Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    Таман си е

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    588
    Како успевате да се воздржите од нервоза. Нема теорија во 9 месеци да нема стресна ситуација. Повеќе од времето сум релаксирана ама ете денешнава ситуација ме извади од такт. И многу лошо се чувствувам имам грижа на совест. Работата е какооо да се исконтролирам а да нема штета на плодот. Ова е втор пат во два месеци вака да се исклучам. Некоја финта што ви успева... Пред бременоста исто многу лесно избувнував и најлошо стомакот ми се грчеше, не трпам неправда... :( и луѓе без осет :(

Последна измена: 26 јануари 2025 во 13:21
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    7.978
    Живо суштество си, нормално е да се изнервираш. Не мисли одма лошо и дека смета на плодот. Нормално е да се сретнеш во такви ситуации. Не се замарај и терај си даље.

На Anaroz1, fragaria и jagoda777 им се допаѓа ова.
  4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    2.016
    Јас од кога сум бремена хормоните ваљда збеснале и се нервирам и за глупости а не па нешто да ме извади од такт.Знам да направам драма од ништо и да полудам ама после ми поминува брзо и самата си велам зошто така постапив.А за небитни луѓе ич гајле да не ти е

На fragaria и jagoda777 им се допаѓа ова.
  5. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    41
    Да пробаш некако со дишењето подлабоко и да броиш на пр до 10 дишења
    Можеби има на нет некое и поконкретно дишење
    Инаку да грдо е кога не фаќаат емоциите ама изгледа е и до хормоните
    Особено ние што сме на почеток очигледно најтешко е на почеток поради неизвесност и слично и поголема раздразливост се појавува
    Барем така е кај мене
    Ама претпоставувам дека не може до толку да има нешто лошо на плодот одма

На LanaDelR и jagoda777 им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    844
    Јас општо пред бременост бев брза, се напнував лесно, несакам неправди, неработници, тако звано оправав криви дрини... Сега еј ако сака нека се удри со главата у зид, ептен на некој близок што ми значи ќе искоментирам . Друго на игнор, на работа на глупостите си се смеам порано се нервирав и јас фирма оправав. Доста сум се давала. Ма за никој не се нервирам. Дури и со мм ако нешто ми искоментира му викам ај не ми нервирај дете остај ме. И така пробај да се исклучиш да не си правиш стресови. Барем овие 9 месеци.

На fragaria и Izzy_0504 им се допаѓа ова.