатален женско
Дали во првомтромесечие поточно 13та недела се нормални болки во пределот на матката и малку погоре(и се од десната страна)? Не од типот на менструални болки туку како жегнување поточно и пулсирање некое ама кратко трајно, еднаш во денот и потоа престанува.
И јас сум скоро 13,бев деновиве на гинеколог рекоа дека е нормално бидејки и јас имам такви чудни незгодни жегнувања одвреме навреме..
Девојки 11+4 е рано за прв скриниг? Имам закажано кај Котларова преглед, сакам таму да водам бременост па мислев и скрининг ќе ми направи сега во вторник. Или сепак ќе треба да одам пак за некој ден?