Јас имав малку крв при бришење, некој ден па ништо.Открив дека сум бремена во 6та недела и кога и кажав на докторката за крварењето таа ми ги даде Crinone vaginal gel 14дена да ги користам за да го заштитиме плодот и од тогаш немам крв. Но секако не ти го препорачувам на своја рака
Kaj otvorot za mokrenje mocniot kanal nadvoresno osetiv bolka sto moze da upotrebam. Pretpostavuvam deka moze da bide i od vloskite mirizlivi oti gi koristam. Poradi vaginaletite Ciclogest
Никако миризливи влошки Имаш во дм едни натура секојдневни влошки као се по ок опција А ќе мораш да одиш на гинеколог на преглед да ти даде соодветна терапија Можеби треба уринокултура да провериш
Има ли некој слично искуство на 24ти јануари бетата 25.000 а вчера на 3ти 82.000 Денес сум 7+5 од последна менст. Ептен неправилно дали има позитивни искуства или нема шанса за позитивен исход
Зошто повтори после толку висока бета? Обично, зголемувањето се следи на почеток, во рана бременост. За во 7ма недела, кога треба да има и срцева реакција, не знам дали твоите вредности се неправилни. Мене ми се чини океј. И дали има смисла да се прави бета кога веќе преку ехо се следи бременоста. Не се оптеретувај со бројки.
По предлог на доктор правам секоја недела крвна слика поради хиперстимулација на јајниците од кломифен и не знам зошто и бета испитувам, ама ме загрижи за 10 дена толку малку да порасне
Бетата не се дуплира правилно цело време, само на почеток. Битно е само да расте. Не се замарај со бета, ќе си следиш веќе на ехо.
Zdravo idni mamicki.. jas sum nova na forumot. Sakav da ve prasam za iskustvo. 10+1 sum od vcera mi se pojavia bolki vo grbot(da napomenam vcera imav kontorla se e vo red so bebeto i napreduvame super, bolkite mi se pojavija nekade vcera posle pladne) samo me interesira dali se normalni bolkite vo grbot i dali ima mesto za panika. Prva bremenost mi e posle 4 godini obid. Vi blagodaram sekoe vase mislenje e dobredojdeno . Izvinete na dolgiot post ubav den❤️❤️
И ја сум 10нед Исто имам болка во грбот ама на бранови само што мене ми е од лежечка положба оти сум на строго мирување Ако седам на столче почнува баш да ме боли половината долу или ако стојам подолго Ако не е јака болка мислам дека е нормално
Jas ne sum na strogo mirivanje no i jas preferiram poveke da lezam i da odamaram pa mozebi e od toa. Cudno e sto ne me boli samo dolniot den nego bolkata mi e na celiot grb i konstantna. Me tesi toa sto doktorkata mi rece vcera deka e se vo red, no ete pak se plasam dali e normalna taa bolka.
Па да низ целиот рбет и мене ама не е јака болка Ако седам подолго на столче или ако стојам ме заболува долу Ама мислам дека е од недвижење и дека престанав со сите вежби веќе два месеци И од хормоните Од отоци ако имаш Битно плодот е добро Не ја мисли многу Ако можеш и смееш пробај некои лесни вежби има на јутуб
мислам дека од 13+ влегуваш во втор триместер ама ако сум грешка нека ме поправи некој на интернет сегде различно пишува
Женичкиии, 6+3 сум, слушнав срцева реакција Е арно, некои црни точкички, нешто со постелката, ама рече воопшто да не се вознемирувам, сепак за секој случај утрогестан да пијам 2х1.